reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Daruuunia, ale Twój Bartek ma apetyt:szok:. Mój najczęściej zjada około 60 g zupki....czyli mniej więcej połowę słoika. Starcza mu to na 2,5 godziny. No i ostatnio się tak porobiło, że je tylko wtedy, kiedy ja też coś jem:dry:, najlepiej coś chrupiącego, żeby były efekty dźwiękowe:-D. Ewentualnie muszę pić wodę, ale z butelki, żeby widział jak się przelewa. Ja łyk...on łyżeczkę:tak:.

reklama
ehhh, ja już sama nie rozumiem Bartka, raz zje cały słoik i nie chce nic jesc przez 3h a dzisiaj zjadł cały i w płacz- to ja mu mleka a on wypił 180ml... no i jak ja mam mu zastąpic jeden posiłek :confused::baffled:

Darunia,
mój Staś to nie je jakoś bardzo dużo. Zwykle zjada 100-150 g, ale czasem mniej.
Za to Wojtek jak był mały to od początku jadł dużo. Zaczęłam mu wprowadzac jedzenie jak miał pół roku (bez kilku dni).
Jak patrzę w moje notatki, to juz w dwa tygodnie po rozpoczęciu jedzenia zjadał ok. 200 g (dawałam mu jeden cały słoiczek i pół drugiego). Na przykład zupka jarzynowa i pół słoiczka groszku z pietruszką, albo marchewka z kukurydzą i brokuły (taki mały słoiczek). Dopychałam go jeszcze deserkami.
W miesiąc po rozpoczęciu jedzenia jadł na obiad najczęściej 2 słoiczki (260 g) a po południu jeszcze cały deserek 125 g. Oprócz tego cały czas był cyś.
Tak więc apetyt Bartka mnie nie dziwi.:-) A jeśli chcesz zastąpić mu posiłek mleczny bezmlecznym, to dawaj mu po dwie porcje zupki.

Mój Domiś też czasem lubi sporo zjeść. Zupki zjada ok200ml a i czasem więcej.
Rano jemy jabłuszko z kaszką kukurydzianą , w południe ok 13.00 zupkę , a o 19 kaszka sinlack. Wszystko zpijamy cycą , oczywiści przed jedzonkiem cyca. A pomiędzy posiłkami też cyca.
Ja sie bardzo ciesze że mogłam od wczoraj odstawić sztuczne mleko. Pokarm mi powrócił, a Domisiowi apetyt.

ehhh, ja już sama nie rozumiem Bartka, raz zje cały słoik i nie chce nic jesc przez 3h a dzisiaj zjadł cały i w płacz- to ja mu mleka a on wypił 180ml... no i jak ja mam mu zastąpic jeden posiłek :confused::baffled:
Daruuunia, nastepnym razem daj mu cos do picia zamiast mleka...

A u nas Tynia jeszcze tylko na mleku i lekarz powiedzial eby spokojnie czekac az skonczy 6 miesiecy, ze nie ma co sie spieszyc... Tynia zjada 140-160ml mleka. Starcza ej na 4 godz w dzien. W nocy pierwsza przerwa to ok 6-7 godz.

Ostatnia edycja:
my już od miesiąca prawie dajemy jeden "posiłek" zamiast mleka, ale wygląda to tak, że mała je 1/3 małego słoiczka w porywach do pół słoiczka i jeszcze się nie zdażyło więcej :dry: a bywają nawet dni jak zje mi 2 małe łyżeczki i nic więcej w nią nie wcisnę... no a żarłok z niej dalej, tylko że mleczny ;-)

Daruuunia, nastepnym razem daj mu cos do picia zamiast mleka...

A u nas Tynia jeszcze tylko na mleku i lekarz powiedzial eby spokojnie czekac az skonczy 6 miesiecy, ze nie ma co sie spieszyc... Tynia zjada 140-160ml mleka. Starcza ej na 4 godz w dzien. W nocy pierwsza przerwa to ok 6-7 godz.
Tak wlasnie je moja Marysia :tak:

Dziewczyny, mam pytanko...
Czy mogę mojej małej podać dwa razy w ciągu dnia kaszkę albo kleik? Na opakowaniach jest napisane "etap 2, 1-2 razy dziennie" Ola je uwielbiam i potrafi zjeść nawet 200gr(nadrabia wagę :-)), w dodatku coś nie za bardzo lubi butelkę :-D i samo mleczko, nawet soczki podaję jej łyżeczką ;-). Myślałam też o kubku niekapku, może macie jakieś sprawdzone?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
Pozdrówka!

reklama
Do góry