reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Podajecie swoim dzieciom rybę? :confused:
Ja małej dziś dałam spróbować i szamała jak się patrzy :tak: zastanawiam się, czy nie wprowadzić do menu obiadowego... :zawstydzona/y:

reklama
Pyzaczku moj maly pije mleko w nocy i nikt mi tego nie zabropnil.Wydaje mi sie ze dotyczy to dzieci z problemami
JJoasiek ja ryby nie podaje bo niestety to silny alergen ale jezeli Oli nic nie bedzie mozesz podawac teraz chyba nawet mozna wczesniej juz wprowadzac. Tylko obserwuja ja .

Ja tez juz od dawna podaje ryba (w gotowych daniach,bo bardziej sprawdzona na metale ciezkie) i Mai nic nigdy nie bylo.
Sprobuj,moze Ola tez dobrze zareaguje:-)

Ja też przymierzam się do wprowadzenia ryby w najblizszych dniach. Tylko zastanawiam się jaką:confused: Chyba najlepsza byłaby jakaś morska.

[
Wczoraj byliśmy u nefrologa z tą nerką i ona powiedziała,że nie mam w nocy podawać Filipowi mleka tylko poić go herbatką bo najczęsciej w nocy tworzą się zastoje w nerkach, dopajac też dużo w dzień.
A ile Wasze dzieci piją herbatek,wody,soku przez cały dzień??

O jej trochę się przestraszyłam jak przeczytałam o tych zastojach,bo moja mała pije w nocy pierś i oszukane trochę mleczko (z 3 łyżeczek zamiast z 7 bebilon pepti).Je ok. 23-24 pierś,potem ok. 3-4 butle no i rano o 6.00 pierś-czy to może jej zaszkodzić?Czy może dotyczy to tylko dzieci z problemami z nerkami? A poza tym moja mała w dzień pije tylko mleko z butli moją pierś i czasami łyżeczką bobofruta.Woda i herbatki odpadają.[/quote]

Pyzaczku u nas problem z nerką powstał jak zaczęłam Filipowi zagęszczać mleko zamiast nutritonem to kleikiem (Filip ma refluks) bardzo przy tym mało pił bo często mu się herbata zwracała, no i dlatego mieliśmy zastój.
Twojemu dziecku nic nie grozi ono jest pół cycowe więc pewnie wystarczy jej Twoje mleko żeby się nawodnić. Mleko mamy jest inne niż to sztuczne i pewnie sztuczne jest też inne podane bez zagęszczaczy(u nas tak być niestet nie może)

reklama
Do góry