reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Ja może dzisiaj spróbuję test zrobić tylko muszę mleko sciągnąć bo rano nic nie chciało lecieć i zobaczę jak mały się będzie zachowywał. Ja ju nie mam pomyslu i łapię się czego się da:-( Też próbowalam dać Kubie mleko modyfik. i nie bardzo chciał pić a zachowanie było bez zmian podobnie jak u Ciebie. Ale szukam sposobów, moze się uda

reklama
Magdziarko mi robi się podobnie w prawej piersi. Jasio zessie z lewej potem z prawej w lewej jest jeszcze troszkę a w prawej więcej może poprostu gruczoły mleczne szybciej pracują :tak: ja mam butelki i laktator Aventu sterylizatora na razie nie potrzebowałam bo tylko raz odciągałam przy bolesnej piersi. Na razie karmię piersią ale po dzisiejszym dniu zwątpiłam i załamałam się czy oby on się najada z cycków:eek: tyle czasu wisiał i nic nie pomagało na zaśnięcie tylko najadł się i kupa, najadł się i siusiu, zmieniłam 10 pieluch w przeciągu 6 godzin :szok: a on nadal był głodny a cycki flaczki :eek: nie wiem może przez ten upał był taki marudny bo brzuszek miał miękki. Teraz śpi już ponad godzinę.

Aniknulka moja mała podczas upałów też wisaiła na cyckch i pila, piła i kupki robiła. Od wczoraj ochłodzenie u mnie i mała ładnie je z jednego cycka, spi juz lepiej... doszłam do wniosku, że małej chciało sie pić i teraz jak będą upały, to będę ją poić wodą, ewentualnie herbatką z kopru :tak: może i wyrodna ze mnie matka, ale skoro mała się najadała a nie napijała, to po co ją męczyć? Zobaczymy jaki będie skutek ;-)

A mi mała dzisiaj znów dużo zwymiotowała :-( a tak się cieszyłam, że ładnie zjadła i podniosłam ją do odbicia, a tu fontanna za fontanną :szok: nie wiem co mojej malutkiej jest. Wszyscy dobrzy pediatrzy w okolicy chyba na wakacjach, bo żaden tel. nie odbiera... w poniedziałek będziemy dalej próbować... musimy się w końcu upewnić, czy wszystko jest dobrze. Mnie niepokoją te wymioty i malutka często coś przeżuwa i się krzywi, jakby jej się jedzonko cofało, ale się nie ulewało... jak jej się zawartość żołądka cofa, to może jej przełyk popalić :-(
do tego trzeba skonsultować tą stópkę malutkiej i bioderka, a do mojego ośrodka nawet do pediatry nie idę, bo babka nie potrafiła stwierdzić, czy dziecko ma różyczkę i kazała się w aptece spytać jak lek dla dziecka dawkować, bo nie wie :szok:
dlatego do ośrodka będę chodzić tylko na szczepienia... i płać tu skałdki :dry:

Mata mojemu podczas czkawki często cofa się pokarm i ulewa :tak: czasem to już nie wiem jak go trzymać żeby się porządnie odbiło i nie miał tej głupiej czkawki :no: poza tym w nocy ciężko tak dziecko przerzucać przez ramię bo mi się budzi a potem nie chce usnąć bez cycka i znów się napije i w kółko to samo :eek:
Zazdroszczę mamom, których dzieci się najadają w ciągu 30 min ja nigdy nie wiem czy mój się najadł bo bez przerwy otwiera buzię i chce więcej :szok: może spróbuję z butlą ale boję się, że później nie będzie chciał cyca :wściekła/y: i bądź tu człowieku mądry:wściekła/y:

Na razie karmię piersią ale po dzisiejszym dniu zwątpiłam i załamałam się czy oby on się najada z cycków:eek: tyle czasu wisiał i nic nie pomagało na zaśnięcie tylko najadł się i kupa, najadł się i siusiu, zmieniłam 10 pieluch w przeciągu 6 godzin :szok: a on nadal był głodny a cycki flaczki :eek: nie wiem może przez ten upał był taki marudny bo brzuszek miał miękki. Teraz śpi już ponad godzinę.

U nas dokładnie tak samo...:eek: wczoraj miałam chwile zwątpienia, poraz pierwszy łzy mi poleciały... Paulinka prawie w ogole w dzien nie chciała spać, nie wiem co jej sie stało:zawstydzona/y: a wieczorem zasneła dopiero o 23:-( dobrze, ze chociaz noce przesypia. Ale ja jestem wykonczona... wczoraj marzyło mi sie połozyc o 20 a tu taka niespodzianka:confused: cyce obolałe jak na poczatku, ale nie poddam sie! Butelki nie kupie!!!:-p:-)

Dziewczyny,moja Maja czasem po jedzeniu (ciagnie przez 30-45minut) tez otwiera buzie i szuka,mimo,ze sama pusci cyca.Ja jej daje wtedy smoczek-moze to wyrodne,ale widze,ze jej chodzi tylko o ssanie,nie o jedzenie,bo zaraz sie uspokaja.
Ulewa jej sie rzadko,ale czesto tez co tam sobie mlaska jezykiem i przelyka-polozna w szpitalu mowila,zeby ja wtedy ulozyc glowka do dolu,zeby jej to splynelo.
A ostatnio bardzo sie slini,nie wiem dlaczego....

hihih Majka to ja też jestem wyrodna matka bo moja Majucha też jest zatykana smokiem po karmieniu jak jeszcze szuka cyca ;-) no i daje jej też smoka do uspokojenia i coraz częściej do zaśnięcia :tak: wtedy wystarczy włożyć ją do łóżeczka, dać smoka i śpi :-)
co do ulewania, u nas czasem się zdarza, Maja nie zawsze odbije, a czasem przy mega beku i tak uleje więc sama nie wiem już czy aż tyle zjadła i zwraca nadmiar czy po prostu powinnam ją dłużej potrzymać w pionie po odbiciu?

Dziewczyny zadne z Was wyrodne matki!!!!!Zdrowe podejscie macie.Bobasa nakarmic,jak mamra dac troszke przegotowanej wody-jezeli wypluje i sie krzywi a za chwile szuka cyca-to smoga w dziobek i ma spac.Ja tak robiłam u całej trojki,teraz robie z Adasiem-i okazy zdrowia.Adas to wyglada jak mała gąsienica,same fałdki-a nie wisi na cycu dłuzej niz 20 minut.

nasze dzieci to małe łakomczuchy:-D mój potrafi zjeść z dwóch cyców i później jest tak ociężały że nawet ruszyć mu się nie chce...
staram się mu dawkować karmienia-w nocy wcina do oporu a w dzień staram się robić mu przerwy 2 godzinne..
wczoraj dałam mu herbatkę koperkową( miał lekką kolkę) ale się uśmiałam ponieważ wypluł smoczek z butelki i zaczął szukać cyca:-D skubany nie da się oszukać:-D:-D:-D wypił może 15 ml :-D

reklama
Dziewczyny zadne z Was wyrodne matki!!!!!Zdrowe podejscie macie.Bobasa nakarmic,jak mamra dac troszke przegotowanej wody-jezeli wypluje i sie krzywi a za chwile szuka cyca-to smoga w dziobek i ma spac.Ja tak robiłam u całej trojki,teraz robie z Adasiem-i okazy zdrowia.Adas to wyglada jak mała gąsienica,same fałdki-a nie wisi na cycu dłuzej niz 20 minut.

No to mnie pocieszyłaś, Zośka też nie je dłużej niż 20'. Zdarza się jej pociągnąć 5', ale za chwilę żąda drugiego dania:-).

Jak to z tym piciem jest? Dapajacie??

Do góry