reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie pełne miłości butelką z mieszanką :-)

dziewczyny mam pytanie - młody jest na bebilonie pepti i w sierpniu robie mu badania na to czy mozna mu bedzie podawac normalne mleko. moim zdaniem juz alergia albo minela albo mocno zanika i czy moge na własna reke kupic jakies normalne mleko i zmieszac z bebilonem i jak bedzie ok to zwiekszac dawke normalnego mleka? tego bebilonu młody pije coraz mniej - jakby mu wyraźnie coraz mniej smakowalo i troche mnie martwi, że tak mało mleka wypija. robilyscie kiedys takie eksperymenty? :-)
mój dominik miał skaze i lekarka nie kazała robic zadnych badan tylko w 10 miesiacu próbowac podac cos mlecznego zeby sprawdzic reakcje za pierwszym razem wysypka pojawiła sie od razu a po miesiacu kazała robić druga próbe i było ok teraz mysle robić tak samo ale poczekam jeszcze miesiac albo dwa

reklama
dziewczyny mam pytanie - młody jest na bebilonie pepti i w sierpniu robie mu badania na to czy mozna mu bedzie podawac normalne mleko. moim zdaniem juz alergia albo minela albo mocno zanika i czy moge na własna reke kupic jakies normalne mleko i zmieszac z bebilonem i jak bedzie ok to zwiekszac dawke normalnego mleka? tego bebilonu młody pije coraz mniej - jakby mu wyraźnie coraz mniej smakowalo i troche mnie martwi, że tak mało mleka wypija. robilyscie kiedys takie eksperymenty? :-)
ja zrobiłam tak, kupiłam zwykłe mleko i dałam mojemu terroryście i wcale więcej nie wypił, wypił zero :-D:-D:-D. Po jednym razie dupy mu nie rozerwie, jak ma alergię to go wysypie. Jedynie co bym ci radziła dać jeden posiłek na zwykłym mleku, bo po małej ilości mogą być małe reakcje i ich możesz nie zauważysz.
A teraz sobie przypomniałam coś, kiedyś rozmawiałam z taką kobietą, która pracowała ze zwierzętami w zoo. Malutkie ssaki, które nie mogły być karmione przez matkę, dostawały krowie mleko i też miały problemy. Aby ich organizmy przyzwyczaić do tego białka, dawali kropelkę mleka i codziennie zwiększali dawkę.

wydaje mi sie ze to jeszcze za wczesnie :no::no::no:
... moja szwagierka dopiero teraz probuje zmieniac mleko malej ..a Zuzka ma 12 miesiecy ..i jest tez skazowa ...dodala jej jedna miarke nan-u ale stwierdzila ze mala jest jakas niespokojna ....po danonkach np. nic jej nie bylo ..ale jak podala kaszke mleczno-ryzowa to miala lekko zarozowione poliki ....
ale jesli chcesz bardzo sprobowac to kup jednorazowa kaszke mleczno-ryzowai daj jej na probe .... ja osobiscie bede czekac conajmniej do 10-tego m-ca na nowosci mleczne :-)

labudka a ja bym spróbowała tak jak aga dać zupełnie zwykłe mleko 1 raz i zobaczyć jak będzie ok to dobrze a jak wysypie to masz pewność że za wcześnie

dzieki dziewczyny za podpowiedzi. chyba sprobuje ze zwyklym mlekiem, tak troszeczke...aga a jakie Ty dawałas Jurandowi - zwykly bebilon czy inne?

a ja się zastanawiam, czy wprowadzić w przyszłym tygodniu małej mleko 2. Lekarka mówi, że można ale nie trzeba i to moja decyzja. Twierdzi zresztą, że Zuzia jest przekarmiona, a to ciekawe, bo je tyle co na opakowaniu, a czasem nawet mniej - tak sobie pomyślałam, że niech się babiszon wypcha :dry:
Podajecie już 2?

ja porowanalam sobie te dwa mleka i o dziwo w tym 2, wszystkiego jest mniej, tylko zelaza i czegos tam jeszcze wiecej. Ja tam sie nie pytalam lekarki tylko wprowadzilam sama. z reszta nie pytam jej nigdy o takie rzeczy. Wprowadzilam tak, ze skonczylo mi sie mleko 1 i kupilam 2. Zero problemow z brzuszkiem i kupka.

reklama
labudka ja kupiłam zwykły bebilon 2, bo Jurand już przechodzi na 2, mam jeszcze 1 więc mu mieszam. W sumie to on nic z tego mleka nie łyknął, ale mi nie zależy żeby przejść na zwykłe ono kosztuje tyle co pepti jak jest bez recepty :szok::szok::szok:. Więc wolę mu serwować połowę tańsze.

Do góry