reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
Dlatego szybko nauczyłam go pić z kubka (potem trudno odzwyczaić od butelki).
Mamoot, z jakiego kubeczka pije Twój mały...z takiego z dzióbkiem czy z otwartego kubeczka? Mój mały od początku na cycu, butelki nigdy nie chciał. Teraz też nie chce. Próbuję go nauczyć pić z kubeczka z miękkim ustnikiem Aventu...ale na razie nie może załapać. Tyle tylko, że bierze ustnik między dziąsełka i gryzie:tak:. A jak raz pociągnął, to zrobił wielkie oczy ze zdziwienia, że coś poleciało. Na razie daję mu kubek z samą wodą. Może jakby miał w nim coś sodkiego, szybciej by załapał.

U nas nie sprawdza się kaszka przed snem, bo mała zje kaszkę przed kapaniem, po kąpaniu troszkę cyca i budzi się po 2,5 godzinie na edzenie, a na cycu nawet po 4 :baffled:

A Dobrusia za kazdym razem jest głodna jak sie budzi??

Mi podpadło to, ze mała jak miała 3 miesiace to mi juz ładnie spała, a pozniej mała co 2h sie budziła i tak samo duzo jadła... wiec stwierdziłam, ze musi byc głodna i dlatego kaszka sie sprawdziła:tak: Mała znow sie najada wieczorem i spi z reguly od 20 do 4:tak: i pozniej jeszcze 3 godziny

Magdziarko, mój Wojciaszek prawie nie jadł z butli. Dlatego szybko nauczyłam go pić z kubka (potem trudno odzwyczaić od butelki).

no u nas jest własnie taka sytuacja od trzech dni Antoś je tylko łyżką .Ale ja a o to mi przeciez chodziło. Tak więc rano kaszka około 8, potem w południe zupka, ok 16 kaszka tylko rzadsza z deserkiem, na noc kaszka łyzką i w nocy butelka.Mamy 5 posiłków. Myślę, że to nie jest za mało?

Ja Oli daję o 6 rano , potem koło 10 kaszkę , koło 13-14 zupkę , potem coś do picia jakiś soczek , koło 16 mleko moje , 20 - moje mleko tez albo kaszkę czyli wychodzi też 5 posiłków.

Mojej Nadii też 5 posiłków wychodzi, ale juz znalazłam alergen który ją uczula - BANAN - zadne mięsko, żadne warzywko - tylko żółty wykrzywiony banan:-):rofl2:

reklama
Mojej Nadii też 5 posiłków wychodzi, ale juz znalazłam alergen który ją uczula - BANAN - zadne mięsko, żadne warzywko - tylko żółty wykrzywiony banan:-):rofl2:
Lilianko moja Kinge tez banan uczulal dlatego Wojtkowi go w ogole nie daje i dam moze dopiero po roku. Z nim bylo o tyle zle ze nie bylo reakcji od razu tylko po dluzszym dawaniu. A podobno banan nie uczula ?Natomiast jak dalam jej truuskawe czy pomarncza to reakcja byla na drugi dzien.

Do góry