Musze Stasia ostatnio bardzo pochwalić na jedzenie. Je wszystko i bardzo chętnie. Nie musze nic miksować a nawet specjalnie rozcierać, tylko drobno kroję i on to ciamka. Zaczął tez - tak jak Antoś Magdziarki - jeść kanapki pokrojone w kosteczkę. Dziś zjadł gruszkę pokrojoną w kostkę. Ale nadal serek Bieluch jest najlepszy. :-) Staś na widok opakowania az sie cały trzęsie.
reklama
joasiek1977
Mamusia Oleńki :)
Ja daję Oli cukinię(w zastępstwie dyni) w zupce od ponad 2 m-cy baardzo lubi ;-) Myślę więc, że jak najbardziejDziś chcę Jasiowi zrobic zupkę z cukini co o tym myslicie?
Witam, ja się zbuntowałam i od jakiegoś miesiąca daję Julince zupki, które ja sama gotuję. Spróbowałam eksperyment z ogórkową,pomidorową i jak najbardziej posmakowały :-) z butelki je tylko mleko rano i wieczorkiem. daję jej desrki, np dzis dałam jej banana którego "podziabałam" widelcem... pycha... tak ponadto daję jej Danio serek waniliowy i nie ma żadnych reakcji :-) niedługo będę się bawić w kanapeczki, bo na razie jak widzi że ja jem kanapki, to krzyczy na mnie i daję jej piętkę chlebka żeby obgryzła :-)
maajka
Czerwcowa mama 2008
Bbakania-ja nie podaje zadnych dodatkowych witamin,tylko D w malych ilosciach.
A owoce Maja je prawie wszystkie,nie zauwazylam,zeby jej cos szkodzilo-jablko,gruszka,banan (to podstawowy zestaw),malina,melon,brzoskwinia,czarna porzeczka,winogrona....Niektore sama przyrzadzam,a niektore podaje ze sloiczkow.
A owoce Maja je prawie wszystkie,nie zauwazylam,zeby jej cos szkodzilo-jablko,gruszka,banan (to podstawowy zestaw),malina,melon,brzoskwinia,czarna porzeczka,winogrona....Niektore sama przyrzadzam,a niektore podaje ze sloiczkow.
magdalenkakol
Fan(ka)
Moj Wojtek nie je cytrusow , bananow. W ogole owoce swieze to tylko jablka jadl i gruszki pozostale to z deserkow.Ogorka kiszonego tez juz jadl i sie zajadal ale on sie wszytskim zajada. Wit nie daje zadnych oprocz Ci D
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Ja Bartkowi nic nie daje- ani wit. D ani innej, lekarz nie kazał.
owoce je wszystkie ze słoiczków, no i jak mam w domu jabłko, banana, gruszkę itp. to je ;-)
owoce je wszystkie ze słoiczków, no i jak mam w domu jabłko, banana, gruszkę itp. to je ;-)
reklama
Bbakania, ja Stasiowi nie podaję żadnych witamin (z resztą od urodzenia nie dawałam, bo mu ciemiączko szybko zarastało, a całe lato byliśmy na Mazurach na słońcu). Co do owoców, to podobnie jak u Maajki - je wszystko. Oprócz tego co u Maajki to jeszcze jagody, aronia, truskawki, ananas, pomarańcza. I juz nie pamietam co jeszcze.
Podziel się: