reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

nie chce mi się dzisiaj robić zapasów:no: chyba wezmę Miśka na śpiąco nakarmię i niech sobie śpi spokojnie
do tej pory karmienie na śpiąco nie wchodziło w grę, bo on nawet buzi nie otworzy szeroko, a co dopiero miałby ciągnąć
macie jakiś sposób, żeby nie budzić dziecka, a żeby zjadło?

reklama
dzięki;-) kiedyś próbowałam z 15 minut i w końcu go odłożyłam, bo za chiny nie zaskoczył co ma robić:no: no ale może dzisiaj damy radę
więc miłej nocki
uciekam

Ja też próbowałam tych sztuczek z moim, ale niestety:no::no:
Wyczytałam w poradniku Tracy Hogg, żeby nakarmić śpiące dziecko, żeby się nie budziło w nocy.
Niestety u nas nie działa.Ale też chętnie posłucham rad jak to zrobić:tak::tak::tak:

Nie robić wcale, bo jak ja spróbowałam o 22 dokarmić żeby dziecko lepiej spało, to w efekcie miałam 1 karmienie więcej przez ponad miesiąc :-) Dopiero teraz po położeniu o 20 przestała się o 22 wybudzać na jedzenie i śpi do 24 (a dzisiaj pierwsza pobudka była o 3:30! Oj, ale nie łudze się że tak pozostanie... Peniwe była zmęczona bardzo.)

W każdym razie, odradzam dokarmianko na śpiąco bo mały terrorysta/ terrorystka wykorzystają ten niecny plan przeciwko wam! :-D

Nie robić wcale, bo jak ja spróbowałam o 22 dokarmić żeby dziecko lepiej spało, to w efekcie miałam 1 karmienie więcej przez ponad miesiąc :-) Dopiero teraz po położeniu o 20 przestała się o 22 wybudzać na jedzenie i śpi do 24 (a dzisiaj pierwsza pobudka była o 3:30! Oj, ale nie łudze się że tak pozostanie... Peniwe była zmęczona bardzo.)

W każdym razie, odradzam dokarmianko na śpiąco bo mały terrorysta/ terrorystka wykorzystają ten niecny plan przeciwko wam! :-D

zgadzam się:-):-):-):-):-)

w sumie nie musiałam nic robić, bo zanim doszłam do Miśka była pólnoc, czyli pora na karmienie i sam się przebudził;-)

Jak widać co dziecko, to inna metoda. Ja Maksa karmię na śpiąco od trzech miesięcy, między 22 a 23. Dziecko ładnie je i potem śpi do 5 rano, czasem nawet i do 6. Żadnych pobudek w międzyczasie :tak:.

Aha i dodam, że wcześniej Maks budził się co dwie trzy godziny. Zgadzam się, że przez pierwszy tydzień oznaczało to dodatkowe karmienie, ale później wypadło nam karmienie o 1, a to o 4 zaczęło się opóźniać do 5, 6. Jestem dobrej myśli, że idziemy w dobrym kierunku.

reklama
Blanes u nas bardzo podobnie Wiktor zasypia koło 19, tak o 22 daję mu pierś na śpiąco, ssie intensywnie i śpi do 6, cyc i do 8!!!:-) cieszę się, że mam takiego aniołeczka-mam nadzieję, ze to sie nie zmieni bo już sie przyzwyczaiłam!!!:-)
hmmm...swoją drogą nie sądziłam, że dziewczyny macie problemy z karmieniem na spiącego, Ja tylko przykładam pierś do ust Wiktorka i od razu otwiera buźkę

Do góry