reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Podajecie swoim dzieciom rybę? :confused:
Ja małej dziś dałam spróbować i szamała jak się patrzy :tak: zastanawiam się, czy nie wprowadzić do menu obiadowego... :zawstydzona/y:

reklama
Pyzaczku moj maly pije mleko w nocy i nikt mi tego nie zabropnil.Wydaje mi sie ze dotyczy to dzieci z problemami
JJoasiek ja ryby nie podaje bo niestety to silny alergen ale jezeli Oli nic nie bedzie mozesz podawac teraz chyba nawet mozna wczesniej juz wprowadzac. Tylko obserwuja ja .

Ja tez juz od dawna podaje ryba (w gotowych daniach,bo bardziej sprawdzona na metale ciezkie) i Mai nic nigdy nie bylo.
Sprobuj,moze Ola tez dobrze zareaguje:-)

Ja też przymierzam się do wprowadzenia ryby w najblizszych dniach. Tylko zastanawiam się jaką:confused: Chyba najlepsza byłaby jakaś morska.

[
Wczoraj byliśmy u nefrologa z tą nerką i ona powiedziała,że nie mam w nocy podawać Filipowi mleka tylko poić go herbatką bo najczęsciej w nocy tworzą się zastoje w nerkach, dopajac też dużo w dzień.
A ile Wasze dzieci piją herbatek,wody,soku przez cały dzień??

O jej trochę się przestraszyłam jak przeczytałam o tych zastojach,bo moja mała pije w nocy pierś i oszukane trochę mleczko (z 3 łyżeczek zamiast z 7 bebilon pepti).Je ok. 23-24 pierś,potem ok. 3-4 butle no i rano o 6.00 pierś-czy to może jej zaszkodzić?Czy może dotyczy to tylko dzieci z problemami z nerkami? A poza tym moja mała w dzień pije tylko mleko z butli moją pierś i czasami łyżeczką bobofruta.Woda i herbatki odpadają.[/quote]

Pyzaczku u nas problem z nerką powstał jak zaczęłam Filipowi zagęszczać mleko zamiast nutritonem to kleikiem (Filip ma refluks) bardzo przy tym mało pił bo często mu się herbata zwracała, no i dlatego mieliśmy zastój.
Twojemu dziecku nic nie grozi ono jest pół cycowe więc pewnie wystarczy jej Twoje mleko żeby się nawodnić. Mleko mamy jest inne niż to sztuczne i pewnie sztuczne jest też inne podane bez zagęszczaczy(u nas tak być niestet nie może)

reklama
Do góry