reklama
aga_q
TRZYNASTEGO :)
męża podłączyłam do ściągania trochę pomógł,
Daga - małżonek dobrze ciągnie ?
ale tak na poważnie - współczuje Ci zastoju. mnie się raz zdarzyło. masakra - jak to boli.
podłączyłam laktator i wyrzuciłam z siebie wszystkie przekleństwa płacząc z bólu.
mam nadzieję, że kapustka Ci pomogła.
===========
Moje żarłoczne dziecie zrobiło mi wczoraj kolejna malinke na cycku Sama probowala zlapac i zamiast do brodawki przyssała sie z boku. Eh bol niesamowity...
AdiLea - współczuję. mój Smok mi też tak wycisnął malinkę. w nocy, jak spałam, usiłował rozwinąć swoją samodzielność i się przyssał.
jak się łapie za otoczkę to się budzę momentalnie - bo to moli jak cholera.
ale wtedy udało mu się przyssać wyżej i nie poczułam - za to rano wstałam z masakrycznym siniakiem. powiem Ci, że długo to złazi
kuleczka_ok
Zadomowiona(y)
Dziewczyny, mam takie pytanie do mam, których dzieci są wyłącznie na cycku.
Czy jak bedzie bardzo ciepło, bedziecie dawały coś do picia oprócz cycka?
Mnie dziś to zastanowilo po tym jak mała obudziała się z suchymi, spierzchniętymi wargami. Czy cycek wystarczy? Robi teraz dość długi przerwy między jedzenie.
Może kilka łyzeczk wody, herpaki rumiankowej?
Co na ten temat uważacie, co robić jak bedzie naprawdę gorąco?
Czy jak bedzie bardzo ciepło, bedziecie dawały coś do picia oprócz cycka?
Mnie dziś to zastanowilo po tym jak mała obudziała się z suchymi, spierzchniętymi wargami. Czy cycek wystarczy? Robi teraz dość długi przerwy między jedzenie.
Może kilka łyzeczk wody, herpaki rumiankowej?
Co na ten temat uważacie, co robić jak bedzie naprawdę gorąco?
dziewczyny mam problem z nocnym karmieniem Natalki-jak tylko się obudzi na jedzonko tak ok 4-5 to drze się w wniebogłosy...Z Darkiem mamy system-ja zostaje na górze z Małą żeby ją uspokajać a Darek robi butelkę...Myślałam,że nauczy się,że na butelkę trzeba troszkę poczekać (max 3 min) ale nic z tego wydziera się.Karmie ją butelką od jakiegoś miesiąca
aga_q
Princess - a może przygotuj mleko przed Twoim pójściem spać i trzymaj butelkę albo w termoopakowaniu, albo w podgrzewaczu ?
wtedy jak Mała się obudzi to raz-raz i butelka w buźce
wtedy jak Mała się obudzi to raz-raz i butelka w buźce
Tylko że mleka nie powinno sie przechowywac wiecej niż 2 godziny....ale można by trzymać w ten sposob gotową wode do której szybko dodasz mleczko...
U nas Piotrek tez sie wydziera w nocy czasami...mówi sie trudno jeszcze nikomu troszke płaczu nie zaszkodziło....wtedy zmieniam mu pieluszke albo mocniej bujam łożeczkiem....zresztą ostatnimi czasy to mi sie tak sen wyrobił że doskonale słysze kiedy sie przebudza i wtedy na śpiku dostaje jeść....
Princess musicie znaleść złoty środek dla waszego dzieciątka....
U nas Piotrek tez sie wydziera w nocy czasami...mówi sie trudno jeszcze nikomu troszke płaczu nie zaszkodziło....wtedy zmieniam mu pieluszke albo mocniej bujam łożeczkiem....zresztą ostatnimi czasy to mi sie tak sen wyrobił że doskonale słysze kiedy sie przebudza i wtedy na śpiku dostaje jeść....
Princess musicie znaleść złoty środek dla waszego dzieciątka....
aga_q
Tylko że mleka nie powinno sie przechowywac wiecej niż 2 godziny....ale można by trzymać w ten sposob gotową wode do której szybko dodasz mleczko...
faktycznie - nie pomyślałam, że mieszankę robi się tuż przed podaniem.
ale rzeczywiście - można mieć gotową wodę w podgrzewaczu i przygotowaną porcję mieszanki. zawsze to szybciej.
albo - jeśli Natalka zawsze się budzi między 4-5 i nocne przygotowanie mleka to dziedzina Darka to może spróbujcie zrobić tak żeby on sobie nastawił jakieś budzenie na przykład na 4-tą, poszedł zrobić mleko i nakarmisz Natkę bez względu na to czy się obudziła.
ciężko znaleźć idealne rozwiązanie.
daga23
Entuzjast(k)a
Jak Oliwia była na butelce i budziła się w nocy to z wieczora podgrzewałam wodę i wlewałam do termosu a mleczko do butelki wtedy tylko zalać wytrzepać i do paszczy
a ja mam zapalenie piersi, boli i jest czerwona, mam przystawiać małą i okładać kapustą, jak będzie gorączka powyżej 38 to mam przyjechać po antybiotyk i będę mogła karmić dalej ale powinno zejść. A mężuś super ciągnął grudy zeszły
a ja mam zapalenie piersi, boli i jest czerwona, mam przystawiać małą i okładać kapustą, jak będzie gorączka powyżej 38 to mam przyjechać po antybiotyk i będę mogła karmić dalej ale powinno zejść. A mężuś super ciągnął grudy zeszły
reklama
aga_q
uuuuuuuuuuuuuuuuu Daga
nie fajnie się porobiło.
współczuję bólu.
rozumiem, że leżysz jak zajączek - w kapuście ;-)
a jak robisz te okłady ?
napisz mi, bo nigdy nie wiadomo kiedy się taka wiedza moze przydać.
ja w sumie tylko raz robiłam i nie wiedziałam jak.
rozwaliłam zimne liści drewnianym tłuczkiem, położyłam na całe cycki - oba (czytałam gdzieś, że powinno się wycinać dzurki na brodawki, ale sobie odpuściłam). potem położyłam na to pieluchę żeby się nie ruszało.
nie fajnie się porobiło.
współczuję bólu.
rozumiem, że leżysz jak zajączek - w kapuście ;-)
a jak robisz te okłady ?
napisz mi, bo nigdy nie wiadomo kiedy się taka wiedza moze przydać.
ja w sumie tylko raz robiłam i nie wiedziałam jak.
rozwaliłam zimne liści drewnianym tłuczkiem, położyłam na całe cycki - oba (czytałam gdzieś, że powinno się wycinać dzurki na brodawki, ale sobie odpuściłam). potem położyłam na to pieluchę żeby się nie ruszało.