reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

ja kleiku nie daję, bo mała potem nie może się załatwić... kaszek też jeszcze nie.
a jeszcze wracając do słoików: gruszka Hippa ma kleik ryżowy, a gruszka Gerbera już nie. w szpinakowych obiadkach jest mleko pełne i boję się dać. a w zupce marchewkowej jest seler.
na podwieczorek dziś O. wciągnęła ogromną porcję jabłka z gruszką :)
jutro jabłko z jagodami, zobaczymy :)

reklama
Pawelek dzisiaj zjadl pol sloiczka Gerbera jabluszko. Plakal o jeszcze :-D
a ja sie balam podac w razie alergii.. jutro dam mu tyle ile bedzie chcial, jesli nic nie wyskoczy.

a moj mleka to wypija max 130 ml a na opakowaniu mleka piszą ze takie dziecko powinno zjadac chyba 170 ml
dzisiaj zakupilam jabłuszko hippa i jutro będziemy probowac ciekawe czy mu sie spodoba :)

no ja tez miałam problem z godzinami karmien, bo jak wprowadziłam stałe jedzenie, to godziny mi sie posypały... kilka dni i mamy nowa rutyne :)
daje herbatke rumiankowa lub malinowa albo rozcienczony soczek.

sorry za brak polskich liter ;)
Ja na to liczę, że nam się godziny pozmieniają, bo chciałabym z nim zacząć chodzić na basen na zajęcia dla niemowląt. Teraz nie mam jak, bo zajęcia są o 16.30, a Kuba je o 14 a potem o 17.

Testy niby robią, ale są one mało wiarygodne u takich maluszków.
Ale to nie są typowe testy alergologiczne, tylko badanie na obecność przeciwciał, czy jakoś tak ta lekarka mówiła.

Dagusi daje kleik kukurydziany więc nie miała od niego problemów ze zrobieniem kupsztala.Z kaszką się jeszcze okaże bo wczoraj dostała ciut gęstszą.Fakt,że dużo pije.

moj Pawelek dzisiaj wypil 150 zageszczonego Nutritonem mm i dodatkowo cyca. :szok: :-D
musze kupic wieksza butle skoro on tyle wypija..

moniska to Ty w końcu ile mu tego cyca dziennie dajesz skoro on Ci jeszcze mm pija? Odciągasz też i dajesz z Nutritonem?:sorry2:

powiem wam... na początku (zaraz po porodzie) uwielbiałam odciągać mleko ale teraz... najzwyczajniej mi się nie chce hiihihi zesztą jakoś nie bardzo mi to wychodzi. Nie muszę tego często robić - bo tylko czasami jak widze ze mlodego wysypało i chce wtedy cyce oczyścić. Jednak karmienie cycem to wieeeeeeeelka wygoda hehe... no i już nie boli w ogóle:-D

reklama
moniska to Ty w końcu ile mu tego cyca dziennie dajesz skoro on Ci jeszcze mm pija? Odciągasz też i dajesz z Nutritonem?:sorry2:

powiem wam... na początku (zaraz po porodzie) uwielbiałam odciągać mleko ale teraz... najzwyczajniej mi się nie chce hiihihi zesztą jakoś nie bardzo mi to wychodzi. Nie muszę tego często robić - bo tylko czasami jak widze ze mlodego wysypało i chce wtedy cyce oczyścić. Jednak karmienie cycem to wieeeeeeeelka wygoda hehe... no i już nie boli w ogóle:-D

cycem karmie w dzien mniej wiecej co 3 godziny. I juz nie podaje Nutritonu przed karmieniem. Jednak na noc daje mm z nutritonem 150 ml, czasami zje wszystko i chce jeszcze cyca, a czasami wystarcza mu te 150. (nie mam wiekszej butelki).

Teraz powoli bede musiala przestawiac malego na butle i jedzenie stale, gdyz jak mam otworzyc sklep to kiepsko by bylo przy klientach wystawic cyca :-D

Do góry