reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

Jejku to już niewiele nas chyba zostało karmiących tylko piersią:szok:

eeee - chyba raczej po równo jest :-)
możemy przeprowadzić mini-ankietę.
nick + sposób karmienia (pierś / sztuczne / mieszane)

to ja się wpisuję:
aga_q - cycek

W zamrażalniku mam ok 2 litrów naściągane

łaaaa - ładny zapasik :-D
ja mam jakieś 5 woreczków po 150 ml.

Pewnie, że jest to bardziej uciążliwe bo ciągle muszę uważać na to co jem a jak coś małej zaszkodzi to się obwiniam

ja tam średnio z dietą ''uważam'', ale fakt - Młody jest złote dziecko.
ja nie jem mięsa - więc mi sporo potraw odpada. jem ryby i nabiał.
zup nie lubię, za smożonym nie przepadam ... jestem kanapkolubem ;-)

a czy karmienie piersią jest uciążliwe ?
sama nie wiem - różnie to bywa.
jedno wiem - jestem maksymalnym leniem i jak pomyślę o tym, że w nocy miałabym robić mleko to trochę mi niewyraźnie.
Skrzat śpi z nami, bo wstawanie, wyciąganie go z łóżeczka, karmienie na trzeźwo i odkładanie do łóżeczka - to ponad moje siły.
ja się budzę, rozpinam miseczkę, wykładam cycka i przysysam Skrzata.
po czym zasypiam w trybie natychmiastowym, a Skrzat je sobie ile tam uważa. jak się przebudzę to szturcham małżonka, który ma nocne czyszczenie i śpię dalej.
w sumie na braki w spaniu nie narzekam :-D

===============

Mamjakty - popróbujcie.
wydaje mi się, że warto Olutka przekonać, że czasem można pomamlać silikon ;-)
zawsze to jakieś wyjście ''w razie w''

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja mam taki problem, ze nie moge sciagnac mleka laktatorem...mam juz reczny aventu i elektr. medeli i nie daje rady. Jak musze wyjsc na dluzej, to sciagam recznie, tylko ze jest to dosyc uciazliwe.Wczoraj sciagnelam recznie 200ml. Rak nie czuje...

Dziewczyny ja mam taki problem, ze nie moge sciagnac mleka laktatorem...mam juz reczny aventu i elektr. medeli i nie daje rady.

Calinko - ale bolą Cię piersi czy poprostu nie idzie mleko ???

ja mam elektryczną medelę i jak pierwszy raz korzystałam to płakałam z bólu - ale w pewnym stopniu dlatego, że miałam zastój pokarmu.
potem kupiłam sobie taki lejek z silikonową nakładką medeli i mi pomogło.

mleko nie idzie:-( Na poczatku cos tam leci, ale po jakichs 30sek kompletnie nic nie idzie.

o kurcze :confused:
no to faktycznie - dziwnie.
mi najpierw idzie troszkę, potem przez chwilę nic, a potem - może 2-3 minuty - zaczyna normalnie lecieć.
a może ciepły przysznic lub okład z ciepłej pieluszki przed zciąganiem pomoże ???

=========

Celinko - takie zciąganie ręczne to chyba trwa o wiele dłużej ?

Ostatnia edycja:
Celinko mam podobny problem co Ty...Dziewczyny maja rację-ciepło pobudza piersi.Raz zaczęłam ściągać mleczko tuz po myciu laktatora (był jeszcze dość ciepły-lekko gorący) to mleko aż tryskało.
Tez mam ręczny Aventa,medele zwróciłam do sklepu na drugi dzień od zakupu-strasznie lekko ssał...10 minut ściągał 20 ml...

Dziewczyny ja mam taki problem, ze nie moge sciagnac mleka laktatorem...mam juz reczny aventu i elektr. medeli i nie daje rady. Jak musze wyjsc na dluzej, to sciagam recznie, tylko ze jest to dosyc uciazliwe.Wczoraj sciagnelam recznie 200ml. Rak nie czuje...

U mnie avent poprzednio ładnie się sprawdzał teraz szwankuje, robię tak, że masuje piersi i potem jedną ręką obsługuje laktator a 2 uciskam pierś, masuję i idzie jakos powoli.

Kluliczek - butlowanie i cycanie

Ostatnia edycja:
ja ściągam aventem ręcznym - ale tylko jak mam pełne piersi i zaczynają mnie boleć - wtedy szybko leci od razu - aż się zdziwiłam, że tyle dziurek mamy w sutku :rofl2:;-)

mamjakty - cycek ;-)

reklama
Kuleczka ja wróciłam do pracy jak Julka miała 10 miesiecy..
Jezeli zachowasz karmienia ranne poopołudniowe wieczorne i noicne to nie widze potrzeby zebys ściagała w pracy Pod Twoja nieobecnoisc mozesz podac kaszke w butli lub na gesto, zupke , deserek.. Zobaczysz dasz rade..

Przy Julce tez nie umiałam sciagać wiekszych ilosci..

Do góry