reklama
ja też myślałam, że dzieci więcej śpią. a mi się trafił taki małośpiący-model;-)
dzisiaj była u nas pani dr, ponieważ Staś stracił od gadania głos, (brzmi jakby był po niezłej imprezie) i przy okazji rozpisała mi plan karmienia. mniej więcej taki: 7, 10, 13, 16, 20 i ostatnie 23. w nocy tylko wodę
Kazała zrezygnować z kaszy wieczorem, bo podobno pobudza soki trawienne i ma odwrotny efekt do zamierzonego.
Zobaczymy czy uda nam sie Staśka naprawić;-)
dzisiaj była u nas pani dr, ponieważ Staś stracił od gadania głos, (brzmi jakby był po niezłej imprezie) i przy okazji rozpisała mi plan karmienia. mniej więcej taki: 7, 10, 13, 16, 20 i ostatnie 23. w nocy tylko wodę
Kazała zrezygnować z kaszy wieczorem, bo podobno pobudza soki trawienne i ma odwrotny efekt do zamierzonego.
Zobaczymy czy uda nam sie Staśka naprawić;-)
E
efilo
Gość
Esia
nie ma jak miło i pozytywnie się rozczarować
nie ma jak miło i pozytywnie się rozczarować
toska a Ty karmisz piersią? Bo ja to sobie nie wyobrażam takiego cyklu - Piotruś zabiłby mnie wrzaskiem z głodu
Tak. Tydzień temu - kierowana rozpaczą z powodu nieprzespanych nocy :-) - wprowadziłam kaszę Sinlac (wieczorem). Niestety mój sprytny plan nafutrowania słodaska na noc zadziałał tylko pierwszej nocy:-(
A co do 3 godzinnego cyklu karmienia, to ja tak karmię od początku. Był moment, że karmiłam nawet co 3,5 -4 godziny, no ale potem Staś się popsuł
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
U mnie też dziecko się popsuło jakiś czas temu. Jadł co 1,5h i wisiał przy cycu pół godziny
Ale się zawzięłam, dokręciłam śrubkę i się naprawił i mamy piękny rytm dnia (oczywiście z odchyleniem standardowym do godziny ;-))
Jemy o: 7, 10, 14, 17, 19.30, 1, 4
Śpimy o: 9-10, 12-14, 16-17, 20-7
Kąpiel: 19-19.30
Spacerek 12-14 i wtedy najdłuższa drzemka ;-)
Dodatkowo o 9 soczek lub herbatka i przed 16 jabłuszko tarte :-)
Karmię dwa razy w nocy i nie mam sumienia mu odmawiać
Ale się zawzięłam, dokręciłam śrubkę i się naprawił i mamy piękny rytm dnia (oczywiście z odchyleniem standardowym do godziny ;-))
Jemy o: 7, 10, 14, 17, 19.30, 1, 4
Śpimy o: 9-10, 12-14, 16-17, 20-7
Kąpiel: 19-19.30
Spacerek 12-14 i wtedy najdłuższa drzemka ;-)
Dodatkowo o 9 soczek lub herbatka i przed 16 jabłuszko tarte :-)
Karmię dwa razy w nocy i nie mam sumienia mu odmawiać
a karmisz tylko piersią, czy wprowadziłaś już inny pokarm?
zazdroszczę drzemek, Stasiek śpi w dzień w sumie może godzinę:-(
chłopak, nie chce nic z życia stracić. nawet na spacerze, zamiast spać, ogląda z szeroko otwartą buźką dzewa.
zazdroszczę drzemek, Stasiek śpi w dzień w sumie może godzinę:-(
chłopak, nie chce nic z życia stracić. nawet na spacerze, zamiast spać, ogląda z szeroko otwartą buźką dzewa.
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Karmię cycem, ale w przyszłym tygodniu zaczynam wprowadzać warzywa, a później jakieś deserki i myślę, że za 2-3 tygodnie zamiast karmienia o 10 będzie obiadek, a zamiast karmienia o 17 będzie deserek
A na spacerze, to zaczyna się przebudzać, trochę poogląda i idzie dalej spać, ale zdaję sobie sprawę, że już niedługo nie będzie spania na spacerze ;-)
A na spacerze, to zaczyna się przebudzać, trochę poogląda i idzie dalej spać, ale zdaję sobie sprawę, że już niedługo nie będzie spania na spacerze ;-)
reklama
Podziel się: