reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Mata gratuluje udanego kucharzenia i Dobrusia szczesliwa:-D
Ja narazie daje ze sloiczka,ale powoli zauwazam,ze dla mnie to nie ma sensu i tak jestem na diecie od poniedzialku wiec takie zupki jak marzenie:tak:

reklama
Marta super, że Dobrusi smakuje Twoje jedzonko. Mój Kuba narazie wybrzydza;-) Ale za kilka dni spróbuję też sama ugotować. Kacper jadł tylko moje zupki i M się śmieje ze niechęć Kuby do mojego jedzenioa to znak że gorzej gotuję;-):-D A blender świetna sprawa. Kupilam ostatnio i rewelacyjnie miksuje na gładką masę. Polecam. Koszt niewielki ja bynajmniej kupowalam najzwyklejszy a o ile mniej sprzątania

u mnie tak samo jak Agusi :tak: narazie sloiczki bo maly raz zje raz nie..glownie sie narazie skupia na gryzieniu lyzeczki lub sliniaka:zawstydzona/y:inna sprawa ze nie mamy gdzie kupic zdrowych sprawdzonych warzyw czy mieska :-(
a blender fajna rzecz :-)

wiem ze sa ale jak Stasio je i nic mu nie jest to na pewno nie jest uczulony. Po prostu trzeba uwazac a nie tak na hura wszytsko. Nawet u zdrowych dzieci. Bo mamy czesto ulegaja pokusie i jak juz cos idzie sprawne to daja wszystko na raz. A u maluchów czesto jest cos takiego jak nietolerancja pokarmowa. Czyli czegos organizm nie toleruje a za miesiac, dwa albo troche dluzej... nabiera tolerancji i nie koniecznie jest to alergia. Ale trzeba wiedziec czego nie toleruje :)

Ty to jesteś specjalistką od spraw pokarmowych. :tak:
Ja wprowadzam każdy nowy składnik co jakies 5 -7 dni.

No,ja wlasie mam dostac blender na gwiazdke:-)I wtedy ugotuje Mai jakas zupke,ale nam takze,bo bardzo lubie zupy-kremy:-)

Dziewczyny mam pytanie, ponieważ chciałabym zastąpic jeden posiłek Bartkowi jakąś zupką i nie wiem ile powinien zjesc żeby był najedzony- dodam, że narazie daje mu słoiczki i np. wczoraj zjadł cały 125g i myślałam, że mu starczy i za 3 godz dostanie flachę, a ten po 30 mniutach w ryk bo chce jesc i wypił 180ml mleka :szok: no i nie mam pojęcia ile powinien zjesc tej zupki :confused:

Dziewczyny mam pytanie, ponieważ chciałabym zastąpic jeden posiłek Bartkowi jakąś zupką i nie wiem ile powinien zjesc żeby był najedzony- dodam, że narazie daje mu słoiczki i np. wczoraj zjadł cały 125g i myślałam, że mu starczy i za 3 godz dostanie flachę, a ten po 30 mniutach w ryk bo chce jesc i wypił 180ml mleka :szok: no i nie mam pojęcia ile powinien zjesc tej zupki :confused:
No to zjadła bardzo duzo. Antek je mniej więcej tyle co mały słoiczek czyli jakieś 120 ml i je za 4 godziny....

reklama
A ja mam pytanie do Mam wprowadzających gluten - od kilku dni dodaję Lence trochę (pół łyżeczki) kaszy manny do zupki i nie wiem, czy tak ma zostać, czy trzeba zwiększać ilość? I jak długo podawać ten gluten, można przez kilka tygodni i jeżeli nic się nie dzieje, to uznać, że jest ok i przerwać, czy trzeba już podawać cały czas?

Do góry