reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersia a powrot miesiaczki

reklama
Ja, swoją córeczkę karmię piersią już ponad 13 miesięcy i nie mam miesiączki. Wszystko zależy podobno od hormonów, które wydzielają się kiedy karmi się piersią. Jeżeli robi się to regularnie hormony te powądują blokadę wydzielania się hormonów odpowiedzialnych za miesiączkę.

KasiaB pewnie cos w tym jest bo wszystko zalezy w naszym organizmie od hormonow :-D ale ja karmie regularnie tez ponad 13 miesiecy i to karmie sporo.... ale i tak dostalam okres po 9 miesiacu karmienia i mam teraz bardzo regularne okresy... i do tego bolesne i bolesana owulacje....

Kubę karmię piersią do tej pory a okres przyszedł po 13 miesiącach i co najważniejsze nie mam tak silnych bóli jak miałam przed ciążą.
Agusiaaa nie można po cesarce znowu od razu zachodzić w kolejną. Też jestem po cesarce i lekarz kazał mi uważać abym nie zaszła. Szycie brzucha mogło by się po prostu rozejść, pęknąć. Z tego co mi lekarz powiedział to najbezpieczniej jest poczekać 2 lata.

Ja co prawda juz nie karmie, bo moj synek ma juz prawie 3 latka, ale karmilam go 2 lata, a okres wrocil bardzo szybko bo po pol roku. Krwawilam juz nawet cos po 3 miesiacach, ale minelo, wiec nie jest tak bosko :)) Moja kolezanka urodzila 8 miesiecy temu 2 dziecko, karmi je caly czas piersia no i poszla do ginekologa jak mala miala pol roku i sie okazlo, ze jest w 4 miesiacu ciąży..niezle nie...takze trzeba uwazać, bo tak na marginesie to aby owulacje wstrzymac poprzez karmienie piersia, to nalezy regularnie karmic dziecko, jak w zegarku, bo w przeciwnym razie mozna wlasnie zajsc!!!!

Ja córkę urodziłam pod koniec sierpnia, karmie ją do tej pory piersią a pierwszy okres dostałam juz na początku grudnia.

Ja okres dostałam poł roku po porodzie, ale wtedy już rozszerzałam diete Natalce i mniej karmiłam piersią, pewnie dlatego.

A ja maleńką karmię wyłącznie piersią prawie 5 miesięcy i dzisiaj pojawiło mi się pierwszy raz jakieś plamienie...:baffled: nie wiem czy będzie z tego @ ale ostatnie dni źle się czułam i pobolewało mnie podbrzusze... myślalam ze to jajnik mnie boli i nawet szykowałam się na wizytę do gina a to być może był zwykły ból przed @... ZObaczymy co się z tego wykluje. Miałam nadzieję że dłużej @ nie przylezie :wściekła/y: :-( :baffled:

reklama
a ja jestem juz trzy miesiace po porodzie po porodzie karmie tylko piersią miałam lekkie krwawienie po 1,5 miesiacu ale dalej cisza i mogloby narazie tak zostac.

Do góry