reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Ja od jakiegos czasu gotuje malemu ama. Na poczatku nie4 chcial jesc ale juz polubil.Mam tez słoiczki awaryjnie Dzisiaj mu bee gotowala dybnie. ogolnie moze jesc chyba wzystko nie zauwazylam zeby mu po czyms cos bylo. Oczywiscie wszystko bez mleka . W makro widzialm swiezego krolika musze sie z mezem przejechac i kupic Jak poporcjuje bedzie na kilka obiadkow.
Najwiekszy problem mamy z deserkami.Niestety kroluje u nas jablko. Chyba ze kupie cos w słoiczku innego. Co wy dajecie maluszkom opprocz jablka i banana( banan u nas uczula)

reklama
Chodziło mi o to że jak są w słoiczkach takie owoce to można takie samemu zrobić.
Ja na tej podstawie patrzę co mogę małej dać.

A ja zrobiłam wczoraj eksperyment i małej dałam przed drzemką kaszkę i spała w ciągu dnia 1,45 :szok:
Potem na noc dostała znowu kaszkę i też spała ten pierwszy sen 6 godzin :szok:
Jaki z tego wniosek ?
Mama ma cieniutkie mleczko :crazy:

Noo tak ale gdzie tu teraz dostac morele albo brzoskwinie. . Gruszki jedynie u nas sa.
Aa Kasiu mala tojuz taka kobitka wiec i cche cos bardziej tresciwego.

Akurat właśnie z owocami to faktycznie jest problem.
Starszą karmiłam też tak 5 miesięcy więc widać że i tej już nie wystarcza.
Mąż kupił słoik z królikiem i nie wiem czy juz jej dać czy za wcześnie ?

Kasiu mysle ze mozesz jej dac. Tylko na poczatku moze niewiele. Moj Wojtek młoci wszystko noo ale on starszy od Twojej małej.
Tak sobie marze zeby ten apetyt taki pozostal mojemu Wojtkowi. Kinga w tym okresie tez wszystko jadla a teraz nic oprocz chlebka z zoltym serkiem i chuduziutka wedlinka.O warzywach jakichkolwiek moge zapomniec. Z owocow je tylko jablko i od czasu do czasu banana.

A dawalyscie juz maluszkom budynim na mleku modyfikowanym? Ja mam ochote juz zrobic cos takiego mojemu malemu ale nie wiem czy nie za wczesnie. Noo i po 6 miesiacu juz mozna zoltko wprowadzac Ale powiwem szczerze ze nie mam pojeciapod jaka postacia.

J W makro widzialm swiezego krolika musze sie z mezem przejechac i kupic Jak poporcjuje bedzie na kilka obiadkow.
Najwiekszy problem mamy z deserkami.Niestety kroluje u nas jablko. Chyba ze kupie cos w słoiczku innego. Co wy dajecie maluszkom opprocz jablka i banana( banan u nas uczula)

Ale taki swieży świeży? Bo ja widziałam mrożonego ale co mi po nim jak nie będę miała jak go poporcjować. Moja pediatra mówi że jak mięso sięwprowadza to nie więcej niż 1 łyżeczkę taką od herbaty.

reklama
Ja małej jako pierwsze normalne jedzonko dałam puree z ziemniaka i marchewki (ale takie "dorosłe" ja daję zawsze jeszcze masło i mleko, czasem śmietanę) :zawstydzona/y: ale mała wcinała i nic jej nie było :sorry2:
a jak ugotowałam specjalnie jej zupkę z ziemniaka i marchewki i przetarlam ją jeszcze, to nie chciała jeść :baffled:

Do góry