reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
Czy od tamtego czasu kiedy pisałyśmy co i o której jedza nasze dzieci coś się u Was pozmieniało...Bo w zasadzie nie jestem pewna czy Antoś je jak nalezy:

20 :00 180 - 210 ml kaszy łyżką
6 rano 150 ml mleka
8 :00 kasza ok 180 ml łyzeczką, potem sniadanko z nami Kanapka, jajko, paróweczka
12:00 obiad zupka 180 ml
16:00 deserek, budyń kisiel

u nas
9-10 kaszka łyżeczką 150-160 ml
13-14 obiadek 150-200 ml
17-18 deserek
20 kacha łyżeczką

do tego cyc jak mała się w ciągu dnia domaga i dodatkowo cyca 21, 1, 5-7
oraz na picie, chrupki kukurydziane (na spcerku najczęściej) i podjadanie z nami ;-)

U mnie z jedzeniem się zmieniło,ale niedawno znowu bardziej na mleko przeszliśmy bo Filip zaczął mi wymiotować i zwracał posiłki, zwracał mi gruszke i obiadek.

A jak u was przechodzi gluten?
Bo ja u Filipa zayważyłam na buzce wykwity skórne i zamawiam chleb bezglutenowy, jest dobry w smaku i Filip go akceptuje,a gluten znowu spróbujemy ale po 12 miesiącu.

7:00 mleko z kleikiem 180ml
11:00 kaszka mleczno- ryżowa 150 ml- łyżeczką
14:00 obiadek
17:00 mleko z kleikiem 180 ml- lub jogurt/owoc
20:00 mleko z kleikiem 210ml

W przerwach dostaje chrupkę, kromkę chleba, soczki lub owoc ;-)

U nas duzych zmian nie ma:
ok.8.00-mleko z kaszka z butelki 230ml,a potem troszke chlebka
z mojego sniadania ;-)
ok.11.00-kaszka mleczno-ryzowa ze 150ml wody/mleka
ok.14.00-obiadek ok.200-220ml
ok.17.00-owocki ok.200ml
ok.20.00-mleko z butelki 230ml.
W miedzyczasie czasem jeszcze kawalek chleba lub ciastko oraz duuuzo wody.

Widze,ze jak na razie Maja pije najwiecej mleka.I chyba w ogole duzo je.....

Julia-u nas gluten przeszedl dobrze.Maja czasem ma jakies pojedyncze krostki na buzi i nigdy nie wiem od czego,bo na drugi lub trzec dzien jej znikaja.

Majka nie najwiecej;-)
Bruno ma teraz lyzeczkowy strajk wiec je mleko 4x180 ml i 2 razy w nocy...czasami troche mleka uda sie zamienic innym jedzonkiem ale takim ktore mozna trymac w raczce jakis kalafior marchewka..oprocz tego chrupki..
picia praktycznie wogole :-(rece opadaja z tym Bruna jedzeniem...dobrze ze przynajmniej przybiera na wadze:tak:
glutenu jeszcze nie wprowadzalismy bo jest alergikiem...

U nas to wyglada tak:

7-8 Mleczko 230 ml
11-12 Kaszka mleczno-ryzowa ok. 150ml
15-16 Obiadek, ok 150 ml
18 - owoc
19:30 mleczko z kleikiem 230ml

W miedzy czasie woda lub soczek i czasem ciastko dla niemowląt:tak:

reklama
U nas ostatnimi dniami mniej, ale wygląda to tak:
7:30 - 110-150ml mleczka
po 10 - 200ml owsianki
po 13 - 180ml obiadku
po 16 - 150ml deserku
przed 20 - 210-250ml mleczka z kleikiem ryżowym

Mała je kaszkę manna i jest ok. Czasami wafelek ryżowy, ciasto dla niemowląt, pije wodę.

Do góry