reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

dzięki kochane za miłe słowa :zawstydzona/y:
Jak wymyśle kolejne potrawy, dam Wam znać:tak:
No i czekam na Wasze przepisy.

Toska Stasinek wyglada prześlicznie i jaki fajny fotelik ma :-D Czy Wasze pasy tez sa stale brudne? Apropo's pasów dlaczego mały panicz bez ;-)

Dziekuję, przekażę dalej :-D
Oj tak, pasy i w ogóle całe krzesełko jest non stop brudne, nie wiem jak on to robi ale po posiłku jedzenie jest wszędzie :dry: jakbym wiedziała jak Staś będzie je traktówał, nigdy w życiu nie kupiłabym takiego drogiego:-D
Czasami Staś jest przypięty tylko dolnymi pasami :zawstydzona/y:

Wieprzowinę (polędwiczki wieprzowe) też dajemy:tak:

Jeżeli chodzi o truskawki, to słyszałam, że dopiero za dwa tygodnie będą te z pola, czyli chyba te zdrowsze:dry:;-), teraz są jeszcze ze szklarni.

Kotek, Stasiek je wszystkie owoce ze słoiczka (te co wymieniła esia + mango i ananas), ze świeżych to głównie jabłka, banany, gruszki, cytrynę. Jak zacznie się sezona na truskawki (te zdrowe:blink:), maliny, jagody itd, to oczywiscie wylądują one na talerzyku Stasia:tak:

Staś je też bardzo dużo owoców suszonych (śliwki, morele, daktyle, figi, jabłka, itd.), najpierw dostawał je w deserkach, teraz daję mu jako przekąski. Polecam, smaczne i zdrowe:-)

reklama
Kotek bebivita ma na 100% morele z jabłkiem, brzoskwinię z marakują i w tych wieloowocowych są różne owoce (nie pamiętam już jakie:no:) popatrz w tych kubeczkach plastikowych:tak:
alete też jest z morelą (chyba też w kubeczkach), nie jestem pewna czy rossmann przypadkiem nie ma w swoich słoiczkach "innych" owoców. Ja kupowałam najczęściej z rossmanna (babydream) i bebivity:tak:

anni ja też:tak::-D
tylko co to jest np popping amarantusowy (amarantus wiem co to, ale ten popping) i gdzie to dostac?

Kachasku ja też kupuję deserki Bebevity lub Milasan, właśnie tą marakuja, ale np. ananasa nigdzie nie widziałam. Rossmana nie mam w pobliżu więc odpada, ale dzięki za pomoc :-).

Dajecie juz dzieciom ser żółty? W ogóle kiedy można podawać?A jakie dajecie juz owoce? Ja mam ochotę dać truskawki, ale pediatra powiedziała żeby do 1 roku nie dawać czyli juz niedługo. Jak pojedziemy do Polski to dam jej prosto z działki. A brzoskwinie dajecie, albo arbuzy?

Zuzka je wszystkie owoce jakie są u nas dostepne. Było już kiwi, cytrusy, ananas, arbuz a także truskawki. Spróbowałam, alergii żadnej. No i jemy je prosto z działki.
Ser żółty też jej daję, ale w bardzo małych ilościach i dośc rzadko.​

reklama
Do góry