reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
Mata mi nic nie leci:tak: czy ja będę miała później pokarm?
mojej znajomej też leciała siara, a pokarm skończył się jej po 2 tygodniach, więc spokojnie, nie ma się czym martwić, a raczej jest się z czego cieszyć, bo niespodziewane plamy na koszulce, prześcieradle itp. nie należą do najbardziej komfortowych :baffled: no i muszę spać w staniku (na razie z płatkami kosmetycznymi, bo wkładek trochę się nie opłaca kupować, bo czasem nie leci kilka dni, a potem powódź :sorry2:) żeby codziennie koszuli nocnej nie zmieniać :-D

Mi tez jeszcze nie leci pokarm.
Tak sobie Was poczytalam i zazdroszcze tym kobietkom,ktore maja nieduzy biust.Zreszta,zawsze zazdroscilam.Ja normalnie mam miseczke DD,E-teraz duze E i moj biust,poprzez swoja ciezkosc,nigdy nie byl super jedrny.No i martwi mnie,co to bedzie po ciazy,po karmieniu.Pocieszaja mnie jednak wypowiedzi tych z Was,ktorym udalo sie poprawic stan biustu po karmieniach.Niby wazniejsze jest malenstwo,ale jednak chcialoby sie wygladac i czuc pieknie i kobieco,prawda?

Aniknulka, jeszcze jest czas na pokarm.:tak::tak:
Ja mam może ze 3 kropelki siary. Pokarm pojawił mi się po porodzie, tak że wcześniej ani razu nie miałam wkładek laktacyjnych. A potem pokarmu miałam dużo. Bardzo dużo.:-)

Dziewczyny bardzo dziękuję Wam za wsparcie:-Dpokarm pojawi się z czasem i nie ma co tego przyspieszać na wszystko jest czas i pora. Już się uspokoiłam:tak:

Ja p[okarm miałam też dopiero po porodzie, a jak słyszałam od koleżanek, że miały wcześniej to też podobnie jak Anikulka martwiłam się czy będę miała go w ogóle. Ale widocznie każda z nas ma inaczej. Teraz też mi narazie nic nie leci, ale to chyba dobrze:tak::tak::tak:. Na wszystko przyjdzie czas

Agusia, ja tez się cieszę, że nie mam jeszcze pokarmu. Wystarczy mi, że po porodzie non stop się chodzi i śpi w staniku i we wkładkach laktacyjnych. Na razie mam spokój.:-)

Wczortaj z Kasiau gadałysmy wieczorem co nalezy eliminować z diety karmiącej matki. Spiszmy więc najbardziej uczulające i odradzane produkty

-potrawy nie mogą być ciękostrawne (mocno wysmażone, wzdymające pikantne)
- rezygnujemy z kapuśniaku, grochówki itp.).
- arbuz i banany w niewielkich ilościach
- w niewielkich ilościach kapustę pekińską
- pomidory i ogórki, wprowadzamy bardzo ostroznie
- należy zrezygnować z picia alkoholu (także wina i piwa)
nie przesadzamy z ilością napojów zawierających kofeinę (kawa, mocna herbata, coca - cola)
- przeciwskazane jest również palenie papierosów, gdyz nikotyna przenika do mleka matki
- Nie wolno tez przyjmować żadnych leków bez wskazań lekarskich.
- wzdymające kapusta, warzywa strączkowe

- wykluczamy: owoce cytrusowe, truskawki, śliwki, pomidory, papryka, soja, orzechy, migdały

I co jeszcze ????

reklama
a dlaczego banany? ja właśnie słyszałam ze dzięki nim można bardzo wzbogacić sobie mleczko:tak: wiadomo że za dużo to też niezdrowo szczególnie że mogą doprowadzić do zaparć.

Do góry