reklama
Zdrówka dla Krzysia
Ryba duszona z warzywami:
składniki:
-ryba
- marchewka
- petruszka
-seler
-cukinia
- łyżla oliwy
-łyżeczka sosu sojowego
- śiwże zioła: natka, koper, szczypiorek, bazylia
warzywa zetrzeć na tarce, wrzucić do garnka, dodać rybę (ja daję solę lub łososia), łyżkę oliwy, sosu sojowego, trochę wody, dusić pod przykryciem ok 40 min. na koniec dodać zioła. Gotowe.
Ja podaję z kaszą jaglaną lub ryżem
Można pomieszać też z makaronem.
Później dopiszę resztę...
Anni Ty gotujesz Suri dania wegetariańskie, czy dajesz słoiczki? Jeżeli gotujesz napisz kilka przepisów
Poproszę o propozycje kulinarne na drugie danie dla naszych maluszków :-)
Ryba duszona z warzywami:
składniki:
-ryba
- marchewka
- petruszka
-seler
-cukinia
- łyżla oliwy
-łyżeczka sosu sojowego
- śiwże zioła: natka, koper, szczypiorek, bazylia
warzywa zetrzeć na tarce, wrzucić do garnka, dodać rybę (ja daję solę lub łososia), łyżkę oliwy, sosu sojowego, trochę wody, dusić pod przykryciem ok 40 min. na koniec dodać zioła. Gotowe.
Ja podaję z kaszą jaglaną lub ryżem
Można pomieszać też z makaronem.
Później dopiszę resztę...
Anni Ty gotujesz Suri dania wegetariańskie, czy dajesz słoiczki? Jeżeli gotujesz napisz kilka przepisów
Wklejam jeszcze kilka moich przepisów
Łosoś w sosie pomidorowym z makaronem
Składniki:
- Pomidory (świeże lub z puszki)
- Oliwa
- Czosnek
- Bazylia
- Masło
- Łosoś
- Makaron
Wrzucić do garnka: pomidory (oczywiście obrane ze skórki), łyżkę oliwy, ząbek czosnku, trochę masła i świeżą bazylię dusić ok. 20 min. Dodać łososia, dusić 10 min i gotowe.
Ja podaję z makaronem, ryżem lub jakąś kaszą.
Indyk (lub każde inne mięso) z kaszą gryczaną
Składniki:
- Mięso
- Warzywa (zależy co mam pod ręką, najczęściej marchewka, brokuły, fasolka szparagowa, seler, pietruszka, soczewica itd.)]
- Świeże zioła
- Kasza gryczana
Mięso duszę z warzywami, (wszystko drobno pokrojone), na koniec dodaję łyżkę oliwy, łyżeczkę sosu sojowego i świeże zioła.
Pieczona ryba z kaszą
(przepis mojej przyjaciółki, jeszcze nie zaserwowałam Staśkowi, ale na pewno będzie mu też smakować)
Składniki:
- ryba
- świeże zioła
- sos sojowy
- kasza gryczana
Rybę z ziołami upiec w piekarniku, podrobioną zmieszać z kaszą gryczaną lub makaronem pełnoziarnistym, dodać trochę sosu sojowego i gotowe. Córeczka przyjaciółki uwielbia to.
Smacznego :-)
Łosoś w sosie pomidorowym z makaronem
Składniki:
- Pomidory (świeże lub z puszki)
- Oliwa
- Czosnek
- Bazylia
- Masło
- Łosoś
- Makaron
Wrzucić do garnka: pomidory (oczywiście obrane ze skórki), łyżkę oliwy, ząbek czosnku, trochę masła i świeżą bazylię dusić ok. 20 min. Dodać łososia, dusić 10 min i gotowe.
Ja podaję z makaronem, ryżem lub jakąś kaszą.
Indyk (lub każde inne mięso) z kaszą gryczaną
Składniki:
- Mięso
- Warzywa (zależy co mam pod ręką, najczęściej marchewka, brokuły, fasolka szparagowa, seler, pietruszka, soczewica itd.)]
- Świeże zioła
- Kasza gryczana
Mięso duszę z warzywami, (wszystko drobno pokrojone), na koniec dodaję łyżkę oliwy, łyżeczkę sosu sojowego i świeże zioła.
Pieczona ryba z kaszą
(przepis mojej przyjaciółki, jeszcze nie zaserwowałam Staśkowi, ale na pewno będzie mu też smakować)
Składniki:
- ryba
- świeże zioła
- sos sojowy
- kasza gryczana
Rybę z ziołami upiec w piekarniku, podrobioną zmieszać z kaszą gryczaną lub makaronem pełnoziarnistym, dodać trochę sosu sojowego i gotowe. Córeczka przyjaciółki uwielbia to.
Smacznego :-)
anni
Fanka BB :)
Gotować - w przeciwieństwie do innych prac domowych - bardzo lubię:-)
To tak jak ja!
hehehe
Toska - wrzuce duuuzzooo duuuuzoooo wege suuperowych przepisow - ale nie dzis ;-)
bardzo szybko.
natomiast - znalazlam tu super firme z gotowym organicznym i w ogole jakis takims domowym menu - serwuje Suri to czesto. My jemy baaardzo doprawiane i w ogole pozno gotuje bo G wraca okolo 8 - wiec Suri nie chce mi sie czesto (czasem tak) gotowac osobno i serwuje jej to papu gotowe.
A
agik25
Gość
Hehehehe faktycznie "pachnie" makrelą . Wojciowi smakuje, ale mu później cały dzień z mordki jedzie, ale mama i tak wycałuje takiego śmierdzielka :-)Kupiłam rybę z bobovity, ale makrelą pachniała - ble
A rybkę mu ostatnio dałam nawet taką podsmażoną z ziołami lub gotuję na parze.
reklama
anni czekam zatem na Twoje przepisy
Iszatr cieszę się, że mogłam pomóc :-) Jeżeli chodzi o makaron, to daję różne, tzn. przeważnie pełnoziarniste rurki, albo świderki, ostatnio dałam tagliatelle. Makaron Staś je sam rączką. Ma on służyć do nauki samodzielnego jedzenia, ale jak widać na zdjęciu przed nami jeszcze dłuuuuuuuuuuuuuuuuga droga
Iszatr cieszę się, że mogłam pomóc :-) Jeżeli chodzi o makaron, to daję różne, tzn. przeważnie pełnoziarniste rurki, albo świderki, ostatnio dałam tagliatelle. Makaron Staś je sam rączką. Ma on służyć do nauki samodzielnego jedzenia, ale jak widać na zdjęciu przed nami jeszcze dłuuuuuuuuuuuuuuuuga droga
Podziel się: