reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
A my poczekamy niestety z zarelkiem, w piatek szczepienie. Nie chce mu na razie niczego wprowadzac, bo jak zle zareaguje i jeszcze do tego bedzie marudzil przez zeby, to dopiero bede miala cyrk...

My zaczniemy wprowadzac jak M wróci z kolonii czyli pod koniec lipca. Wyjeżdża w poniedziałek na dwa tygodnie. No ale już tak koniec lipca, początek sierpnia to wprowadze;) Położna mówiła by się nie spieszyc z wprowadzaniem. :)

dziewczyny a ja wlasnie dostalam furii. Pawelek znowu ma uczulenie. Od kilku dni strasznie sie pilnuje, zeby nie zjesc czegos co go uczuli i co ?! i nie wiem co zjadlam i jest uczulenie. No chyba, ze to od jabluszka. Tylko wczoraj jadl juz 2 raz jabluszko, a za pierwszym nic nie bylo.
Zastanawiam sie czy nie przestawic go na butle, bo jestem strasznie psychicznie zmeczona, tym uwazaniem.
Wiem, ze robie to dla dziecka, bo moj pokarm jest najlepszy... ale ja juz dluzej nie dam rady..
za slaba jestem na to.. Mam strasznego dola. :-(

Ja bym obstawiala jablko,uczulenie moze po kilku dniach wyjsc albo jak alergenu nagromadzi sie wiecej.Odstaw jablko na jakis czas i zobacz co bedzie sie dzialo.Nie odstawija malego od piersi.Dasz rade!

Mojej Dagusi coś się odwidziało i nie chce jeść obiadków!Myślałam,że ostatnio szpinak jej nie smakował ale ona nic nie chce,nawet tego co wcześniej jadała.Nie wiem czy to przez ząbkowanie?Jak myślicie?
Ostatnio czytalam, ze takim dzieciaczkom smaki sie zmieniaja, co bylo dobre wczoraj, dzis juz niespecjalnie. Ponoc normalne. Moze sprobuj czego innego ;-)

dziewczyny a ja wlasnie dostalam furii. Pawelek znowu ma uczulenie. Od kilku dni strasznie sie pilnuje, zeby nie zjesc czegos co go uczuli i co ?! i nie wiem co zjadlam i jest uczulenie. No chyba, ze to od jabluszka. Tylko wczoraj jadl juz 2 raz jabluszko, a za pierwszym nic nie bylo.
Zastanawiam sie czy nie przestawic go na butle, bo jestem strasznie psychicznie zmeczona, tym uwazaniem.
Wiem, ze robie to dla dziecka, bo moj pokarm jest najlepszy... ale ja juz dluzej nie dam rady..
za slaba jestem na to.. Mam strasznego dola. :-(
Ojjj wspolczuje. Ale takim dzieciaczkom ciagle cos wychodzi czasem. Moze faktycznie to jabluszko.

A my wlasnie wypilismy z niekapka 60ml soku jablkowego gerbera, rozcienczylam pol na pol z woda. Smakowalo :-) Zobaczymy jaka bedzie reakcja.

Moniskabe ja jak zapomnę sie i spróbuje czegoś niewskazanego, to żeby mała nie odczuła, daję jej humane 1 do dokarmiania.Tak dwa razy a potem spowrotem pierś. Spróbowalismy juz soczku z marchwi .Przez trzy dni piła po 50ml. Wszystko ok wiec wczoraj marchew z jabłuszkiem ze słoiczka ale pluła. Zrobiłam 60 mleka zmieszałam z zawartością słoiczka i dałam przez butelkę. Wysiupała wszystko:) A z soczków tych po 4 miesiacu pije bardzo chętnie wszystkie.Dawałam juz jagodami z winogronem...

reklama
Mysza m a jak Ty sobie rAdzisz?

Ja mam juz poprostu serdecznie dosyc tej diety. Nic nie moge jest itp. Mysle nad przejsciem na butelke. Powiedzcie czy ponad 4 miesiecznemu dziecki nie zrobie tym krzywdy?
juz mam wyrzuty sumienia.

Do góry