reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
Dlatego szybko nauczyłam go pić z kubka (potem trudno odzwyczaić od butelki).
Mamoot, z jakiego kubeczka pije Twój mały...z takiego z dzióbkiem czy z otwartego kubeczka? Mój mały od początku na cycu, butelki nigdy nie chciał. Teraz też nie chce. Próbuję go nauczyć pić z kubeczka z miękkim ustnikiem Aventu...ale na razie nie może załapać. Tyle tylko, że bierze ustnik między dziąsełka i gryzie:tak:. A jak raz pociągnął, to zrobił wielkie oczy ze zdziwienia, że coś poleciało. Na razie daję mu kubek z samą wodą. Może jakby miał w nim coś sodkiego, szybciej by załapał.

U nas nie sprawdza się kaszka przed snem, bo mała zje kaszkę przed kapaniem, po kąpaniu troszkę cyca i budzi się po 2,5 godzinie na edzenie, a na cycu nawet po 4 :baffled:

A Dobrusia za kazdym razem jest głodna jak sie budzi??

Mi podpadło to, ze mała jak miała 3 miesiace to mi juz ładnie spała, a pozniej mała co 2h sie budziła i tak samo duzo jadła... wiec stwierdziłam, ze musi byc głodna i dlatego kaszka sie sprawdziła:tak: Mała znow sie najada wieczorem i spi z reguly od 20 do 4:tak: i pozniej jeszcze 3 godziny

Magdziarko, mój Wojciaszek prawie nie jadł z butli. Dlatego szybko nauczyłam go pić z kubka (potem trudno odzwyczaić od butelki).

no u nas jest własnie taka sytuacja od trzech dni Antoś je tylko łyżką .Ale ja a o to mi przeciez chodziło. Tak więc rano kaszka około 8, potem w południe zupka, ok 16 kaszka tylko rzadsza z deserkiem, na noc kaszka łyzką i w nocy butelka.Mamy 5 posiłków. Myślę, że to nie jest za mało?

Ja Oli daję o 6 rano , potem koło 10 kaszkę , koło 13-14 zupkę , potem coś do picia jakiś soczek , koło 16 mleko moje , 20 - moje mleko tez albo kaszkę czyli wychodzi też 5 posiłków.

Mojej Nadii też 5 posiłków wychodzi, ale juz znalazłam alergen który ją uczula - BANAN - zadne mięsko, żadne warzywko - tylko żółty wykrzywiony banan:-):rofl2:

reklama
Mojej Nadii też 5 posiłków wychodzi, ale juz znalazłam alergen który ją uczula - BANAN - zadne mięsko, żadne warzywko - tylko żółty wykrzywiony banan:-):rofl2:
Lilianko moja Kinge tez banan uczulal dlatego Wojtkowi go w ogole nie daje i dam moze dopiero po roku. Z nim bylo o tyle zle ze nie bylo reakcji od razu tylko po dluzszym dawaniu. A podobno banan nie uczula ?Natomiast jak dalam jej truuskawe czy pomarncza to reakcja byla na drugi dzien.

Do góry