reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Musze Stasia ostatnio bardzo pochwalić na jedzenie. Je wszystko i bardzo chętnie. Nie musze nic miksować a nawet specjalnie rozcierać, tylko drobno kroję i on to ciamka. Zaczął tez - tak jak Antoś Magdziarki - jeść kanapki pokrojone w kosteczkę. Dziś zjadł gruszkę pokrojoną w kostkę. Ale nadal serek Bieluch jest najlepszy. :-) Staś na widok opakowania az sie cały trzęsie.

reklama
Witam, ja się zbuntowałam i od jakiegoś miesiąca daję Julince zupki, które ja sama gotuję. Spróbowałam eksperyment z ogórkową,pomidorową i jak najbardziej posmakowały :-) z butelki je tylko mleko rano i wieczorkiem. daję jej desrki, np dzis dałam jej banana którego "podziabałam" widelcem... pycha... tak ponadto daję jej Danio serek waniliowy i nie ma żadnych reakcji :-) niedługo będę się bawić w kanapeczki, bo na razie jak widzi że ja jem kanapki, to krzyczy na mnie i daję jej piętkę chlebka żeby obgryzła :-)

Bbakania-ja nie podaje zadnych dodatkowych witamin,tylko D w malych ilosciach.
A owoce Maja je prawie wszystkie,nie zauwazylam,zeby jej cos szkodzilo-jablko,gruszka,banan (to podstawowy zestaw),malina,melon,brzoskwinia,czarna porzeczka,winogrona....Niektore sama przyrzadzam,a niektore podaje ze sloiczkow.

Moj Wojtek nie je cytrusow , bananow. W ogole owoce swieze to tylko jablka jadl i gruszki pozostale to z deserkow.Ogorka kiszonego tez juz jadl i sie zajadal ale on sie wszytskim zajada. Wit nie daje zadnych oprocz Ci D

Ja Bartkowi nic nie daje- ani wit. D ani innej, lekarz nie kazał.
owoce je wszystkie ze słoiczków, no i jak mam w domu jabłko, banana, gruszkę itp. to je ;-)

reklama
Bbakania, ja Stasiowi nie podaję żadnych witamin (z resztą od urodzenia nie dawałam, bo mu ciemiączko szybko zarastało, a całe lato byliśmy na Mazurach na słońcu). Co do owoców, to podobnie jak u Maajki - je wszystko. Oprócz tego co u Maajki to jeszcze jagody, aronia, truskawki, ananas, pomarańcza. I juz nie pamietam co jeszcze.

Do góry