reklama
Ja nie byłam u dentysty po Wojtku przez 1,5 roku (aż wstyd przyznać), a jak juz poszłam, to się okazało, że wszystkie zęby w porządku.
Teraz też jestem po kontroli i na razie jest ok.
Joaś, trzymaj się i nie daj się zamęczyć;-) dzielna mamusiu!
Teraz też jestem po kontroli i na razie jest ok.
Joaś, trzymaj się i nie daj się zamęczyć;-) dzielna mamusiu!
mata-kow
mama do kwadratu :)
Lorcia nie tylko Ty ;-)
azile29
Czerwcowa mama'08
Tak głuszku w okresie pylenia nie podawać produktów z alergi krzyżowej. nie jest to łatwe szczególnie przy trawach, bo prawidłowo nie powinno się jeść zbóż. A z warzyw to pomodory, marchew, seler, soja, buraki. Ale ja jem zboża ale raczej te bezglutenowe i marchew bo nic mi po nie nie jest. Na całę szczęscie buraki się zbiera z pola już po pyleniu traw. Selera wogóle w moim domu nie ma.azile czyli mam jej nie dawac w okresie pylenia tych produktow które reagują krzyzowo z trawiami? A jak się skończy okres pylenia to juz moge dawac tak? a mi sie wydaje ze na brzoze też jest uczulona bo juz w kwietniu ją zaczelo sypac. Te trrawy to podejrzewalam bo czasami jej oczy puchly jak ktoś kosil trawę w pobliżu.
A co do brzozy to nie powinno sie w okresie pylenia podawać: selera marchewki pitruszki nawet grochu .
Ale to trzeba dziecko obserwować, bo jak wiadomo alergia potrafi zaskakiwać.
Są jeszcze produkty zawierające histamine(tworża tz psełdo alergie i zaden alergik nie powinien ich sporzywać) dojrzewające sery, kiełbasy, Tuńczyk makrela kapusta tylko surowa.
Są też produkty uwalniające histaminą to : Truskawki, pomodory, banany, jajko, surowy ananas, papaja, czekolada.
maajka
Czerwcowa mama 2008
Co do problemow z butelka,to kiedys czytalam,zeby z butelki podawal mleko ktos inny niz mama,bo dziecko mame kojarzy tylko z cycem.Ale nie wiem ile w tym prawdy.Ja Mai podawalam odciagniete mleko w butelce juz jak miala 2 tygodnie (mialam zapalenie piersi,popekane brodawki i ciezko bylo ja przystawiac),potem coraz rzadziej.Teraz zdaza sie to sporadycznie,jak musze wyjsc.U nas nie bylo z tym problemu.
Joas-biedactwo,dbaj o siebie.
Joas-biedactwo,dbaj o siebie.
Azile Głuszku Joaś dzięki wam nie przeraża mnie tak bardzo alergia mojego Karola
mój Karol kocha banany czy to znaczy że nie powinnam ich podawać?seler też używam do zup czyli mam go wykluczyć?fakt na razie mam się zająć alergią wziewną ale mały jest wysypany i nic nie pomaga nabiał wykluczyłam konserwanty też ale już sama nie wiem co jeszcze.....ciężko mi 3 latka tak ograniczać z jedzeniem szczególnie że on kocha nabiał
Mamoot niech twój M pokarmi butlą Stasia może to pomoże?
mój Karol kocha banany czy to znaczy że nie powinnam ich podawać?seler też używam do zup czyli mam go wykluczyć?fakt na razie mam się zająć alergią wziewną ale mały jest wysypany i nic nie pomaga nabiał wykluczyłam konserwanty też ale już sama nie wiem co jeszcze.....ciężko mi 3 latka tak ograniczać z jedzeniem szczególnie że on kocha nabiał
Mamoot niech twój M pokarmi butlą Stasia może to pomoże?
Majeczko, Lorciu, no i sukces z załapaniem butelki przez Stasia :-)
Wczoraj najpierw próbował Marcin, ale Staś nie chciał, potem ja - i też nie bardzo. A dziś rano odciągnęłam troszkę mleczka i Marcin znów z butlą zabrał się do Stasia. Była chwila płaczu, ale zaraz zassał i poszło.:-)
Majka, u Ciebie nie było kłopotu pewnie właśnie dlatego, że tak wcześnie dałaś małej butelkę. Mój Staś miał ją wczoraj piewszy raz, a ma już prawie 5 miesięcy. Im starsze dziecko tym trudniej mu się nauczyć.
Teraz będziemy próbować po troszku codziennie albo co drugie dzień, żeby wiedział jak się ssie smoczek.
Wczoraj najpierw próbował Marcin, ale Staś nie chciał, potem ja - i też nie bardzo. A dziś rano odciągnęłam troszkę mleczka i Marcin znów z butlą zabrał się do Stasia. Była chwila płaczu, ale zaraz zassał i poszło.:-)
Majka, u Ciebie nie było kłopotu pewnie właśnie dlatego, że tak wcześnie dałaś małej butelkę. Mój Staś miał ją wczoraj piewszy raz, a ma już prawie 5 miesięcy. Im starsze dziecko tym trudniej mu się nauczyć.
Teraz będziemy próbować po troszku codziennie albo co drugie dzień, żeby wiedział jak się ssie smoczek.
reklama
magdalenkakol
Fan(ka)
Lorcia zwroc uwage na wafelkii ktore je maly czekalode. Bardzo czesto tam sa drobiny orzechow ktore bardzo uczul;aja.
Podziel się: