reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

reklama
Czy ktos sie orientuje jak szybko po zmianie diety na bezmleczna widac efekty? Odwzoraj jestesmy na nabiale sojowym ale maly nadal grymasi, noc byla ok ale dzien znow placz, krzyki i tulenie :-(

Maly caly czas ma mega wodniste i sluzowate kupki :( zdjelam dzis pampka i niestety mnie okupkal ale lot tej kupki to byl taki jakbym kran z woda odkrecila tylko ze zolte :-( teraz sie zastanawiam czy kropelki na kolki nie sa winowajca kupki :-/ juz sama nie wiem, dzieki Mamcia, bede czekac na poprawe w takim razie i tak mam zalecenie minimum dwa tygodnie byc na tej diecie :blink:

Maly caly czas ma mega wodniste i sluzowate kupki :( zdjelam dzis pampka i niestety mnie okupkal ale lot tej kupki to byl taki jakbym kran z woda odkrecila tylko ze zolte :-( teraz sie zastanawiam czy kropelki na kolki nie sa winowajca kupki :-/ juz sama nie wiem, dzieki Mamcia, bede czekac na poprawe w takim razie i tak mam zalecenie minimum dwa tygodnie byc na tej diecie :blink:

lysa to naprawde jest nietolerancja laktozy te krople Delicol by małemu pomogły, musisz uważać bo jeśli mały robi tyle kup i takie wodniste to może się odwodnić bo to jest biegunka

Tylko ze ja mu daje teraz bobotic i nie wiem czy mozna oba mieszac? Myslisz ze dieta mu pomoze tak jak by zrobily te krople? On cycusia co chwile wiec na razie chyba sie nieodwadnia :baffled: sprawdzam mu ciemiaczko i wczoraj lekarz go ogladal. Kurcze wydaje mi sie tylko ze sie pogorszylo odkad daje bobotic ale moze to zbieg okolicznosci :confused:

łysa-moja mała na początku byla tylko na cycu- i zaczeła tez robic takie wodniste strzelające kupki-u pedriatry sie okazało ze za mało przytyła i to jest biegunka-mala dostala cos na biegunke, ja wyeliminowałam cały nabiał z jedzenia no i wprowadzilam mleko modyfikowane bo u nas ta biegunka byla juz ostra i lekarz kazal jechac do szpitala jak jej nie minie do wieczora. Obyło sie bez szpitala mala je teraz mleko moje plus mieszanke i dopiero teraz spowrotem wprowadzam nabial i bede patrzyc co sie dzieje

Tylko ze ja mu daje teraz bobotic i nie wiem czy mozna oba mieszac? Myslisz ze dieta mu pomoze tak jak by zrobily te krople? On cycusia co chwile wiec na razie chyba sie nieodwadnia :baffled: sprawdzam mu ciemiaczko i wczoraj lekarz go ogladal. Kurcze wydaje mi sie tylko ze sie pogorszylo odkad daje bobotic ale moze to zbieg okolicznosci :confused:

Krople Delicol będą dla niego zbawieniem, bo zacznie normalnie funkcjonować i trawić pokarm, a tak ma tylko poszarpane jelita i sprawa będzie się pogarszać, jeśli będzie jadł laktoze - zacznie robić kupki z krwią. Bobotic mu nie pomoże, bo to na ból brzuszka spowodowany zgromadzeniem gazów czyli na odgazowanie, a on potrzebuje enzym laktazy, aby trawić pokarm.

Ja jak mojej podałam te krople to bóle brzuszka się skończyły. Od następnego dnia już ją nic nie bolało i jadła normalnie z tym, że u nas nie było biegunki, tylko kwaśne kupska, które było czuć z drugiego pokoju.

reklama
Mamcia dziekuje ci bardzo, zamowilam te kropelki z polskiej apteki tu w uk. Mam nadzieje ze szybko dojda :-:)tak: znalazlam tez super artykul na temat nietolerancji i duzo wskazowek jak jesc itd. Jest powiedziane, ze im tlustsza dieta matki tym latwiej o trawienie laktozy, tak samo jak dziecko ssie piers i np zasnie to nie oferowac drugieJ piersi bo jezeli dziecko nie wypija tego tlustego mleczka to tez powoduje pogorszenie sie trawienia. Jezeli ktos zna angielski i ma ochote poczytac to podaje linka do strony
http://www.health-e-learning.com/articles/Lactose.pdf

Wlasnie dostalam telefon z apteki postaraja sie zebym juz jutro miala kropelki w domu :-) najpozniej w sobote ale mam nadzieje ze damy rade.

Do góry