reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

a propos, ile mleka dostają wasze maluchy? Michał wypija dwie butle po 240 ml (czasem rano zostawi) i pewnie jakbym mu dała w ciągu dnia to też by wypił (pediatra powiedziała, żeby dostawał tyle ile ma być - czyli wg producenta bebiko 3 razy dziennie taką ilość, jaką wypija:szok:)
ciekawe kiedy miałabym mu wtedy dać obiadek i deserek:baffled: więc daję 2xdziennie + obiadek+deserek (jakiś owoc)
chociaż śniadanko to by mu pasowało właśnie takie jak Ania dostała (lub np jajecznica z ziołami na parze i chlebek z masełkiem, bądź inne kanapki;-)) +mleczko, tylko obawiam się, że to by było za dużo (chyba żeby dać mniej mleka albo wcale):sorry2: dlatego pytam ile wasze brzdące mają mleka w dziennym jadłospisie
w ogóle moje dziecię ruszałoby buźką cały dzień:sorry2: jak tylko zobaczy u kogoś talerz z jedzeniem, czy np ciastka na ławie u teściów to jest krzyk:dry:

edit: właśnie przeczytałam w biuletynie z pampersa, że dziecko w wieku 12 m-cy powinno wypijać ok 600 ml mleka. kiedy mam mu tyle dawać? u nas wychodzi ok 500ml

reklama
Nie mam pojęcia, jak miałabym Mu wcisnąć 600ml :no:
Zjada (w kaszce) 2x po 160ml i raz 210ml - i nie ma szans, żebym to zwiększyła :dry:

może za miesiąc jako już 1-rocznemu dzieku da się 3 szklanki mleka dziennie i tyle wyjdzie. tylko pytanie KIEDY? na obiad też? a to już chyba pytanie do wątku o dziennych schematach:confused::sorry2: póki co chyba zostajemy przy 2x - rano i wieczorem:sorry2: dodatkowo Misiek dostaje co kilka dni jogurt, więc chyba nie będzie wapnia i innych mlecznych składników za mało:confused2:

U nas mleko oczywiście też z kaszą, samo mleko jakoś nie idzie.
I co pare dni danonek.
Moja Majka niby na nutramigenie ale od danonków nie dostaje uczulenia.

reklama
Mleko u nas trzy razy:
o 6, 11 i 20tej. 210ml. Rzadko wszystko wypija ale zdarza jej się. Niedawno udało mi sie przestawić Zuzce nocne jedzenie na 6rano. Hurrraaa! Ale pracuję jeszcze nad tym by o 11 nie piła butli tylko jadła kaszkę łyżeczką. Ciężka sprawa, ale ćwiczymy, ćwiczymy...:tak:

Do góry