reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych Maluszkow

Karmienie mieszane jest jak najbardziej wskazane :) Mnie tak lekarka kazała, tylko, że Piotruś po jednym i drugim naraz się prężył, dlatego przestałam Go męczyć. I tak za mało miałam pokarmu.

reklama
Icedal mam do Ciebie pytanie - wspominałaś o mleczku bebilin dla dzieci ze skazą białkową, że jest bez recepty. Wysłałam wczoraj mojego do apteki i kobita powiedziała, że takie mleczka są tylko na receptę. Ale ona może niekumata była?

Jesteś pewna że jest bez recepty?

clue jestem pewna bo często kupowalam mojej Julce i nigdy nie było problemu. Placiłam pełną kwotę . Moja znajoma do tej pory kupuje swoim dzieciom a mają 4 i 3 latka. refndacja jest tylko do 2 roku życia dziecka o ile dobrze pamiętam. W moim miescie Pediatra wypisuje recepty tylko jak sie ma zaświadczenie od alergologa , a ci z kolei uważają że dwa lata wystarczy bo dzieci wyrastają ze skazy białkowej z reguły po pierwszym roku życia. Może to zależy od apteki? Ja kupowałam w cefarmie.

Mnie się wydaje, że z tym bebilonem pepti to zależy od apteki. W jednej nie chciała mi sprzedać, a w drugiej bez problemu...

Wszyscy rodzice którzy znają ten temat mogą wymienić się radami- jak radzić sobie z kolką niemowlęcą.
Sama mam taki problem i momentami jestem już wykończona i psychicznie i fizycznie. Próbowaliśmy już: nie pijam mleka krowiego (Mikolaj wczesniej mial wysypke), stosowałam Biobotic (to samo co Infacol, SAB Simplex- aktywny "simeticon"), teraz od 2 dni stosuję proszek troisty i probiotyk-Biogaja ( na razie są efekty lecz niewielkie), masaże brzucha (troszke pomagają) a suszarka działa tylko jak jest włączona- potem jest znowu krzyk.
Jeśłi potrwa to dłużej to będę szukała pomocy u specjalistów bo jest coraz gorzej (maly mial w 2 miesiacu kolki czasami- teraz ma codziennie!!!)

Agawina Ania miała kolki od 3 tygodnia, ale jakieś trzy tygodnie temu przeszły same.
Stosowaliśmy prawie wszystko, niestety nie widziałam większej różnicy:baffled:

Na mojego Filipka tez nic nie działało zadne kropelki masaze itp dopiero jak kupilismy butelki doktora Brown's wszystko minelo.

reklama
Do góry