reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Madzia, nikt Ci nie powie, na co może byc uczulony Bartuś. oby na nic! sama musisz sprawdzić. skoro lekarz powiedział, że możesz rozszerzać dietę, to zacznij od jednego produktu przez klika dni i obserwuj.
dziewczyny niektóre daja najpierw kleik ryżowy lub kukurydziany.
ja zaczęłam od marchewki, potem gotowane jabłko, ziemniak, dynia...
i spróbuj rumianku do picia, np. z Hippa to chyba najmniej "inwazyjne" :) on jest od 1 tygodnia życia, nie zawiera glutenu, białka itp.

a my dzisiaj zjedlismy sobie jabłuszko :) chyba mu smakowalo jutro następna porcyjka będzie
jeszcze nie wiem co mu podam w nastepnej kolejnosci ale mysle ze jakies warzywko marcheweczke moze ale to juz sama mu przygotuje na parze

dzis pierwszy raz był seler. podobno strasznie uczula. mam nadzieję, że jednak nie nas ;) no i z tego powodu musze odłożyc jagody na kiedy indziej :)

Zazdroszczę Wam trochę:) Ja karmię caly czas piersią. Na szkole rodzenia polozna mówiła by karmic z pól roku i dopiero wprowadzac nowy pokarm.. Tak się zastanawiam czy można wczesniej wprowadzic cos? przyszło mi z bobovity kaszki, herbatki, słoiczek z zupką marchewkową i ryżem (zmielone).. i niby napisane, że od 4 miesąca..

od 4go skończonego, jak karmisz MM a jak piersią, to wszystko się przesuwa o miesiąc później. czyli czekasz do skończonego 5go.

reklama
Do góry