reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

kachasek, sama niewiem :-( raz to był zdecydowanie brzuszek, a bardziej jelitka, bo przez 2-3 dni nie było kupki, potem był własnie ten histeryczny płacz, a w nocy kupka, rano kupka i do południa trzecia z kolei, wczoraj np. wydawaloby sie ze dziąsełka, miał je dość zaczerwienione i jak obejrzalam je dobrze to widać już dwa białe guzki na dole, więc kto wie co go w danym momencie boli , tak mi go szkoda gdy tak płacze a ja niewiem o co :-:)-:)-(

reklama
Ja już też miałam załamkę bo Ania cofnęła się w rozwoju ;-) Spała super z jedną pobudką a od 2 tygdoni total regres. Szła spać o 20, spała do 22:30- max. 22:38.. [SKĄD ONA WIE KTÓRA JEST GODZINA;-) ]
no właśnie... skąd one to wiedzą?

Goździczek u nas ząbków jeszcze nie widać (ale kto wie, co tam się dzieje), a jak jest brzuszek to widzę, że Misiek się męczy. najczęściej jest lament przy puszczaniu bąków. jak puści przy jedzeniu to puści i pierś, bo trzeba pokrzyczeć

Z nockami mam akurat super-mala spi od 20-21 do 6:41 (no wlasnie skad ona wie ktora jest godzina ???? heheh) :-) Ale z jedzonkiem mam tez takie klopoty jak wy. Mala czasami lamentuje straszliwie, wrzeszczy, krzyczy i nie wiem o co chodzi, probuje dac cyca to jeszcze bardziej...wiec moze to juz zabki???

Kurczę, to widzę że nie tylko Magda ma problemy. Od jakiś 2-3 dni trolluje na całego. I też mam wrażenie że to ząbki, bo dół mocno rozpulchniony, też widać takie dwa wybrzuszenia w kształcie zębów na miejscu jedynek. Do tego Magda na sam widok mojego wyciągniętego palca, zbliżającego się do buzi śmieje się i otwiera dziubka na całą szerokość. A często jest tak, że jest głodna, rzuca się na butelkę, raz czy dwa "zassie" po czym puszcza smoczek i płacze. Wygląda jakby była głodna, a przez ból dziąseł nie mogła jeść.

Ja jestem załamana. Niunia tez je tylko po kilka minut, mam już takie schizy że mierzę czas karmienia i przez parę dni max trwało 10 minut a najkrócej 2 min! Tyle ze je dużo rzadziej bo co 5 godzin, już nie wiem czy to przez ząbki, albo plesniawki bo znowu się pojawiło kilka. I jest dokładnie jak u was chwilę possie cycka i zaraz jest krzyk. I od paru dni jak nie śpi w ciągu dnia to jest strasznie marudna i trzeba ja ciągle nosic, wczesniej bawiła się na leżaczku.

No u mnie odwronie, bo nie dość że karmienie co 1,5h to jeszcze wisi przy cycu pół godziny, więc przerwa między karmieniami jest tylko godzinna :zawstydzona/y:

reklama
Do góry