reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Weronika to jak jej nie starczało mojego mleka to musiałam w ciągu dnia ją karmić częściej potem z obu cyców naraz i stąd wiedziałam że jej mało

reklama
Asiowo, Staś właściwie zawsze dostaje 2 cysie. Z wyjątkiem nocy, kiedy je z jednego, bo zasypia. Ja na Twoim miejscu odciągnęłabym mlesio i na nim zrobiła kaszkę.

Asiowo ja też muszę czasem karmic małą z dwóch cycków, bo zje z jednego i niby nie chce, ale za jakiś czas znów głodna (nie chciała juz piersi bo mało leciało :sorry2:).
a malutka wciągnęła ze smakiem 3 łyżeczki startego jabłuszka :-)
i zauważyłam, że rzadkie papki, typu zupka jej nie smakują i musi miec coś gęstrzego do mielenia w dziobie :sorry2:

Mój mały ślicznie zjadł dziś zupkę (marchewka i ziemniak). No i babcia nakarmiła małego jabłuszkiem. Mam teraz problem bo małego mocniej wysypało. Powinnam odstaw3ićobiadki , ale małemu już moje mleko nie wystarcza, więc co mam jemu jutro podać. Chyba zostaje ziemniak gotowany.
A może mogę ziemniaka z dynią i obserwować czy przygasa?

Staś dalej chętnie zajada, już 5ty dzień. Buźka się sama otwiera - chyba lubi jeść. :-) Na razie cały czas je zupkę jarzynową Gerbera.

Azile może spróbuj tą dynię z ziemniakiem i rzeczyiscie obserwuj ;-)

Bartut wcinał dzisiaj jabłko- zajadał aż mu się uszy trzęsły :-)

Super,że Wasze dzieciaczki tak chętnie jedzą. My mieliśmy dziś kolejne podejście do marchewki...bez zmian, Krzyś wypycha języczkiem wszystko, co włoże mu do dzióbka. Na szczęście nie płacze przy tych naszych próbach, nawet nie jest zniecierpliwiony, ale buźki otwierać nie chce:no:. Może powinnam spróbować podac coś słodszego, np. jabłko.

Joanna nie znam patentu na niejadka ale warto spróbować:tak: jabłuszko może gotowany ziemniak:confused:
mój Mikoś je wszystko choć zdarzają się dni że poza mlekiem i sinlakiem nic innego nie zje.....

Dziś kupiłam pare obiadków i deserków oraz soczki od jutra powoli i znowu wdrażam jedzonko,ciekawe czy w końcu coś zje:baffled:On jest chyba wybredny bo dałam mu dziś nektar z gruszki to wypij dużo, innych smaków nie chce:baffled:

reklama
Do góry