reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
A jaki deserek- może podpowiesz i Bart bedzie miał coś nowego ;-)
Oj Daruuunia, ten deserek to za dużo powiedziane ;-) Ola nie przepada za owockami więc przemycam jej z kaszką mleczko - ryżową, ewentualnie z kleikiem (dodaję świeże owocki lub ze słoika)... próbowałam z kisielem, ale tylko wylądował na spodniach i podłodze :sorry: i był wielki krzyk co ja znów próbuję jej dać... No i zauważyłam że z deserków to najlepiej chlebek z szynką... jak tatuś :-D

Witajcie!!!

Wiele razy przeglądałam to forum, ale jakoś jeszce nigdy sie nie logowałam i nie zabierałam głosu.... do dzisiaj :) Ponieważ przeczytałam ten wątek i jestem w szoku, że tak dużo dajecie już Swoim dzieciaczkom... Ja mojej Nataszce może połowę tego co Wy daję... ciekawi mnie bardzo, czy kisiel i budyń same przyrządzacie, czy robicie taki kupny z torebki??

ja swojej daję rano butlę mleka ( 210ml), koło 11-12, daje jej jabłuszko... około 15 daję zupkę, koło 18-19 daję jej serek-Danio, Danonek, lub budyniek z kubeczka, i na nos 20-21 butla mleka. Używam NAN, rano jej daję NAN 3, a na wieczór NAN 3R.
A ciekawa jestem co powiecie o tych kisielkach i budyniach? bo są niby jakieś kisielki marchewkowe, możemy je dawać naszym brzdącom? a budynie?

5-5.30 cyś
8.00 kanapka z serem lub z wędliną, coś z nabiału: pół serka Bieluch lub jourt lub biały ser ze śmietaną lub kasza manna, kawałek owoca, pomidora
12.00 jogurt lub Bieluch i owoce (ew. kanapka jak b. głodny)
15.00 obiad (zazwyczaj mięsny)
czasem jakas przegryzka - najczęsciej owoc
18.30 zestaw podobny jak na śniadanie
19.00 cyś na dobranoc

do picia woda lub rozcieńczony soczek

Maajka, ja to mam wrażenie, zę Stas bardzo dużo je. :-) Tylko nie wiem, co on z tym robi, bo tak mało waży.

Hej dziewczyny:)

Ja ciągle karmię piersią więc mleczko mała je najczęściej:

ok. 5/6 pierś (jeśli się domaga a wstaje niestety tak wcześnie)
ok 7 pierś (przed wyjściem do pracy troszkę)
ok 10 kaszka ryżowa lub kleik lub kasza jaglana (czasem z owocem)
ok 13obiadek słoiczek maly lub 3/4 dużego zupka lub z mięskiem
15.30 pierś (zaraz po powrocie z pracy bo mała bardzo na mnie czeka)
18.30 kaszka Sinlac lub warzywa z naszego obiadu (ziemniaki,brokuly czy marcewka)
ok 20 piers na noc
czasami w nocy pobutka na pierś

czyli calkiem sporo tych posiłków wychodzi wliczając pierś,ale ja myślę że z tej piersi już nie dostaje tak dużo pokarmu.Inne jedzonko poza piersią to widzę że podobnie jak Wasze maluchy.Milenka jest alergikiem,także nabiał i gluten odpada.

Jesli chodzi o kisiel i budyn-to ja pare razy zrobilam sama z przepisu magdalenkikol-gdzies ten przepis chyba powinien byc.....

Mamootku-ale po Stasiu wcale nie widac malej wagi,wyglada jakby dobrze wazyl.Ale rzeczywiscie to dziwne,ze waga malo pokazuje....

reklama
Dziewczyny, podajecie już swoim dzieciaczkom mleko "3"? :confused: Ja podaję jeszcze nan "2" ale na "3" jest napisane "powyżej 9 m-ca" myślicie że mogę Oli już wprowadzać?

Do góry