reklama
HHmmmm... Z tym reklamowaniem gum rozpuszczalnych to raczej bym się wstrzymała, bo moim zdaniem takie gumy (podobnie jak lizaki) to po prostu masakra dla zębów... Dziecko trzyma je długo w buzi, więc ząbki narażone są na długotrwałe działanie cukru - z dwojga złego to już wolałabym dać dziecku czekoladkę niż taką gumę. Ale to oczywiście tylko moje zdanie, bo tak jak napisałaś - różne są opinie na temat podawania dzieciom słodyczy
joan-na
Fanka BB :)
Nic dodać, nic ująć Pamiętajcie, że próchnicę powodują smakołyki oblepiające ząbki, chipsy i chrupki też.HHmmmm... Z tym reklamowaniem gum rozpuszczalnych to raczej bym się wstrzymała, bo moim zdaniem takie gumy (podobnie jak lizaki) to po prostu masakra dla zębów... Dziecko trzyma je długo w buzi, więc ząbki narażone są na długotrwałe działanie cukru - z dwojga złego to już wolałabym dać dziecku czekoladkę niż taką gumę. Ale to oczywiście tylko moje zdanie, bo tak jak napisałaś - różne są opinie na temat podawania dzieciom słodyczy
mejdia
czerwcóweczka 2008 ;)
Dziewczyny to ja z innej beczki.
Tym razem o kupkach!
Ile wasze dzieciaczki robią dziennie, bo ja się trochę martwię
Wojtuś to od 2-4 różnego koloru i konsystencji zależnie co zje.
Wydaje mi się, że to ciut za dużo.
Tym razem o kupkach!
Ile wasze dzieciaczki robią dziennie, bo ja się trochę martwię
Wojtuś to od 2-4 różnego koloru i konsystencji zależnie co zje.
Wydaje mi się, że to ciut za dużo.
mata-kow
mama do kwadratu :)
u nas z kupkami to różnie, najczęściej jedna konkretna rano, max 1 godz. po przebudzeniu, a jak nie ma rano, to zazwyczaj 2-3 mniejsze w ciągu dnia
reklama
Czytam o tych kupkach i widzę, że moja mała robi najmniej,tzn. jedna dziennie od momentu kiedy nie daję jej już mleka modyfikowanego a zamiast tego kszki czy kleiki.Zdarza się i to nawet dość często, że Milenka nie robi kupki co 2-3 dni.Lekarka mówiła mi, że przy zmianie jedzonka na bardziej stałe,może być problem z wypróżnianiem.Mam nadzieję, że jak zacznie raczkować to problem zniknie i kupki będą pojawiać się codziennie.
Podziel się: