reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

trochę pouzupełniałam:-)
Dziewczęta - sprawdźcie czy Was dobrze wpisałam.

Anik - nie wiem jak Ty - bo póki co wpisana jesteś do buteleczki, a EmilkaT pisała, że masz karmienie mieszane.
także proszę Cię - przyznaj się ;-)

JAK KARMIMY

CYCUŚOWE SSAKI:
Aga_q
Ania.Falko
AdiLea
Aniula244_24
Cammi
Celinka83
Daga23
Iwi82
Klaudia011
Kasia_c22
Kuleczka_ok
Kupinosia
Kwdziewa
Leika
Madzia_33
Madzia
Magdalen
MamaOlafa
Marylion74
Melulu
Mamjakty
Megikolo
Moni3ka
Moniczka2
Poletka
Princess
Rondzia
Xaxa1974

TROCHĘ TAK – TROCHĘ SIAK:

Anik567
EmilkaT
Kluliczek
Melody6
Ravenalka

BUTELECZKA PEŁNA MLECZKA:

AsiaN
BlackWizard
Emiliam82
KasiaJ82
Kasia_kruszyna
Mamakama
Miloku
Pysia25
Wstretnamalpa

=============================

CYCUŚOWE SSAKI: 28
TROCHĘ TAK – TROCHĘ SIAK: 5
BUTELECZKA PEŁNA MLECZKA: 9

Ostatnia edycja:
reklama
mała dostała dzis rano cycka...co sie po nim działo...ona nie płakała tylko piszczała, darłą sie wniebogłosy...lekarka stwierdziła że moje mleko ma nad wyraz duzo laktozy, czasem sie tak zdarza ze niektore kobiety maja ponad przecietna tej laktozy ...lipa bo nie dosc ze ja naprawde nie lubie karmic piersią to jeszczezawsze po karmieniu z piersi mała męczy soe niemilosiernie...plakac mi sie chce:-:)-(

mieszane u nas. moja córcia jak zasnęła wczoraj o 18.30, tak przespała całą noc i obudziła się dopiero o 6.30. spała równe 12 h :szok:

Emilka - ja na Twoim miejscu zrezygnowałabym z cyca... po co dzieciątko masz męczyć - skoro ewidentnie po piersi ma bóle brzuszka i płacze a po butli jest zupełnie innym dzieckiem - ja bym dała spokój... tu nie chodzi przecież o to, żeby na siłę karmić piersią, bo trzeba piersią i już - stereotypowe rozumienie. nie wyszło - trudno. nie męcz więcej ani siebie ani dziecka....
Ravenalka - :szok: szok! ja się cieszę jak moja w nocy prześpi 5 góra 6 godzin, bo średnio co 3, 4 się budzi :sorry2::-)

Ostatnia edycja:
Emilka na jakiej podstawie lekarka twierdzi,ze masz za duzo laktozy?? Badala Twoje mleko????? Moj tez sie przy cycku drze, ale powoli to mu juz mija. Mecze sie juz chyba z 4 tygodnie, ale zaczyna byc lepiej.

reklama
wiecie co ja juz nie wiem, mam dosc wszystkiego...kazdy lekarz mowi co innego
celinka moja mala nie drze sie przy piciu z cyca tylko jak juz z niego zje, naje sie, odbije sie jej, uleje, zaczyna przysypiac i nagle jest krzywienie sie, napinanie z minuty na minute gorzej i wrzask...przechodzi jej po jakis 2-3 godzinach pisku...i tak za kazdym razem jak dostanie z cycka....po butelce owszem marudzi bo ona marudzi zawsze po jedzeniu bo ewidentnie wtedy bardziej ją boli brzuszek ale nie piszczy wnieboglosy tylko krzywi sie, poplakuje i da sie ją w miare zabawic noszac, rozmawiajac, zmieniajac pozycje, z termoforkiem na brzuszku caly czas...
ja wiem jedno - moje dziecko sie męczy non stop...ewidentnie gorzej czuje sie po jedzeniu a wybitnie zle po jedzeniu z cycka...i wszytsko mi jedno z czego bede karmic tylko niech ktos wreszcie pomoze mojemu dziecku bo ja juz nie moge patrzec jak ona placze:-(;-(;-(;-(;-(

Do góry