reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych maluszkow

jagusiu,po włosku cereali to zboża,może to to samo znaczy...:huh: wydaje mi się że to te brzoskwinie uczuliły..a mioże za cząsto jej podawałaś? Od nadmiaru alergrnu dzieci się uczulają mimo że wcześniej juz go jadły ale w mniejszych ilościach...
Mój Oliś tez coś mało ostatnio je,rzeczywiscie porównując z 250 ml mleka jak niektóre maluchy wciągają to jestem w szoku,ja napewno w cyckach tyle naraz nie mam:no: słoiczki to zalezy,raz cały-najczęściej deserki a zupki to raczej po pół...

reklama
Dzis rano poczytalam sobie dwa plany odzywiania dzieci w wieku 6-8 miesiecy opracowane przez Nestle i Hippa i coz widze? Mleko tylko rano i wieczorem (?!) a ja do tej pory probowalam co trzy godziny karmic. Ale od tygodnia Julka mi mleka odmawia, poza nocnym karmieniem kiedy wypija ok. 150ml i rannym ok. 100 ml. No wiec moze maja racje? Tylko co ja mam jej dac. Soczku nie lubi, herbatki tez...probowalam nie z butelki tylko z kubka niekapka, ale tez nie idzie.
Kaszke raz dziennie podaje..moze powinnam dawac dwa razy? Ze stalymi posilkami nie ma problemu - deserki i obiadki uwielbia.
Ile razy dziennie dajecie samo mleko (niezaleznie czy piers czy modyfikowane?).
A swoja droga jezeli mleko tylko 2 razy dziennie to nie wiem jak ona ma te norme 680ml, ktora Nestle propaguje, w tych dwoch butelkach wyrobic...(!). Musialaby pic po 340ml za jednym razem..jakas paranoja...nawet takich butelek nie mam nie mowiac o pojemnosci jej zoladeczka...

Aha...dziewczynki jeszcze jedno, wiem ze o tym rozmawialysmy, ale nie moge odnalezc...jak podajecie to zoltko???? O jakiej konsystencji???

Jagusiu Adaś pije mleczko 4 razy na dzień. Nie licząc dzisiejszego dnia bo dzisiaj już dawno normę prtzekroczył:-) W nocy chyba z 4 razy cyca dostawał:szok: zębusie... pociumka max. 5 min. i wystarczy. Po południu dostaje obiadek (ok. 200g) a między posiłkami deserek z jabłek 130g). Taki system żywienia jest uzgodniony z lekarzem.

Mój teraz je od 120 -150na jedno karmienie mleczka z kaszką ,potem zupki gotowane przezemnie w domku ,więc trudno mi określić ilość ,jemy w miseczce i taka zupka idzie na posiedzenie. potem spanko a po drzemce deserek lub piciu (herbatka lub soczek) potem zabawa a po zabawie kaszka .W sobotę kupiliśmy kaszkę mleczno-ryżową i choć jest alergikiem jak na razie spokój ,nic nie wyskakuje .Próbuje już go troszkę uodparniać z tym jedzonkiem ,bo jedziemy praktycznie na samym nutramigenie a ono nie jest za dobre a pozatym "Naleśnik" się nim nie najada .Pomalutku podsuwam mu deserki z winogronkami i gruszką ale to drugie raczej mu nie podchodzi.
Co do jajka to ja gotuje osobno apotem dajesamo żółtko do zupki i miksuje razem.

U nas jak narazie nie mogę zdiagnozowac naco wystapilo uczulenie u Oliwierka,ma normalnie skorupę na łydkach i ramionkach! Wczoraj na próbę zjadłam 2 mandarynki i dzis za uszkiem zauwazylam krostki,wię cdochodze do wniosku że napewno na to sie uczulił,tyle że te krostki sa zupełnie inne niż zmiany na kończynach...i bądź tu człowieku mądry! Ide do lekarza...

Jagusiu-co za bzdury piszą,2 razy dziennie mleko? Raczej niewykonalne,tym bardziej patzrąc na dzienną normę! Nie sugeruj sie tak tymi opisami,każde dziecko jest inne,Julcia może nie jeść tyle ile inne dzieci bo poprostu nie potzrebuje i już...napewno jej nie zagłodzisz ;)

reklama
Do góry