reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszków

reklama
różnie, tak 2-3 razy dziennie czasem częsciej po ok 30ml. Koperkowej nie chce dawać za dużo bo pierdzi po niej ale jak zaparzę jedna saszetkę to na cały dzień mi wystarczy.

A podajecie wodę malenstwom jak są karmione cycem? Albo jakieś herbatki? Bo w szpitalu mówili że już się odchodzi od niedopajania przy karmieniu cycem a położna mówiła żeby nie podawać chyba że będzie problem z brzuszkiem i sama już nie wiem...

malinka ja podaje raz dziennie zwykłą herbatkę koperkową a karmię tylko piersią,
chodzi mi tez o to żeby mały umiał pic z butelki

Ja właśnie nie daje, ale muszę zacząć z tego powodu co so happy, bo ze starszym miałam problem, a nie chce aż tak długo karmić piersią.

So_happy od Początku dajesz pić z butli? Bo mi tak wszyscy mówią żeby Poczekać aż mały będzie miał ze 2 msce żeby nie zaburzyć mu KP, ale się zastanawiam, że już może być po fakcie i mały nie będzie chciał z butli czegokolwiek

dolga ja daje małemu jak skończył 2 tyg, zwykłą herbatkę koperkową,
raz dziennie, nie dawałam starszemu to później nie chciał za bardzo pić z butelki, dlatego teraz podaje

reklama
Nie dopadam małej, tylko cyc. Za jakiś tydzień będę próbować z butelka żebym czasami mogła ja zostawić z tata czy babcia i nie było wtedy problemu z jedzeniem

Do góry