reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

reklama
Tez używam butelki antykolkowej TT, Czy działa, trudno stwierdzić, ale faktycznie nie ma problemu z karmieniem piersią po niej i tez mi się wydaje, że to własnie przez kształt smoczka przypominający pierś.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi - czyli wygląda na to, że każde Dziecko ma swoją ulubioną butlę, czy raczej smoczek i raczej nie zakłóca to karmienia piersią, to super! A kiedy ociągacie mleko? Bo mój synek je w dzień co ok. 2,5-3 godziny, za każdym razem z jednej piersi (czyli podaję mu je na zmianę - jedno karmienie lewą, następne prawą). To kiedy odciągnąć? Bo piersi mi się nie "napełniają" tak szybko, przynajmniej tak mi się wydaje...

Ja jeśli chodzi o odciąganie to robię to wtedy kiedy... Emilka śpi :rofl2: Niezależnie jak to między karmieniami wypada. Bo jak się obudzi to przy karmieniu zawsze jest pokarm, produkuje się od razu.

Ja odciagam pokarm jak Alanek juz zje. On je zazwyczaj z jednej piersi (no chyba ze jest bardzo glodny, np. rano to z dwóch) wiec ja wtedy odciagam z tej drugiej, zazwyczaj wieczorem, bo wtedy dluzej spi.

Kota mój zaczyna rzadziej ale ciężko mi powiedzieć w jakich odstępach bo nie kontroluję czasu. Ale jak np. gdzieś pojadę na zakupy czy jak to wcześniej nie było mowy by wytrzymał bez podania butli a teraz juz któryś raz z kolej czeka na cycusia aż wróci.
No i w nocy dłużej zaczyna spać bez wybudzeń ( nie zapeszając), na razie też nie określę jak dłużej, bo muszę go w nocy na antybiotyk budzić to i pierś dostaję ale zdecydowanie mniej zaczyna jeść.

Piotruś na początku wisiał non stop przy cycku, a teraz czasem ma dni że co jakieś półtora godziny chce na cyca i pociagnie 5 minut i koniec...a czasem ma dni, że nie chce jeść i np. pije co 3-4 godziny... tylko moja laktacja przez takie coś wariuje, bo mam dużo mleka wtedy kiedy on aakurat ma dzień, że nie chce mu się tak jeść, a jak ma dzień na picie, to znowu mam wrażenie, że mam mało pokarmu :( nie wiem już jak to jest.
Niby dobrze przybiera, przynajmniej przybierał, bo jak byliś,y w 6 tygodniu na szczepieniach to już miał 2 kg na plusie :) a teraz to nie wiem, następne ważenie dopiero przy okazji szczepienia 6 marca...no chyba, że w domu go zważę :) bo już dwa razy na początku też tak robiłam, że weszłam z nim na wagę a potem sama no i różnica to była jego waga :D choc to pewnie mało dokładne, ale przynajmniej trochę dla orientacji jak przybiera :)

co robicie, żeby mieć więcej pokarmu?
pijecie jakieś herbatki typu hipp albo bocianek?
nadal trzymacie się ścisłej diety podczas karmienia piersią? bo ja już wszystko właściwie jem, tylko nei wzdymające i nie ostre i nie cytrusy... może też dlatego waga już nie leci w dół :( ale i tak już wróciłam do wagi z przed ciąży, tylko ten paskudny brzuch taki brzydki i w rozstępach cały :(((((((

reklama
kota a u mnie odwrotnie mi wydaje się że Oskar więcej je niż kiedyśkiedyś co bite 3 godziny a teraz nie wytrzymuje tyle i co 2,5 się dopomina, a to że dziecko mniej je to podobno może się tylko wydawać bo starszy maluch lepiej ciągnie i szybciej i dokładniej opróżnia cycusia:-D

mari88
ja pije herbatko do parzenia typu bacianek pije sok jabłokwy i kawe inkę z mlekiem ( w moim przypadku sojowym:tak:)

A i ja mam pytanie bo zazwyczaj to karmiłam z jednej piersi a już od 2 dni to z 2 przy jednym karmirniu a wyjak macie?????????????????????, czu to oznacza że mam mniej pokarmu????????????//

Ostatnia edycja:
Do góry