reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Idusia-moja Maja tez miala tradzik niemowlecy i tez w razie czego lekarka kazala mi przejsc na diete.Po 2 tygodniach zaczelam powoli wszystko jesc,jak jej zeszlo,no i nic jej nie bylo.A tradzik rzeczywiscie jest od naszych hormonow.

reklama
Ja tak jak Głuszek przez te wszystkie choroby to jeszcze nie zdążyłam Maćkowi diety rozszeżyć. Teraz dostał nutramigen i znowu muszę tydzień odczekać i dopiero zacząćź wprowadzać nowości. Jak tak dalej pójdzie to do roku mięsa nie spróbuje:-D

Pani doktor dzis stwierdziła ze te kupy to nic takiego.... mam dawac Enteriol i calcium carbinicum, idzie zgłupiec z tymi krostkami. Malemu dzis posmarowałam buzie zwykłym kremem (Zinalfatem) i mu zlazlo, zaczynam miec wątpliwosci do tego co to za *****. dobra na razie wyglada fajnie, dzis zrobił dwie kupy i obydwie dobre... moze wszytsko idzie ku lepszemu, jak tylko kupy zrobia sie dobre odczekam jeszcze z tydzień i zaczynma mu dawac warzywka.

Malutka wsunęła 5 łyżeczek marchewki z ziemniakami, dopiła mlekiem i spała 2,5 godziny :szok: obudziłą się po 70 min. pociągnęła cycka i spała dalej :tak: soczki jej zbytnio nie podchodzą, ale nic na siłe :tak:

Właśnie Marta wszystko po kolei, wolniutko. Antoś też się długo przekonywał. A dzisiaj zjadł ok 150 ml zupki, która mu ugotowałam. Tylko troszkę mi za rzadka wyszła.
I wiecie co? chyba mój Antek odrzucił butelkę. Bo wczoraj wieczorem nie chciał butli na noc. Przelałam mleko i zrobiłam kaszę i zjadł ok 120 ml łyżeczką i dzisiaj to samo.Czy to możliwe że nie chce butli.

Magda u mnie bylo podobnie z Nadią - zupki to wsuwa jak opętana( potrafi zjesc ten duzy sloiczek 190) a mleko zjada z wielką łaską... myslę, że mu przejdzie niechęc na picie z butli - no ale musisz mu dawac bo faktycznie zapomni o butllii:happy:

Moja od początku do butli ble - butlą lubi pić tylko soczki.Jak j karmię cycem to parę razy go puszcza jak possie - po co ma się męczyć - mleko leci gdzieś po minucie jak mała zaczyna ssać i widzę że jej się to niezbyt podoba.

I wiecie co? chyba mój Antek odrzucił butelkę. Bo wczoraj wieczorem nie chciał butli na noc. Przelałam mleko i zrobiłam kaszę i zjadł ok 120 ml łyżeczką i dzisiaj to samo.Czy to możliwe że nie chce butli.
u mnie jest podobnie ale tylko wieczorem Rano butle wsuwa a popoludniu i wieczorem juz tylko lyzeczka I z musu mu zageszczam troszke bo samo mleko to mu sie wylewa z dziobka. Co do tezy dlaczego to chyba od zebow Wieczorem daja o sobioe jakos bardziej znak i moze dziaselka przy piciu z butli bardziej sie ukrwia i wtedy bardziej bola. Nie wiem ale taka teze mialam z Kinga Pani doktor tak twierdzila

u mnie jest podobnie ale tylko wieczorem Rano butle wsuwa a popoludniu i wieczorem juz tylko lyzeczka I z musu mu zageszczam troszke bo samo mleko to mu sie wylewa z dziobka. Co do tezy dlaczego to chyba od zebow Wieczorem daja o sobioe jakos bardziej znak i moze dziaselka przy piciu z butli bardziej sie ukrwia i wtedy bardziej bola. Nie wiem ale taka teze mialam z Kinga Pani doktor tak twierdzila

hmm to jest nawet prawdopodobne - wieczorem to wogóle nie chce jesc :-(a w nocy tak

reklama
Staś mi ładnie wszystko zajada. Od 2 dni podaję mu gluten - łyżeczkę kaszy mannej do zupki jarzynowej.

Magdziarko, mój Wojciaszek prawie nie jadł z butli. Dlatego szybko nauczyłam go pić z kubka (potem trudno odzwyczaić od butelki).

Do góry