reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszków

A jakiego mm używacie? Ja Bebiko, ale zastanawiam się czy nie zmienić na Nan pro ha, takie było w szpitalu. W domu młody ma bardzo dużo gazów i tak się czasem trzepie jak np dzisiejszej nocy, że z 5 h nawet nie można go uśpić :baffled: Kupiliśmy takie kropelki na gazy do każdego posiłku dzidziusia, ale nie wiem czy coś dają szczególnie . Przez to, że On nie śpi to i nam się jeść nie chce więc szybko do wagi sprzed ciąży pewnie wrócę ...

reklama
Chybra w szpitalu podawali Hippa bio combiotik i takie też kupiłam żeby nie mieszać, a odpukac kolek nie ma, brzuszek nie męczy, pryka tylko bardzo dużo, ale to bardziej po moim mleku :-)

Kurczę u nas też straszne bąki sadzi. Czyżby początek kolek. Karmie tylko piersią ale mm w domu jakby co jest kupiłam nan pro.

u nas Nan, dość duzo bączków puszcza i boli go brzuszek bo mamy dodatkowo żelazo, non stop podaje espumisan i herbatke koperkowa hippa inaczej nie dałoby sie funkcjonować:-(

U mnie chyba zostanie ten Bebiko, tak jak z mężem rozmawiałam to doszliśmy do wniosku, że znowu zmieniać mleko to może być dla bobaska problem. Będziemy dodawać te kropelki Espumisan i tyle, chyba już się młody przyzwyczaił. Do tego ściągam sobie 3 razy dziennie mleko laktatorem i śmiać mi się chce, bo od wczoraj normalnie z piersi mi siusia mlekiem jak nacisnę rączkę :-D

reklama
ja używam bebilonu, takie miał w szpitalu i przy pierwszym synku takie kupowałam. W zeszłym tygodniu był na bebilon pepti bo było podejrzenie że ma alergie pokarmową bo bardzo mu się ulewało ale odstawiłam go całkowicie od piersi, wróciłam do zwykłego mm i jest oki, jedyne co to po odbiciu i jak ma czkawkę muszę go chwile ponosić bo zdarzały mu się ulewania. Do picia daję mu herbatkę z koperku albo zwykłą herbatę parze.

Do góry