reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

ja tak jak pisała Emilka - trochę tak trochę siak

:-) - zmianiłam na liście;

statystyka:

CYCUŚOWE SSAKI: 28
TROCHĘ TAK – TROCHĘ SIAK: 5
BUTELECZKA PEŁNA MLECZKA: 9

jestem u rodziców od tygodnia - niby miałam sobie odpoczywać a małą mieli zajmować się dziadkowie, a jaestem jeszcze bardziej zmeczona niż w domu :dry::dry::dry:

taaa..... wyjazd do rodziców, którzy chodzą do pracy to faktycznie żaden odpoczynek.
moja mama nie pracuje, ale chyba bym się nie pokusiła na tygodniowy wypad do niej - w kościach czuję, że byłabym bardziej zmęczona niż u siebie w domku.

reklama
W domu to jest w domu . Już czuję przerażenie jak sobie pomyślę o świętach i jeżdżeniu do rodziców i pakowaniu tego wszystkiego do samochodu brrrrrrrrrrrrrrrrrr. Ale raczej nie zaproszę ich do siebie jak tydzień po świętach robię chrzciny .

Dziewczyny, ostatnio znajoma mi powiedziała że jak bedę wprowadzać butelkę to napewno mała dostanie PLEŚNIAWEK, bo to podobno normalne.
Ona jak zostawiła dziecko na dobę z rodzicami i był tylko na butelce to odrazu dostał pleśniawek i zawsze po mlleko podawała mu herbatkę aby lepiej wypłukała buzię.
Nie wiem co o tym myśleć, czy macie podobne doświadczenia?

ja od jakiegos czasu dokarmiam małą butelką i nie ma jeszcze pleśniawek...nie wiem nie słyszałam o tym...za to ciotka mi mówiłą ze bedzie miala od smoczka..moja tez nie miala a smoczek ma od 4tego dnia zycia swego...

Dziewczyny, ostatnio znajoma mi powiedziała że jak bedę wprowadzać butelkę to napewno mała dostanie PLEŚNIAWEK, bo to podobno normalne.
Ona jak zostawiła dziecko na dobę z rodzicami i był tylko na butelce to odrazu dostał pleśniawek i zawsze po mlleko podawała mu herbatkę aby lepiej wypłukała buzię.
Nie wiem co o tym myśleć, czy macie podobne doświadczenia?

To nie prawda, pleśniawki przeważnie mają dzieci karmione piersią. Może koleżanki rodzice nie umyli smoczka, bądź dotykali go brudnymi rękoma. Nie ma takiej możliwości by dziecko dostało pleśniawki od czystego smoczka. Trzeba go przegotowana woda przepłukać przed użyciem, jeżeli nie ma się sterylizatora w domu.

moj misiu dostał pleśniawki i podobno to od mleka ale nie slyszałam tego od lekarza więc nie wiem. ja za każdym razem wyparzam butelkę i smoczek w gorącej wodzie, nie robię tego tylko w nocy bo wtedy szykuję jedzenie na śpiąco i butelkę tylko myję :D

no ja butelke po kazdym uzyciu myje i zalewam wrzatkiem na pare minut, przed uzyciem przeplukuje przegotowana woda bo tak jakos mam wrazenie ze jak sobie lezala w pojemniku to moze byc zakurzona czy cos hihihi
smoczek raz dziennie polewam wrzatkiem ...jak na razie plesniawek nie ma:-)

Ja zalewam butelki wrzątkiem. Smoczek czasem myje pod kranem jak nie mam czajnika pod reka. Plesniawek brak;-).

reklama
a ja myję tylko pod kranem, gorącą wodą. Mała pleśniawek nie ma, chociaż profilaktycznie raz na parę dni dostaje Aphtin na smoczek

Do góry