reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Sumko, fajnie, że napisałaś o tych śliwkach, bo mam wielka ochotę i nie wiedziałam czy można ;-)
Klamko, ja też tak mam - sutki bolą, oj bolą...

reklama
KasiaDe ja na samo słowo śliwka dostałam ślinotoku w gabinecie lekarskim ;D ;D ;D ;D Jak na razie jem tylko jabłka i już mi strasznie obrzydły :(

oj ile miłam czytania
sliwki sobie dziś kupiłam (jakas telepatia czy co) i moze coś poskutkują,
Ja się troche złamałam bo mam wrażenie że oprócz kolek pokarm mi sie chyba zmnijeszył. mała je z jednej piersi i jeszcze chce drugą. a w nocy je tylk oz jednej. Je ładnie klika minut a potem się pręzy - czasem ida pierdy i kupa ale czasem nie i mam wrazenie że chyba to wina mleka. Nie wiem czemu ta się dzieje, piersi są co prawda miękkie ale po 6 tygoniach latacja się normuje i piersi moga byc miękkie a jak nacisnę to leci mleko. Już nie wiem sama czy to moje wymysły czy po porsyu kolka. wazyłam ja w zesżłą środe to przez 2,5 tygonia przytyła 430 gram. To chyba niexle, nie? może podejde do przychodni i zobaczę ile mała waży . No nie wiem sama, czy to kolki czy mleko. A jak to kurde sprawdżić?

Głuszek u mojego identyczne objawy już myślałam że go głodze, a dzisiaj na wizycie lekarka powiedziała że przybrał sporo ponad normę ;D więc to na pewno wina brzuszka, że się tak wierci przy piers, a ja myślałam że mi się pokarm kończy bo Kuba ssie góra 5-7 min i chce drugą . Dla pocieszenia dodam że ja mam flaczki od wyjścia ze szpitala, a robią mi się twarde jak maluch prześpi całą noc, więc to teź o niczym nie świadczy. Najlepiej wrzuć małą na wagę to się uspokoisz ;D ;D

Ja tez mam flaczki, tylko w nocy pelne..ale ja mysle ze Mateuzek nie dojada..dzisiaj byl taki niespokojny, nie mogl zasnac, dopiero jak dokarmilam piersia, zjadl 75ml zamiast mojej piersi w ktorej juz nic nie bylo..zasnal....
a naprawde wolalabym karmic tylko piersia..bo z tymi przygotowaniami butelek to tez troche czasu schodzi...
I lubie karmic piersia, Mateuszek tak fajnie ssie, i taka bliskosc z mama:))

Sumka - to dobrez ze nie glodzisz maluszka:)))) A co lakarka powiedziala na to wiercenie, ze co to moze byc...???

Właśnie, o co z tym wierceniem chodzi???
Mikołaj tez po jakims czasie wierci się. Myślałam, że wyssał już wszystko z piersi i chce drugą, a tu patrzę, a mleko normalnie sika, a on i tak sie wierci i pręzy. Faktycznie czasem to kupka na zakręcie, a czasem nie mam pojęcia co :(

Lekarka powiedziała że to wiercenie to kolki. Zawsze myślałam że kolka objawia się płaczem a Kuba tylko stęka i mruczy. Ale wyczytałam gdzieś że takie prężenie może być objawem wzmożonego napięcia mięśniowego. Jak znajdę link to wkleję.

ja też słyszałam o tym napięciu i moja też ciągle się pręży i stęka ale nie płacze ale nie ma przy tym innych objawów napięcia

Wzmozone napięcie??? nawet nie strarszcie!!!!!!!!! mi się jednak wydaje że to kupa ja tak męczy - dziś w nocy przesoała 7 godzin ciurem!!! Przeciez głoden dziecko by tyle nie spało, nie?

reklama
Mi sie wydaje ze albo sie prezy bo kupa idzie albo mu nic z piersi nie leci i sie denerwuje...
Gluszek - jak masz fajnie!!7 godzin - to niesamowite...Mateuszka rekord to 4,5 godziny....
a standard to jest pobudka co 2 godziny...

Do góry