reklama
anecik
Majowe mamy'09
ja dostałam miesiączkę 3 dni po tym jak mój synek skończył 10 miesięcy..... ma już 20 miesięcy a ja nadal karmię i wydaje mi się że miesiączki są mniej obfite.
aga555
kwiecień05/grudzień07
Czesc dziewczyny moj syn ma 6 miesiecy i karmie go tylko piersia wlasnie dostalam miesiaczki mam wrazenie ze przez to mam malo pokarmu czy ma to jakis wplyw na laktacjie dodam jeszcze ze maly ma juz 2 tygodnie katar i na poczatku nie chcial wogule jesc nie mozemy sie tego kataru pozbyc dzisiaj zaczol cos wiecej ssac a ja czuje pustke w piesiach wiem ze nie powinnam sie denerwowac ale nie chce przejsc na butelke moze ktos mi cos doradzi Pozdrawiam
Ja też dostałam pierwszą miesiaczkę po porodzie po około 6 miesiącach, ale karmiłam synka 13 miesięcy. Piersi potem nie są juz takie pełne, jak na początku. Pisałaś, że ostatnio synek mniej ssał, wiec moze dlatego teraz trochę mnie się produkuje mleka. Jak teraz już chce ssać, to spróbuj częsciej przystawiać małego. Może warto pobudzać trochę produkcję laktatorem, skoro mały z powodu choroby mniej je.
Jasne,ja karmilam 2 i pol roku,zeczywiscie zawsze w czasie okresu wydawalo mi sie ze laktacja m zanika,ok 5 miesiaca,bylo prawie pusto,pilam cherbatki hippa,i sie udalao karmic ,dlugo,nawt bardzo dlugo:-):-):-):-)Czesc dziewczyny moj syn ma 6 miesiecy i karmie go tylko piersia wlasnie dostalam miesiaczki mam wrazenie ze przez to mam malo pokarmu czy ma to jakis wplyw na laktacjie dodam jeszcze ze maly ma juz 2 tygodnie katar i na poczatku nie chcial wogule jesc nie mozemy sie tego kataru pozbyc dzisiaj zaczol cos wiecej ssac a ja czuje pustke w piesiach wiem ze nie powinnam sie denerwowac ale nie chce przejsc na butelke moze ktos mi cos doradzi Pozdrawiam
Nie denerwuj sie ,ale zacznij pogudzac laktacje /recznie lub laktatorem/wtedy kiedy maly nie ssie,a porucz tego cherbatki,pierwszego dnia poprawy nie bedzie ,ale po3 4 powinno byc lepiej,po7juz powinnas zauwazyc duza poprawe,powodzenia,mi w 8 tygodniu prawie wogole zanikla laktacja,ale pewna badzo madra polozna powiedziala mi ze jesli kobieta bardzo chce karmic wykarmi nawet trojaki,trzeba sily i samozaparcia i wytrwalosci,powodzeniaCzesc dziewczyny moj syn ma 6 miesiecy i karmie go tylko piersia wlasnie dostalam miesiaczki mam wrazenie ze przez to mam malo pokarmu czy ma to jakis wplyw na laktacjie dodam jeszcze ze maly ma juz 2 tygodnie katar i na poczatku nie chcial wogule jesc nie mozemy sie tego kataru pozbyc dzisiaj zaczol cos wiecej ssac a ja czuje pustke w piesiach wiem ze nie powinnam sie denerwowac ale nie chce przejsc na butelke moze ktos mi cos doradzi Pozdrawiam
Ja przy moim pierwszym skarbie tez miałam problem z karmieniem po powrocie miesiączki. Ale udało mi się dzięki pomocy laktatora, herbatek oraz dużej ilości wody niegazowanej. A przede wszystkim wytrwałości. Przystawiałam Małego kilkanaście razy w ciągu doby. Udało się mimo, że nie raz byłam bliska rezygnacji. Powodzenia!
reklama
iwona&laura
Zaciekawiona BB
Czesc dziewczyny!
Moja corcia ma dwa miesiace,karmie ja wylacznie piersia i mimo tego dostalam okres
Czy to nie za szybko???
Moja corcia ma dwa miesiace,karmie ja wylacznie piersia i mimo tego dostalam okres
Czy to nie za szybko???