reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Aniu dziecko wyciaga lepiej niz laktator - slyszalam ze srednio 30 ml ale pewnie jest różnie. no i ja tez w te 120-150 nie bardzo wierze - poza tym zobaczcie ile teraz jest takich naprawde nienaturalnie duzych dzieci - wydaje mi sie ze to moze byc wlasnie te sztuczne 150 ktore producent napisze...i radze obserwowac kupiki po nan bo ono generalnie ciezkie jest - nasz nie bardzo to mleko trawil

reklama
Aniu76 ja sie chwytam wszystkiego byleby mała sie najadla moim pokarmem- wczoraj wieczorem wyjadła dwie piersi i dalej krzyczała, miałam odciagniety swoj pokarm, wiec podgrzałam, i podałam jej, zjadła tylko 10 ml tyle jej zabrakło, aby zasnac!!! A spała od 22 do 6 rano........Musiałam w nocy wstawac i karmić laktator zamiast mała :D

A Ola dziś normalnie mistrzostwo świata odstawiła. Spała od 23 do 6 rano. Pewnie spałaby dalej jeszcze ale obudziłam ją bo cycki już takie pełne miałam, że się chyba z bólu obudziłam. U nas to już 4 z rzędu przespana noc. Tylko teraz jest problem z kupą bo od dwóch dni się męczy i nic nie może wymęczyć. Gazy odchodzą świetne ale kupska nie ma. Właśnie się pręży, może coś wyciśnie :D

Pysiu gratuluje przespanej nocy!

Basiu wyprobuj inne mleczko np nan 1 lub bebilon 1, nie HA. Slyszalam nie raz ze dzieci zle reaguja na nan HA wiec warto poprobowac zeby sie synus nie meczyl. Eliasz przyjal dopiero bebilon pepti ale natychmiast zauwazylam roznice w jego zachowaniu.

Dziewczyny, czuje sie jak prawdziwa odpowiedzialna mamuska :) Pisałam wam o problemach mojej Oliwki która co wieczór sie darła bo ją coś bolało, postanowiłam sama zmienić jej mleko z Bebilon HA1 na Bebilon1, jest tańszy i jak spróbowałam palcem to duuużo lepszy. OLIWCE BAAARDZO ZASMAKOWAŁ, BUTELKE WCIĄGA PRAWIE NOSEM I JUŻ NIE PŁACZE WIECZORAMI !! Jednak dobrze przypuszczałam, ze to nie problemy z wypróżnieniem tylko z odbijaniem, po tym HA1 mleku ulewało się jej takimi gestymi glutami, taką żółcią, a po tym teraz jest wszystko oki. :laugh: Ale jestem, co???? ;D

Ja tez moge sie zapisac do klubu przespanych nocek ;D Julien zaserwowal nam nocke popisowa bo od 9.30 do 5.30 ;D Wlasciwie to sama go obudzilam bo wstalam - i jak to Eli ujela nakarmilam laktator :) oprozniajac jedna piers (150ml! a normalnie odciagam jakies 80-100 po nocce) a druga zostawilam na sniadanko dla Julka ;D Zjadl, pogadal z zabawkami i ucina drzemke w foteliku a pochrapuje prawie jak tatus kiedy jest zmeczony ;D ;D

Agaciulka brawo! Nie ma to jednak jak instynkt i wlasne obserwacje :)

Pewnie ze te podstawowe mleczka sa o niebo lepsze, sama wcinalabym gdyby maly na nie dobrze reagowal ;) Instynkt mamy jest niezastapiony ;)

Ania76 u Kubusia identycznie ssanie trwa 5-8 minut, potem prężenie. Jak daję mu drugą pierś to znowu possie i znowu po paru minutach prężenie. A jak odciągam to 100 ml wyciągam z obu. Ale Kuba nie płacze i nie marudzi pieluchy mokre, że aż ciężkie, tylko kupa raz dziennie. Jutro idę na ważenie więc zobaczymy czy nie dojada, czy po prostu nauczył się szybko ssać. ;D

reklama
Asiu mój mały teraz tylko na piersi ale ma podejrzenie skazy wiec zwyklego i tak nie moze
Nie wiem jak wy to robicie ze wam dzieci tak spia ale moj rekordowo spal 4,5 h , srednio okolo4 a od 2 dni znow je co 2h!!! Po dzisiejszej nocy jestem wykonczona i tylko przy zyciu trzyma mnie nadzieja ze to przejsciowe bo juz jakis czas temu tez tak mial ale mu przeszło...i przez te ciagle jedzenie robi mega kupy- dzis zrbil poczas jedzenia taka ze przemiekla przez rampersa, na poduszke a jak podciagnelam rampersa to mialam jeszcze cale uda ubabrane.... :( a jak tylko zalozylam czyste to zasikal sobie caly bok i nie pytajcie jak bo nie mam pojecia (chyba se ptaka bokiem wypuscil ;) ???

Do góry