reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie pełne miłości butelką z mieszanką :-)

Borys jest na pepti i wazyl ostatnio podobnie jak Jurand 8100 i 72cm, wiec nie widze slabego przybierania...i tez ostatnio nie chce mleka pic...słoiczki wcina, ale mleka tylko rano 120ml wejdzie, a potem juz 70-90ml 2-3x dziennie. nie wiem czy to nie za malo tego mleka:baffled: kaszke na noc wcina równo, ale daje ją lyzeczka. mleko daje przez 3 avent albo ten trójprzepływowy. przez 2 juz nie chcial pic.
a z tym marudzeniem to mlody sie wkurza jak jest zmeczony i głodny. malą zrzedna to on jest od początku i jak sie nim nie zajmuje to zazwyczaj kwęka...a jak jestem to usmiech od ucha do ucha

Ostatnia edycja:
reklama
kurde ja daje Jurandowi canpol smoczki i daje mu slow. Może jest dla niego już za wolny, ale jak mu dam medium to mi się krztusi. A jak wy przechodziłyście na większe dziury? Bo u nas karmienie wygląda tak: Jurand wygląda na mega głodnego. Daje mu jeść on zjada 70-100ml i czasem mu się odbije a czasem nie, i czasem je dalej a czasem nie. No i to dalsze jedzenie jest zazwyczaj po krótkiej zabawie. No i co ostatnio Jurand zrobił się marudny, kiedyś jak widziałam że zaczyna przecierać oczy, ziewać to szedł spać i kładłam go i zasypiał od razu. Teraz jest mega awantura, czekamy do następnego karmienia i Jurand już nie ma siły ciągnąć jedzenia, zjada znów mało i tak w kółko. Zdecydowaliśmy że w nocy też mu damy kaszkę. Poza tym zaczął budzić się z płaczem, czego nie było już od dawna. Kurde i sama nie wiem co się dzieje.

aga, Borys ze smoczka 2 ciagnał mleko, ale nic go z butli nie ubywalo - tak jakby mu sie nie chcialo, a z 3 wypijal ładnie. w porownaniu z Borysem to Jurand bardzo ładnie je, nawet teraz jak je mniej. ale moze Jurand juz chce wiecej innego jedzenia? a w nocy sie budzi na jedzenie czy tylko oczekuje Twojego kontaktu? u nas pobudki nocne sie skonczyly rowno z tym jak odstawilam smoczek do zasypiania.

labudka Jurand budzi się w nocy na jedzenie i po dzisiejszym karmieniu jestem pewna, że zjadałby więcej w nocy, ale jest tak zmęczony i chce mu się spać, że wypija tyle co na przetrwanie, czyli 100-120ml. A chce jeść bo już kilka razy próbowałam mu dać smoczka lub wodę i za każdym razem po 30-40 min znów się budził i jak wypił mleko to śpi około 2,5-3h. I tak jak dziś przebudził się i według mnie był głodny, ale i jeszcze chciał spać, zanim zrobiłam jedzenie już się przebudził. Jurand ze slowa ciągnie całkiem całkiem, ale czasem to mam wrażenie jakby się bardzo zmęczył, a czasem się nieźle wnerwia.
No i mam wrażenie jakby wrócił Jurand z przed 2 miesięcy. Ciągle marudny i ciągle coś nie tak.

Kurcze, u nas też ostatnio problem z jedzeniem mleka, bo słoiczki idą aż miło. Jednak u nas ilości są zdecydowanie mniejsze niż u Was. Mała zawsze jadla mniej niż Wasze dzieciaczki, bo jak wciągnęła 150 ml w ciągu dnia, to byłam mega zadowolona. Teraz próbuję dać choćby 120 - 90, a ona zjada od 2 dni tylko 30 :-( I też cały czas marudna, niedospana a nie śpi... No właśnie, może dam większego smoka a na noc spróbuję dać gęściejszą kaszkę łyżeczką.

aga Zuzia też jest mega marudna przed jedzeniem i ciągle mało jej wrażeń :no::rofl2: co do smoczków to pije z 3, a dawaj z większego - przyzwyczai się, bo 1 to już na pewno za mały.

wczoraj na noc dałam mu mleko tylko nr 2 no i spał do 4:30, nie wiem czy to zbieg okoliczności, o 4:30 zjadł 100ml i niby finisz, próbuje mu dawać on niby otwiera dzioba i zaraz zasypia, więc sobie odpuściłam a za 15-20min poprawka jedzenia no spał do 6, tzn obudził się z płaczem, ale zasnął jeszcze na chwilkę. I w sumie spał do 6:30. Nie dawałam mu zwykłego mleka ani kaszki, bo do rana było niedaleko. A co wam powiem śmiesznego, kaszka znacznie szybciej mu leci i się nie krztusi. Może on jest tak głodny, że tak mocno ciągnie i się bidulek namęczy i nie naje. No i według tego co piszą na opakowaniu kaszki Jurand zjada bardzo mało. Bo ja mu na 200ml daje 4łyżeczki, a tam piszą 7łyżek. Wieczorem nie ma mowy u nas o kaszce łyżeczką a przez smoka nie poleci gęstsza. Dziś może zrobię gęstszą i dam fasem. No a teraz dam mu też kaszkę, taką jak na wieczór.
Nie chcę dawać Jurandowi jedzenia na przespanie nocy, bo mogę wstać i go dokarmić, też nie chcę go paść bo mi na dużej wadze nie zależy.

reklama
dałam Jurandowi jedzenie dziś smoczkiem medium, nie był baaardzo głodny tylko normalnie, no i wiecie co zjadł normalnie, bez problemu i poszedł spać normalnie, nie przy jedzeniu, a zjadł tak rano o 7 dałam mu kaszkę zrobiłam ją na 100ml wody+mleko+chyba 4 łyżeczki kaszki, nie była gęsta, ale taka dla Juranda w sam raz do jedzenia łyżeczką, zjadł prawie wszystko, a teraz zjadł jeszcze 150ml mlka, tak około po 1,5h. I zasnął popatrzył na mnie i zasnął. Mam nadzieje że moje kochane dziecko wróci, że już nie będzie płaczu i ciągłego marudzenia, bo bardzo tęsknie za tamtym Jurandem.

Do góry