reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersia a powrot miesiaczki

Moja córcia ma 13 miesięcy, cały czas karmię piersią. Miesiąc temu dostałam miesiączkę (chyba). Krwawienie trwało 6 dni, niezbyt obfite. OD tamtej pory minęło ponad 30 dni, a kolejne krwawienie nie pojawiło się. Mam nadzieję, że nie jestem w ciąży, bo to nie jest dla mnie najlepszy czas na kolejne dziecko! Pomóżcie mi uspokoić serducho, jeśli wiecie coś na ten temat. Pozdrawiam

reklama
magdusja ja miałam ze 3 miesiace temu pierwszy okres,trwał aż 9 dni ::) kolejny pojawił się dopiero po 30 kilku dniach ::) a przed ciążą miałam regularnie co 27 dni i trwał ze 6 dni ::) .

Magdusja druga @ moze byc nawet po 2 miesiacach napocztku sa noeregularne a dopiero potem sie unormuje wiec sie niemartw:-) Ja swoja pierwsza dostaąłm jak Mela miaął 9 miesiecy i była tez skompa a druga wąłsnie tak gzdies po 30 dniach;-) i wcale za nia nie teskniłam:-D

a ja mimo ze karmie nadal Lenke piersia to dostalam gdy mala skonczyla 10,5 miesiaca to juz dostalam normalna 5 dniowa @ ale 1,5 miesiaca wczesniej byla niewinna zapowiedz :-) czyli ja mialam wolne od @ prawie 20 miesiecy lacznie z ciaza, ale to byl superowy czas...
Nie wydaje mi sie aby ta @ po porodzie (mialam cc) byla bardziej skapa czy mniej bolesna:no: co prawda na razie mialam tylko jedna ale nie bylo najmilej :no:

Ja dostałam @ 9 miesiecy po porodzie jak Mela zaczeła juz bardziej jesc cos stałego :-) i była dosc skapa nastepna była troche barzdiej obfitsza a teraz sa takie srednie i bezbolesne :-) ;-)

Witajcie! To ja, "rekordzistka". Dziecko moje ma już półtora roku, nadal karmię wieczorami, w nocy i nad ranem i wciąż miesiączki ani śladu. Ginekolog mówi, że to zupełnie normalne. Zatem chodzę po tym łez padole bezokresowo już ponad 2 lata i 3 miesiące. Jest bosko! :tak:

WOW! Ja niestety nie jestem taką szczęściarą (choć nie wiem co lepsze - ja wole mieć @ i wiedzieć, że nie jestem w kolejnej ciąży :tak: , bo pewnie w takim przypadku jak u Ciebie to miałabym już schizy). Po urodzeniu Krzysia karmiłam go wyłącznie piersia na samympoczątku (jak zalecają) i co? Po równo 3 miesiącach od porodu pojawiła się @, a teraz pojawiła się jeszcze wcześniej po 2,5 miesiąca. Jak pisałam już ja czuje jednak komfort psychiczny bo mogę zapanować nad sobą i nie zajść w ciąże.

Dziewczyny a mozliwe zeby przy karmieniu piersia dostac miesiaczke 4 miesiace po porodzie... miesiac pozniej tez... a potem znow przerwa bez miesiaczki... i to juz drugi miesiac...?????????

reklama
AGUSIAAA moze znowu jestes w ciązy :-D

Ale z tego co sie orientuje mozna dostac miesiaczke nawet jak sie karmi piersia i moze byc co drugi miesiac albo nie regularnie.... Wypytywalam sie mojego gina bo ja po urodzeniu Lenki juz chcialam zajsc w kolejna ciaze... niestety mialam zakaz ze wzgledu na cesarke....

Moja mama dostala miesiac po urodzeniu mnie :tak: i zaraz zaszła w kolejną ciążę :szok: wiec mam siostre 9 miesiecy młodsza :-D

Do góry