reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

A jak się robi jajecznice na parze?
Chciałam Majce zrobić ale za bardzo nie wiem jak
ja robię tak: na garnuszek z gotującą się wodą kładę metalową miseczkę, daję troszkę masełka (jak nie dałam to mi się jajko przykleiło do miseczki), wylewam jajko i mieszam, aż się całkiem zetnie. Michaś je aż mu się uszy trzęsą:tak:

dzięki dziewczyny:tak:

reklama
kochasku a dajesz cale jajko, tzn zoltko i bialko? bo moja jak dotad dostawala tylko zoltko i nie wiem czy moge juz podawac z bialkiem?

Jejkuś dziewczyny jak ja wam zazdroszczę, że macie spokój z mlekiem.
Mój synek-zresztą tak jak ja- jest bezmleczny!! Odkąd skończył 5 msc nie pije mleka! Wogóle!! Konsultowałam się z lekarzem...i poprostu daję sporo produktów na mleku i dwa razy dziennie kaszkę ale oczywiście gęstą...bo jak mały tylko zobaczy w butelce biały płyn to nawet nie ma mowy o wypiciu chociaż jednego łyka... Ot takie moje dzieciątko hehe

martaja nie martw sie u nas jest podobnie, sztuczne mleko jest be i Natalka na sam jego widok odwraca glowe, tak samo jak ty podaje mleko w postaci kaszek, jogurtow serkow, z tym ze my jeszcze cycujemy srednio dwa razy dziennie, ale tam juz niewiele mleczka sie produkuje:no:

Piotruś dostał dziś po raz pierwszy zupę "made by mama" :-D Składała się z tego, co miałam pod ręką (czyli z buraczków i ziemniaków) i choć pysia wykręcało i aż "trzęsło" to wcinał że hej! Myślę, że zrezygnuję z jednej kaszki na rzecz zupek warzywnych - straaasznie mnie te kaszki już znudziły, więc na pewno jego jeszcze bardziej ;-)

Nafnia jeszcze masz dobrze z cycowaniem... U mnie pokarm był tylko 12 dni...
Esia ja również polecam zupkę w miejsce jednej kaszki...

martaja myślę, że przy tym zostanę, chociaż to oznacza, że mleko spadnie do 370ml na dobę :dry:
Czyli teraz będzie:
8/9 - kaszka na mm
12 - obiad + owoce
16 - zupka warzywna + owoce
20 - kaszka na mm
Myślicie że może tak na razie być?

Esia a nie myślalaś o pięciu posiłkach?
U nas jest tak:
ok 7 - kaszka+pół kromeczki chlebka lub jajeczko (śniadanie)
ok 11 - jabłuszko+gruszka lub banan (II śniadanie)
13-14 obiadek
16-17 owoce ze słoiczka + jogurt (podwieczorek
19,30-20 kaszka + ewentualnie połowa paróweczki

No tylko, ze mój synek to głodomorek... W międzt czasie chrupeczki, lubisie, wafeleczki od lodów na spacerku...o nawet dzisiaj jadł wafeleczka z bitą śmietanką...

reklama
To jest max - nie ma szans na wepchnięcie piątego posiłku :no:
I oczywiście nie ma żadnego podjadania pomiędzy, bo pewnie i tych 4 bym nie upchnęła ;-)

Do góry