reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Moja Nadia jak na razie dostaje obiadki ze słoiczka, dostaje równiec chlebek , czasami dam jej szyneczkę ale ogólnie jest wielkim - jadkiem i mogłaby cały czas jeść. Ostatnio byłam u babci i zapomnialam butelki do mleka, babcia ugotowała jej ziemniaczki z marchewką - wszystko "iągnęła noskiem..." :-D:-):-D

reklama
U nas niestety z jedzeniem dalej ostroznie. w tym tyg zaczne mu wprowadzac zoltko mam ekologiczne jajeczka wiec bez problemu moge mu dac. Wojtek oczywiscie zjadl by wszystko co bym mu dala ale ze wzgledu na alregie nie moge. Dalej mu gotuuje sama obiadki od czasu do czasu zje cos od nas Oczywiscie tylko wtedy gdy moge mu dac. zjada tez kanapeczki z " pasztecikeiem' Kupuje w sloiczku samego indyka i to ma konstystencje pasztetu i tym mu smauje chlebek potrafi zjesc cala kanapeczke.

Magdalenkol a gdzie można kupić takiego w słoiczku indyka??? ale nie dla dzieci???

Magda nie odpowiada, więc pozwolę sobie odpowiedzieć za nią, bo też kupuję te słoiczki... Chodziło najprawdopodobniej o indyka z Gerbera - Gerber ma takie malutkie słoiczki z jednoskładnikowymi daniami (brokuły, marchewka, kurczak, indyk i chyba coś jeszcze) - może zerknij na ich stronce :-) http://www.gerber.pl/index.html

Natuni pojawiły się bardzo malutkie ale dla mnie widoczne różowe kropeczki na policzkach.
Już wiem, że to nie od wiatru i nie od bananów. Raczej też nie z niczego z obiadków - bo wychodzą tylko po śniadanku (je owsianke) i po kolacji (je kaszke na mleku)

BBakania jak dla mnie to to wygląda na skazę białkową, czyli nietolerancję laktozy w tym mleka, ale oczywiście mogę sie mylić.:no: Nie jest to nic groźnego, sama mam od dziecka taka skazę i nie pijam mleka krowiego, bo mi po nim niedobrze.
Jako dziecko też miałam drobne czerwone krosteczki szczególnie na policzkach.:eek:

Jeśli masz gotowe kaszki na mleku to powinnaś spróbować je zmienić, bądź używać takie bez dodatku mleka i dosypywać to co Natunia pije butelką
( oczywiście jeśli nic jej po nim nie jest). Ponieważ ja nadal karmię piersią, więc nie poradzę Ci, żadnego mleka. :-(
Mam nadzieję, że sprawa się szybko wyjaśni:tak:

Dziewczyny doradźcie (mamy alergików -ale nie tylko). Pisałam Wam jakiś czas temu, że mojej Natuni pojawiły się bardzo malutkie ale dla mnie widoczne różowe kropeczki na policzkach.
wychodzą tylko po śniadanku (je owsianke) i po kolacji (je kaszke na mleku)
Od wczoraj smaruje buźke. :no::wściekła/y:
A ja dalej nie wiem co robic...
Widziałam mleka HA i AR... ale nie z Bebilonu....
Jakie mleko Wy dajecie?
Może powinnam postepowac troche inaczej?
Prosze o jakąś porade...plissssss
Moja Milenka ma skazę białkową i może nietolerancję na gluten (jesteśmy w trakcie badań).Wprowadziłam jej mleko Bebilon Pepti ale jak się w piątek okazało on ma w składzie serwatkę.Najlepszy jest na receptę Nutramigen-tak zaleciła pani dietetyk.Poza tym takie krostki mogą też być efektem glutenu-piszesz ,że po kaszce wyskakują te krostki?Sprawdź czy nie jest to po mleku (kup kaszkę ryżową albo sinlack i obie zrób na wodzie to się przekonasz czy będzie poprawa).
pozdrawiam

reklama
bbakania przy skazie wyklucza się wszelki nabial (czyli mleko i jego przetwory) a także wołowinę wieprzowinę jajka. Nie podaje się też typowo uczulających produktów jak orzechy, miód, czekolada.
Co do wysypki to przy skazie jest to czerwona jakby świecąca się skóra na której pojawiają się krosteczki...nie leczone zaczynają się paskudzić.
Przy celiace wysypka jest żadziej za to problemy z brzuchem zielona pienista kupa ze śluzem.
Jeśli masz wątpliwości co do diagnozy idż do lekarza alergologa i wtedy on powie co i jak ustawi dietę, mleko leki maści itd

ja u Krzysia miałam mleko ISOMIL krople ZYRTEX i maść ELIDEL

aha ze skazy białkowej i nietolerancji glutenu się wyrasta do około 5 roku życia...celiaka jest nieuleczalna

Do góry