reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

reklama
Tez używam butelki antykolkowej TT, Czy działa, trudno stwierdzić, ale faktycznie nie ma problemu z karmieniem piersią po niej i tez mi się wydaje, że to własnie przez kształt smoczka przypominający pierś.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi - czyli wygląda na to, że każde Dziecko ma swoją ulubioną butlę, czy raczej smoczek i raczej nie zakłóca to karmienia piersią, to super! A kiedy ociągacie mleko? Bo mój synek je w dzień co ok. 2,5-3 godziny, za każdym razem z jednej piersi (czyli podaję mu je na zmianę - jedno karmienie lewą, następne prawą). To kiedy odciągnąć? Bo piersi mi się nie "napełniają" tak szybko, przynajmniej tak mi się wydaje...

Ja jeśli chodzi o odciąganie to robię to wtedy kiedy... Emilka śpi :rofl2: Niezależnie jak to między karmieniami wypada. Bo jak się obudzi to przy karmieniu zawsze jest pokarm, produkuje się od razu.

Ja odciagam pokarm jak Alanek juz zje. On je zazwyczaj z jednej piersi (no chyba ze jest bardzo glodny, np. rano to z dwóch) wiec ja wtedy odciagam z tej drugiej, zazwyczaj wieczorem, bo wtedy dluzej spi.

Kota mój zaczyna rzadziej ale ciężko mi powiedzieć w jakich odstępach bo nie kontroluję czasu. Ale jak np. gdzieś pojadę na zakupy czy jak to wcześniej nie było mowy by wytrzymał bez podania butli a teraz juz któryś raz z kolej czeka na cycusia aż wróci.
No i w nocy dłużej zaczyna spać bez wybudzeń ( nie zapeszając), na razie też nie określę jak dłużej, bo muszę go w nocy na antybiotyk budzić to i pierś dostaję ale zdecydowanie mniej zaczyna jeść.

Piotruś na początku wisiał non stop przy cycku, a teraz czasem ma dni że co jakieś półtora godziny chce na cyca i pociagnie 5 minut i koniec...a czasem ma dni, że nie chce jeść i np. pije co 3-4 godziny... tylko moja laktacja przez takie coś wariuje, bo mam dużo mleka wtedy kiedy on aakurat ma dzień, że nie chce mu się tak jeść, a jak ma dzień na picie, to znowu mam wrażenie, że mam mało pokarmu :( nie wiem już jak to jest.
Niby dobrze przybiera, przynajmniej przybierał, bo jak byliś,y w 6 tygodniu na szczepieniach to już miał 2 kg na plusie :) a teraz to nie wiem, następne ważenie dopiero przy okazji szczepienia 6 marca...no chyba, że w domu go zważę :) bo już dwa razy na początku też tak robiłam, że weszłam z nim na wagę a potem sama no i różnica to była jego waga :D choc to pewnie mało dokładne, ale przynajmniej trochę dla orientacji jak przybiera :)

co robicie, żeby mieć więcej pokarmu?
pijecie jakieś herbatki typu hipp albo bocianek?
nadal trzymacie się ścisłej diety podczas karmienia piersią? bo ja już wszystko właściwie jem, tylko nei wzdymające i nie ostre i nie cytrusy... może też dlatego waga już nie leci w dół :( ale i tak już wróciłam do wagi z przed ciąży, tylko ten paskudny brzuch taki brzydki i w rozstępach cały :(((((((

reklama
kota a u mnie odwrotnie mi wydaje się że Oskar więcej je niż kiedyśkiedyś co bite 3 godziny a teraz nie wytrzymuje tyle i co 2,5 się dopomina, a to że dziecko mniej je to podobno może się tylko wydawać bo starszy maluch lepiej ciągnie i szybciej i dokładniej opróżnia cycusia:-D

mari88
ja pije herbatko do parzenia typu bacianek pije sok jabłokwy i kawe inkę z mlekiem ( w moim przypadku sojowym:tak:)

A i ja mam pytanie bo zazwyczaj to karmiłam z jednej piersi a już od 2 dni to z 2 przy jednym karmirniu a wyjak macie?????????????????????, czu to oznacza że mam mniej pokarmu????????????//

Ostatnia edycja:
Do góry