reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
A ja za radą Magdziarki ugotowałam dziś Stasiowi obiadek: marchewkę z ziemniaczkiem z naszej działki. Zajadał chętnie.:-)

Azile świetna stronka:tak:

Mój maluch od kilku dni zajada gotowane jabłko z odrobiną wanilii i kleiku ryżowego:tak: z resztą mój M też:-D

Ślicznie dziękuję za odpowiedzi bo już się przestraszyłam że znowu coś nie tak

Nawet przy trzecim dziecku można się dowiedzieć czegoś nowego:-D:tak:

widze ze szalejecie z produktami..
Ja sie zastanowilam nad słowami Joas co kiedys do mnie napisala i na razie maly je tylko nutramigen i kleik ryzowy. Dostaje jeszcze Dicoflor 30, nawet mu nie daje witaminy D na razie, bo juz sama nie wiem. Raz ma te krostki wieksze na buzi, raz ich nie ma, jak posmaruje Protopiciem dwa razy to znika i za 4-5 dni wychodzi pare znowu wiec albo go cos uczula z tych rzeczy co je albo to jest faktycznie nie na tle alergicznym, ale kupy sa ciagle brzydkie od czasów rotawirusa, ale to juz trwa ponad 2 tygodnie, prawie 3 wiec sama nie wiem czy po rota tak dlugo moga sie utrzymywac takie kupy. Na razie nie rozszezam diety, on spokojnie sobie je to mleczko i na razie widze ze mu nie wystracza. Odstawiam Dicoflor i bede dawac teraz przez tydzien Beneflore i Enteerol i jak nie pomoze to ide do lekarza. Acha kupy śmierdza kwasem.. I co dziwne dwie kupy sa dobre a jedna zła, a potem np. 3 zle i jedna dobra... I idą mu zeby (4 na raz) - ale nie wiem czy to od tego...

Mojemu małemu zniknęła wysypka z tułowia (tym razem jakoś szybko) :szok:. I dziś spróbowaliśmy znów marchewki. Ostatnio nie chciał, strasznie się krzywił i pluł. A dziś otwierał bużkę szeroko, tak śmiesznie mlaskał jakby się rozkoszował :laugh2:, zjadł 5 łyżeczek. Więcej mu nie dawalam. No i jak zdejmowałam mu śliniaczek i zorientował się że koniec, to się rozpłakał:sorry:. Uspokoił się dopiero przy cycusiu:tak:. Tak się cieszę, że moze zacznie jeść warzywka:-).

reklama
Ja karmię tylko piersią, Piotruś nigdy nie był dokarmiany butelką.
Kaszkę dawaliśmy parę razy bo Piotruś slobo przybiera (Piotruś miał wtedy 4 miesiące i tydzień). Dawaliśmy przez jakiś tydzień, Piotruś ładnie jadł łyżeczką potem był tydzień przerwy a potem (3 razy) już nie je tak ładnie nie otwiera buzi, wszystko mu się wylewa nie je nawet połowę tego co dawniej. Dziś 3 dzień jak już nie daje, mam nadzieje że mu się odmieni. Kaszka dobra w smaku na nawet pyszna bo to sinlac, zjadałam za synka jak on nie chciał. Była też próba marchewki ze słoiczka ale dostał kolki mozę dlatego że dałam z 5 łyżeczke a nie 2.
Teraz spróbuje od ziemniaczka z moim mlekiem.

Takanatalia jak karmisz piersią to nie ma potrzeby dopajać, mi lekarka powiedziała że nawet jak wprowadze zupki to na początku dziecku wystarczy że popije z piersi.

Głuszek wspólczuje skazy, u nas było podejrzenie skazy, przez ok 2 miesiące jadłam bez nabiału, potem próbowałam raz jogurt potem ser żółty, biały i nic Piotrusiowi nie jest. Lekarka stwierdziła skaze po trądziku i ciemieniusze na brwiach. Trądzik dość długo mu się trzymał. Ja myślę że on nigdy nie miał skazy albo miał tylko przejściową nietolerancje pokarmową na nabiał. Trądzik może być z hormonów moich. a ciemieniucha szybko zeszła jak zaczęłam oliwkowaći wyczesywać delikatnie.

Joan-na rozpłakał się bo pewnie był głodny hehe

Gotować zamierzam sama przynajmniej na początku chociaż mam już spory zapas słoiczków. :)

Do góry