reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

no cóż, o ile wiem niemowlęta śpią mniej więcej tyle samo co ich rówieśnicy, tylko dzielą się na te, co śpią w nocy i te, co śpią w dzień
jednak wolę spanie w nocy:tak:

reklama
ja też myślałam, że dzieci więcej śpią. a mi się trafił taki małośpiący-model;-)
dzisiaj była u nas pani dr, ponieważ Staś stracił od gadania głos:-D, (brzmi jakby był po niezłej imprezie) i przy okazji rozpisała mi plan karmienia. mniej więcej taki: 7, 10, 13, 16, 20 i ostatnie 23. w nocy tylko wodę:baffled:
Kazała zrezygnować z kaszy wieczorem, bo podobno pobudza soki trawienne i ma odwrotny efekt do zamierzonego.
Zobaczymy czy uda nam sie Staśka naprawić;-)

toska a Ty karmisz piersią? Bo ja to sobie nie wyobrażam takiego cyklu - Piotruś zabiłby mnie wrzaskiem z głodu :eek:

toska a Ty karmisz piersią? Bo ja to sobie nie wyobrażam takiego cyklu - Piotruś zabiłby mnie wrzaskiem z głodu :eek:

Tak. Tydzień temu - kierowana rozpaczą z powodu nieprzespanych nocy :-) - wprowadziłam kaszę Sinlac (wieczorem). Niestety mój sprytny plan nafutrowania słodaska na noc zadziałał tylko pierwszej nocy:-(

A co do 3 godzinnego cyklu karmienia, to ja tak karmię od początku. Był moment, że karmiłam nawet co 3,5 -4 godziny, no ale potem Staś się popsuł:-D

U mnie też dziecko się popsuło jakiś czas temu. Jadł co 1,5h i wisiał przy cycu pół godziny :wściekła/y:
Ale się zawzięłam, dokręciłam śrubkę i się naprawił i mamy piękny rytm dnia (oczywiście z odchyleniem standardowym do godziny ;-))
Jemy o: 7, 10, 14, 17, 19.30, 1, 4
Śpimy o: 9-10, 12-14, 16-17, 20-7
Kąpiel: 19-19.30
Spacerek 12-14 i wtedy najdłuższa drzemka ;-)
Dodatkowo o 9 soczek lub herbatka i przed 16 jabłuszko tarte :-)

Karmię dwa razy w nocy i nie mam sumienia mu odmawiać :zawstydzona/y:

a karmisz tylko piersią, czy wprowadziłaś już inny pokarm?

zazdroszczę drzemek, Stasiek śpi w dzień w sumie może godzinę:-(

chłopak, nie chce nic z życia stracić. nawet na spacerze, zamiast spać, ogląda z szeroko otwartą buźką dzewa.

Karmię cycem, ale w przyszłym tygodniu zaczynam wprowadzać warzywa, a później jakieś deserki i myślę, że za 2-3 tygodnie zamiast karmienia o 10 będzie obiadek, a zamiast karmienia o 17 będzie deserek :tak:

A na spacerze, to zaczyna się przebudzać, trochę poogląda i idzie dalej spać, ale zdaję sobie sprawę, że już niedługo nie będzie spania na spacerze ;-)

reklama
Jolka i Toska zazdroszczę Wam takiej przewidywalności rytmu dnia.
Ja muszę zacząć prowadzić "pamiętnik" dnia, może też z odchyleniem godzinnym uda się stworzyć plan dzienny.;-)

Do góry