reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

Amelka tez nie spi w ciagu dnia..czasem poranny spiczek ale to nie za czesto...a do wieczora tra la la la...hehe...marudzi,jeczy,guga,i tym podobne...w nocy dostalam w dupe ...budzilo sie dziecie na karmienie o 23,24,1,2,3 i 6.30 po czy wstalo rozanielone...paaadam na ryja!
Cieszylam sie jeszcze przed sekundka ze mi mala zasnela w hustwce...spala...owszem 10 minut...a teraz krzyczy ''e!''

Ja chce do maaamy ...leee!!!

reklama
A ja z premedytacja przechodze na pol na pol powoli. Zamierzam isc do pracy na pol etatu od stycznia - w domu zaczynam swirowac powoli i to bedzie w Londynie i tam jest wszedzie daleko i jakos nei widzi mi sie przez 6 godzin chodzic z napuchnietymi cycami, wiec chce stonowac troszke. :-p;-)

Dziwczyny mam pytanie do was jesli chodzi o mleko dla bobasow. Pisze n apodelku ze trzeba zuzyc w ciagu 2 tygodni inaczej out. Czy oni tak pisza tylko zeby sie zabezpieczyc czy fakt jest to niebezpieczne by trzymac dluzej. My juz z 5 opakowan prawie pelnych wyrzucilismy - troche takkkk nie ekonomiczne to to.:sorry2:

Amelka tez nie spi w ciagu dnia..czasem poranny spiczek ale to nie za czesto...a do wieczora tra la la la...hehe...marudzi,jeczy,guga,i tym podobne...w nocy dostalam w dupe ...budzilo sie dziecie na karmienie o 23,24,1,2,3 i 6.30 po czy wstalo rozanielone...paaadam na ryja!
Cieszylam sie jeszcze przed sekundka ze mi mala zasnela w hustwce...spala...owszem 10 minut...a teraz krzyczy ''e!''

Ja chce do maaamy ...leee!!!

Olla to ja ci wspolczuje doslownie! Ja sie ciesze bo Emulka ostatnio ma "faze snu" i spi od 21 jak ja poloze po kapieli i karmieniu do 5 rano. Wtedy juz czas na mnie wstawac do rpacy wiec ja karmie i znow idzie spac z tata do okolo 8 czy 9 rano. W dzien tez jeszcze duzo razy spi, czasem dluzej , jakies godzinke czy dwie a czasem tylko sie zdzemnie 30 minutek.

A ja z premedytacja przechodze na pol na pol powoli. Zamierzam isc do pracy na pol etatu od stycznia - w domu zaczynam swirowac powoli i to bedzie w Londynie i tam jest wszedzie daleko i jakos nei widzi mi sie przez 6 godzin chodzic z napuchnietymi cycami, wiec chce stonowac troszke. :-p;-)

Dziwczyny mam pytanie do was jesli chodzi o mleko dla bobasow. Pisze n apodelku ze trzeba zuzyc w ciagu 2 tygodni inaczej out. Czy oni tak pisza tylko zeby sie zabezpieczyc czy fakt jest to niebezpieczne by trzymac dluzej. My juz z 5 opakowan prawie pelnych wyrzucilismy - troche takkkk nie ekonomiczne to to.:sorry2:

Anni pierwsze slysze...ale gwarantuje ze to mleko sie nie popsuje w ciagu dwoch tygodni. Wazne by trzymac w suchym i chlodnym miejscu. U nas data waznosci jest o wiele dluzsza, nawet rok czy cos a po otwarciu pisze zeby zluzyc od miesiaca do dwoch.

widzisz Monia - tak tez myslalam ! bo jak bylam w us to widzialam ze czasem kilka miesiecy a tu - 2 tygodnie!!! moze chca sobei natluc kasy wiecej tym sposobem:wściekła/y: Chyba ze tu jakies inne to mleko;-)

widzisz Monia - tak tez myslalam ! bo jak bylam w us to widzialam ze czasem kilka miesiecy a tu - 2 tygodnie!!! moze chca sobei natluc kasy wiecej tym sposobem:wściekła/y: Chyba ze tu jakies inne to mleko;-)

Anni inne mleko :szok::-D:-D:-D ja napewno bym nie wyrzucala co 2 tygodnie. To jest sposod by sobie wiecej zarobili i koniec.

Olla>> Ale... ale... Jak tomożliwe? U mnie Ania tylko 1 dzień miała taki że spała 4 x 30min, a normalnie to bawi się 1-1,5h i natychmiast idzie spać. Śpi z godzinę, potem znowu się bawi 1-1,5h i znowu śpi. I tak w ciągu dnia ze 4-5 razy.
Toż to jakiegoś wampirka energetycznego masz w domu! :-)

anni NAN też ma info, żeby zużyć w przeciągu 3 tyg
więc puszka stoi (dałam Miśkowi 3 razy jakieś 2 m-ce temu) - mąż jest chętny je zjeść, więc życzę mu smacznego :)
też się nad tym zastanawiałam, bo jeśli się tylko dokarmia, to nie sposób zużyć w tak krótkim czasie

Olla współczuję, Michał w nocy śpi znów coraz lepiej (dzisiaj się budził 2:30, 5, 7, poszedł spać ok 21:30, może troszkę później), za to w dzień przeboje na maxa, dzisiaj było jeść po spaniu, jeść przed spaniem, a śpał jakieś pół godz co ok 2 godz

reklama
U mnie Zosia też problematyczna. W dzień najchętniej by nie jadła. W nocy budzi się częściej niż kiedykolwiek. Wieczorem na widok cyca ryczy więc też stosuję metodę na stojąco, do tego muszę się bujać. Wtedy trochę zje. Niestety tylko trochę więc jak zwykle jadła pierwszy raz o 4, tak teraz budzi się 24 - 1.

W dodatku jak do tej pory zasypiała od razu po karmieniu tak dziś w nocy usypiałam ją półtorej godziny! A sama prawie spałam na stojąco. Koszmarek!

Do góry