reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

reklama
Agik jak u Wojtka z piciem mleka? Przestawił się już chłopak czy nici...Jak sobie radzicie?

Cały czas się buntuje. Wczoraj na kolację wcisnęłam w niego niecałe 100 ml, całą noc się martwiłam, że głodny. I jak O 6 rano się przebudził to szybko pognałam po butlę i wypił ok 210ml, to chyba musiał porządnie już zgłodnieć. Dzisiaj już było lepiej , wypił ok 200 ml, ale to chyba dlatego, że o 16.00 ostatni posiłek jadł, i to trochę owoców tylko:zawstydzona/y:, ale jakbym mu dała np. kaszkę na podwieczorek to na bank by nic mleka nie wypił . I już sama nie wiem co robić. Czy to aby na pewno dobrze tak go troszkę przegłodzić do kolacji?

Moja Majka też coraz mniej mleka jada. Njchętniej jadła by ziemniaki, chlebek, więc daje jej np.ziemniaki z masełkiem.
agik25 może Ty daj synkowi np.ziemniaczki może sie on do takiego jedzenia przekona.
Chociasz wiem jak bardzo trudno jest wprowadzać nowe jedzenie niejadkom.
Moja Majka np. nie chce jeść deserków ani soczków. Mam nadzieje że niedługo jej przejdzie.

agik a czemu chcesz by Wojciu pił mleko? Piotruś w ogóle nie pije, zjada je pod postacią kaszki i pediatra stwierdziła, że też dobrze :tak: Nie byłam w stanie Go przekonać do picia...

reklama
Hello!

Moja Ania też od kilku dni wrzeszczy na widok butelki z mlekiem- to chyba przypadłość z wiekiem związana:) Zatroskana od razu sięgnęłam po "mądrą książkę" a tam pani potwierdza me przypuszczenia pisząc że w wieku poniemowlęcym (co nieuchronnie zaczyna następować) dzieci mogą mleka juz nie chcieć. I trzeba w nie mimo to sporo wcisnąć, ale właśnie pod inną postacią- w zupce, w deserku, z owocami, w kaszce itp. A na śniadanie lepiej podać małym buntownikom coś bardziej dorosłego. Idąc za radą Ania dzisiaj zjadła na śniadanie kanapkę z masłe, pomidorem i bazylią (baaardzo smakowało) oraz jajko na twardo (również pycha). Byłam w szoku jak wcinała :) A resztę ochoczo porwały jej ze stoliczka wróbelki :-D Mleko bardziej ochoczo wieczorem wypija bo to doskonale ją usypia :)

Do góry