reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
A jaki deserek- może podpowiesz i Bart bedzie miał coś nowego ;-)
Oj Daruuunia, ten deserek to za dużo powiedziane ;-) Ola nie przepada za owockami więc przemycam jej z kaszką mleczko - ryżową, ewentualnie z kleikiem (dodaję świeże owocki lub ze słoika)... próbowałam z kisielem, ale tylko wylądował na spodniach i podłodze :sorry: i był wielki krzyk co ja znów próbuję jej dać... No i zauważyłam że z deserków to najlepiej chlebek z szynką... jak tatuś :-D

Witajcie!!!

Wiele razy przeglądałam to forum, ale jakoś jeszce nigdy sie nie logowałam i nie zabierałam głosu.... do dzisiaj :) Ponieważ przeczytałam ten wątek i jestem w szoku, że tak dużo dajecie już Swoim dzieciaczkom... Ja mojej Nataszce może połowę tego co Wy daję... ciekawi mnie bardzo, czy kisiel i budyń same przyrządzacie, czy robicie taki kupny z torebki??

ja swojej daję rano butlę mleka ( 210ml), koło 11-12, daje jej jabłuszko... około 15 daję zupkę, koło 18-19 daję jej serek-Danio, Danonek, lub budyniek z kubeczka, i na nos 20-21 butla mleka. Używam NAN, rano jej daję NAN 3, a na wieczór NAN 3R.
A ciekawa jestem co powiecie o tych kisielkach i budyniach? bo są niby jakieś kisielki marchewkowe, możemy je dawać naszym brzdącom? a budynie?

5-5.30 cyś
8.00 kanapka z serem lub z wędliną, coś z nabiału: pół serka Bieluch lub jourt lub biały ser ze śmietaną lub kasza manna, kawałek owoca, pomidora
12.00 jogurt lub Bieluch i owoce (ew. kanapka jak b. głodny)
15.00 obiad (zazwyczaj mięsny)
czasem jakas przegryzka - najczęsciej owoc
18.30 zestaw podobny jak na śniadanie
19.00 cyś na dobranoc

do picia woda lub rozcieńczony soczek

Maajka, ja to mam wrażenie, zę Stas bardzo dużo je. :-) Tylko nie wiem, co on z tym robi, bo tak mało waży.

Hej dziewczyny:)

Ja ciągle karmię piersią więc mleczko mała je najczęściej:

ok. 5/6 pierś (jeśli się domaga a wstaje niestety tak wcześnie)
ok 7 pierś (przed wyjściem do pracy troszkę)
ok 10 kaszka ryżowa lub kleik lub kasza jaglana (czasem z owocem)
ok 13obiadek słoiczek maly lub 3/4 dużego zupka lub z mięskiem
15.30 pierś (zaraz po powrocie z pracy bo mała bardzo na mnie czeka)
18.30 kaszka Sinlac lub warzywa z naszego obiadu (ziemniaki,brokuly czy marcewka)
ok 20 piers na noc
czasami w nocy pobutka na pierś

czyli calkiem sporo tych posiłków wychodzi wliczając pierś,ale ja myślę że z tej piersi już nie dostaje tak dużo pokarmu.Inne jedzonko poza piersią to widzę że podobnie jak Wasze maluchy.Milenka jest alergikiem,także nabiał i gluten odpada.

Jesli chodzi o kisiel i budyn-to ja pare razy zrobilam sama z przepisu magdalenkikol-gdzies ten przepis chyba powinien byc.....

Mamootku-ale po Stasiu wcale nie widac malej wagi,wyglada jakby dobrze wazyl.Ale rzeczywiscie to dziwne,ze waga malo pokazuje....

reklama
Dziewczyny, podajecie już swoim dzieciaczkom mleko "3"? :confused: Ja podaję jeszcze nan "2" ale na "3" jest napisane "powyżej 9 m-ca" myślicie że mogę Oli już wprowadzać?

Do góry