reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

Narazie nie chwale dzisiejszego dnia...napisze jutro jak bylo...

Kupilam malutkiej dzis hustaweczke i mowie Wam cudo!Pierwsza reakcja zdziwko totalne,oczy jak talerze,po paru minutkach zasnela.Teraz sa jej godziny aktywnosci wiec za wszelka cene stara sie utrzymac oczka otwarte ale nie potrafi ha ha ha:)))Mam tylko nadzieje ze w nocy w dupe nie dostane...hmmmmmmmmmm...ide ja z tego wyjac bo moze faktycznie potem nie zasnie...

reklama
Narazie nie chwale dzisiejszego dnia...napisze jutro jak bylo...

Kupilam malutkiej dzis hustaweczke i mowie Wam cudo!Pierwsza reakcja zdziwko totalne,oczy jak talerze,po paru minutkach zasnela.Teraz sa jej godziny aktywnosci wiec za wszelka cene stara sie utrzymac oczka otwarte ale nie potrafi ha ha ha:)))Mam tylko nadzieje ze w nocy w dupe nie dostane...hmmmmmmmmmm...ide ja z tego wyjac bo moze faktycznie potem nie zasnie...

Ollu i co kupilas Rainforest?????

Jezu jak mi przykro czytac ze macie takie problemy z karmieniem. Az wstydze sie przyznac ze u nas z tym jest bardzo dobrze. mala slicznie przybiera na wadze, je z cyca ze az sie uszy trzesa. jest bardzo dobra w jedzeniu z cyca bo tylko jakies 10 min i tylko z jednaj piersi i sie naje ze szok. No ale ja tez mam wielkie pierchy wiec pewnie tego mleka tam jest a jest:szok::szok::-D:tak:. ja bym chciala by mnie sie troszke zmniejszyla produkcja bo jak mala przez noc ladnie przespi to nad ranem mam twarde balony i boje sie by nie dostac tych stwardnien. Chetnie bym ktorejs z was odstapila troche tego mleka!!! Moja mala za to nie chce pic z butli za nic. czasem uda mi sie jej wmusic 25ml czy cos ale to takie karmienie ze co chwila wysowa jezyczek i przestaje pic itd. sama nie wiem juz jak ja uczyc pic... Aha no i tez ma chyba ta plesniawke. Tylko na tyle jezyczka biale, ale nie plamki tylko cale biale. lekarka nie byla pewna czy napewno ma ta plesniawke czy to od mleka wiec dala lekarstwo w razie czego. No i tak jak u was podaje jej 1ml cztery razy dziennie. No i ja musze przez 2 tyg brac tabletki na to bo moge miec na sutkach od niej. Jesli tylko sie poda dziecku lekarstwo a ja mam na sutkach to znow do niej sie przeniesie i tak w kolko sie bedziemy zarazac wiec bardzo wazne by w tym samym czasie leczyc i dziecko i matke!! U nas to podstawa, wiem ze w Pl tak nie robia i nie rozumiem dlaczego. Moze dlatego macie tyle problemow bo plesniawka sie nawraca???

Bardzo chcialam kupic ta rainforest Moniu ale maz nie wyrazil zody...bo za drogo...nawet nie pomogl argument ze do pradu mozn ja podlaczyc.Kupilam Fisher Price Link-a-doos bo w fajnej promocji byla , z 75 funcikow na 40,wiec super cena,a ze moj maz to zlota raczka ,to hustaweczka juz do pradu jest przerobiona.Trwalo to godzine,jakis zasilacz znalazl i gotowe!!!Cieszu sie bardzu :)))

Anni jestes kochana ! Dzieki za kciuki :)
A jak tam Suri?Tyje ? Bo moja bardzo,nikt nie wierzy ze ona ma 5 tygodni ,taki z niej kartofelek...jest malutka ,bo teraz ma 55 cm ale waga za to pokazna 4600...moj slodki kartofel rozdarty hi hi...

Dziewczyny, nie wiem czy wam pomogę, ale mam taką nadzieję.
Moja Karolinka też bardzo szarpała sutka, biła pierś, łapała i puszczała. Wczoraj odkryłam głowną przyczynę tego - męczyły ją gazy. Dziś dałam jej espumisan w kropelkach a po jedzeniu nosiłam ją pionowo przynajmniej 5 min. Czasami potrafiło jej się odbić 5 razy, a ja wcześniej zawsze czekałam na 1 raz i kładłam ją. Wczoraj było już lepiej, a dziś poprawa jest ogromna.Teraz jeszcze czasami szarpie ale jest bez porównania lepiej. Poza tym mam znacznie więcej mleka, od 2 dni wogóle malutkiej nie dokarmiam sztucznym - jestem cała happy.
Mam nadzieję, że u was też wszystko będzie ok. Nie poddawajcie się. Ja w was wierzę. Za miesiąc, dwa te kłopoty z karmieniem będą na pewno tylko przykrym wspomnieniem. Ja zaczęłam już w to mocno wierzyć :-D

u nas chyba tez gazy:wściekła/y::angry: wczoraj wieczorem podałam SAB i rano było lepiej, ale w południe znów się zaczęło szaleństwo pomimo tego, że dostał kropelki i tak do wieczora. chociaż wieczorem 2 razy nie obyło się bez masażu brzuszka. wszystko ładnie wyprykał i się uspokoił. pół godz temu nakarmiłam Misia chociaż nie wołał, żeby ładnie usnął, a on ani myśli. łapie smoczek za kółko, wyciąga z buzi, a potem macha nim i krzyczy, bo trafić z powrotem nie umie;-) jak usnie to idę do wyra, bo na dzisiaj już mam dość:baffled:

Bardzo chcialam kupic ta rainforest Moniu ale maz nie wyrazil zody...bo za drogo...nawet nie pomogl argument ze do pradu mozn ja podlaczyc.Kupilam Fisher Price Link-a-doos bo w fajnej promocji byla , z 75 funcikow na 40,wiec super cena,a ze moj maz to zlota raczka ,to hustaweczka juz do pradu jest przerobiona.Trwalo to godzine,jakis zasilacz znalazl i gotowe!!!Cieszu sie bardzu :)))

Ollu nie wiem jaka kupilaas, musze poszukac na necie albo przeslij moze linka do stronki co? Super ze masz takiego meza zlota roczke, zatem nie masz co sie martwic ze nie chcial jupic tej karuzelki tylko inna. Napisz jak maluszek, podoba sie?

reklama
Monia karuzelka Amelce sie super podoba ,niestety dzis cala obsr...(umazala stolcem powinnam napisac he he),ale ciesze sie niezmiernie bo to juz trzeci dzien byl bez kupki i ulzylo mi jak to zobaczylam!
Wlasciwie powinnam zrobic fotke pieluchy i Amelki...nie uwierzyly byscie!!!Cale ubranko przemoklo i z przodu i z tylu!!!Kupe miala powyzej pepka i cale plecki i to nie tak ze umazane,byla pokryta gruba warstwa kupki!!!!!!!!!Obmylam ja jako tako i do wanny...teraz spi zadowolniona...pewnie jej ulzylo...tak strzelic z dupki...ho ho ... :))))

Do góry