reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

hehe na krawężniku....to musialo Ci byc wygodnie:-)
ja wychodze z założenia że jesli to komus sie nie podoba to niech nie patrzy :-)
słuchajcie moja małą jest na nutramigenie (je juz piątą puszke) i zaczęła mieć problemy z kopą....ztzn robi średnio raz na dobe ale ewidentnie jest to dla niej problem, spina sie, prezy, stęka....kopa jest bardzo gęsta i wydaje mi sie że dlatego sprawia jej to problem...co moge jej dawać na rozrzedzenie kopy? pije dużo (herbatka rumiankowa z bobovity) , po zrobieniu kopy wyraznie jest jej lzej jest usmiechnieta, grzeczniejsza i spi spokojniej...

reklama
Mnie tam widok czyiś cyckow nie gorszy;-) ale moja mala dostaje na spacerze butle z wydojonym mleczkiem i obie jestesmy szczesliwe.

ja ostatnio karmiłam na ławce przed blokiem bo bidna moja dziewczynka się zachodziła a ja źle sobie wyliczyłam czas to niestety pan który przechodził dziwnie się na mnie popatrzył to mu powiedziałm że bóg stworzył cycki do seksu i do karmienia i w tym momencie sa zajete karmieniem , głupio mu było az się zaczoł śmiać do siebie

a niestety ja przeżywam męczarnie z opróżnianiem cycków do butelki , niestety laktatorem najlepszym jest moja córka więc niebrudze butelki i zawsze nosze ze sobą szeroki sweter rozpinany podnosze bluzke pod nią i nakrywam dziecko pieluchą i mogą mnie ugryść
w d....

ja póki co nie miałam potrzeby, żeby karmić młodą poza domem - na spacerach śpi - poza tym nie wychodzimy dłużej niż 3 godzinki, a przed spacerkiem ją karmię :tak: raczej nie krępowałabym sie, żeby ją nakarmić w publicznym miejscu, ale wybrałabym jakiś spokojny kącik ;-) na pewno nie karmiłabym w centrum parku np albo na alei, gdzie są same szkoły ponadpodstawowe i pałęta się sama młodzież :tak:

ja tam niczym się nie przejmuje, wyciągam cyca nakrywam pieluchą i mała sobie je. Ostatnio karmiłam w tesco i mam to w nosie czy komuś to przeszkadza. Blania tylko toleruje cycusie. Na dworze jeszcze nie miałam takiej potrzeby bo mała śpi.

A u mnie koniec cycania, dusi mnie, ledwo dycham i rano flegamina i serevent poszly w ruch. Nie moge wybrac delikatniejszych lekow, a ciagle krecenie w glowie przez niedotlenienie i uczucie jakby mi ktos pilke lekarska polozyl na gorze klatki piersiowej nie naleza do najwspanialszych uczuc. Polaktatorze, ale w cuda nie wierze, juz i tak prawie bezmleczna bylam.

ja na razie nie wyobrażam sobie karmienia nigdzie poza domemem, a to z tego powodu że karmienia trwa godzinę a na wieczór i 1,5 h - i wówczas leżymy.

Raczej cieżko sobie wyobrażam siebie leżącą na ławce w parku lub w markecie godzinę :baffled::baffled::baffled:

Czekam az wróci to do normy tj. po 15 minut

A tak generalnie to jestem za karmieniem gdy dzieccko jest głodne i uważam ze w takich centrah handlowych przydało by się pomieszczenie do przewijania i karmienia dla mam

Kleczka sa pokoje dla matki i dziecka -pare razy byłam.. ale szczerze mówiac nie chce mio sie biegac po klucz na drugi koniec zeby pokarmic 15 min

reklama
Do góry