reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie pełne miłości butelką z mieszanką :-)

my to w sumie cycowi;-) ale małemu smakuje bobo frut jabłko z dodatkiem marchwii i bobovita jabłko z miętą :-) herbatki żadne nie smakują od początku:no:

reklama
U nas kroluje woda mineralna hippa z odrobina soku jablkowego(75% wody min. i 25% soku jabl.)samej wody nie chce a soki musialam ropzcienczac

U nas też przede wszystkim cyc, ale jak były wielkie upały dawałam do picia herbatkę Bobovity jabłko i melisa oraz z Hippa Herbatka i sok - koperkowa z jabłkowym. Wody też mała nie chce, a gdy jest bardzo gorąco to też odmawia cyca, a do butli z ww produktami aż się wyrywa :tak:

A u nas zaczyna przeważać butla. Cyc przede wszystkim do popicia i poprzytulania, no i oczywiscie w nocy i nad ranem. Jakoś w te upały nie chciało jej się ssać cycolka i laktacja się zmniejszyła. Nie przejmuję się, bo plan minimum wykonany, mimo tylu problemów na początku :tak:

Agniesia ;-) i u mnie tak sie zaczynal poczatek konca laktacji, ale rownie dobrze podawac swoje mleczko z butli mozesz przez kilka miesiecy :tak: u mnie zabralko mleczka w ciagu miesiaca, i maly od 4 msc jest niemal wylacznie na butlki, ale nie martwi mnie to, bo przy modyfikowanym zaczol w koncu ładnie przybierac na wadze :tak: Powodzenia:-)

Nasza Niki ostatnio mało pije mleka, mąż odkrył że na śpiocha zje...więc tak jej mleko dajemy. A może ona mleka nie lubi po prostu? Ja nie ciepię ale przetwory chętnie jem. Poza tym... ja też podobno jadłam przez sen :-D

Mamy które dają Bebilon Pepti napiszcie jak wagowo wasze dzieci przybieraja? Wyczytałam w tej książce Górniakowskiej, że przy alegrii dzieci przybieraja gorzej...nasza na wzrost 70 cm waży 8 kg...i zaczynam podejrzewać, że alergii nie ma...echhh

Nasza Niki ostatnio mało pije mleka, mąż odkrył że na śpiocha zje...więc tak jej mleko dajemy. A może ona mleka nie lubi po prostu? Ja nie ciepię ale przetwory chętnie jem. Poza tym... ja też podobno jadłam przez sen :-D

Mamy które dają Bebilon Pepti napiszcie jak wagowo wasze dzieci przybieraja? Wyczytałam w tej książce Górniakowskiej, że przy alegrii dzieci przybieraja gorzej...nasza na wzrost 70 cm waży 8 kg...i zaczynam podejrzewać, że alergii nie ma...echhh

Megusku Gabrys wazy 9 kg na Nutramnigenie :tak: ale on to pije to mleczko od niedawna ale przybiera b ladnie

reklama
magusek Jurand ma 71-72 cm i waży 8,5kg. A ostatnio ciągle nie najedzony jest. Wieczorem zjada 320-330 ml a w dzień średnio 150, a jak zje 170 to jestem w szoku. Chyba kupię jutro zwykłe mleko dla dzieci i dam mu, zobaczę czy to zje. Jak mu lepiej pójdzie to chyba będę mu mieszać, bo nie mam siły żeby go nosić.
Czy wasze dzieci też takie zrzędy jak się zbliża pora karmienia? Jurand to średnio 1h przed już marudzi. No i jeszcze jedno, jakiej wielkości smoczkami dajecie mleko dzieciom?

Ostatnia edycja:
Do góry