reklama
Tabasia
Podwojna marcowka :)
O kurcze :-( to dziwne, a przeciez Wy juz troche na pepti jestescie...
Nie powinno to ustapic??
Dalas mi tym duzo do myslenia Fiolkowa...
Wiesz, ja bym zrobila te testy. Kuba szybko zapomni pobieranie krwi, a Ty bedziesz przynajmniej wiedziec co jest grane. Tylko czy u takich maluszkow sie je wykonuje?
Ja dzis ide do polskiego sklepu zobaczyc czy maja jabluszko i marchewe
Tylko teraz mam dylemat jak go karmic... Bo chcialam zrezygnowac z nocnego, dzis np. wypil tylko 70ml, rano tez nie chcial wiecej niz 150ml, wiec teoretycznie w nocy nie byl glodny.
Ale jak zrezygnuje z tego nocnego karmienia, to bedzie jadl tylko 4x180ml i to nie zawsze, a to chyba troszke za malo...
Niby podaja, ze w 3 miesiacu dziecko powinno jesc 4-5 razy po 180ml (to na moim mleku). A jego tak zapycha, ze 180ml czasem nie wtrabi, a gdzie dodatkowe jedzenie?? A w 4 pisza 4x210ml.
Ionka Ty kiedys pisalas jak karmisz Olcie, nie moge tego znalezc, napiszesz jeszcze raz?
Nie powinno to ustapic??
Wiesz, ja bym zrobila te testy. Kuba szybko zapomni pobieranie krwi, a Ty bedziesz przynajmniej wiedziec co jest grane. Tylko czy u takich maluszkow sie je wykonuje?
Ja dzis ide do polskiego sklepu zobaczyc czy maja jabluszko i marchewe
Tylko teraz mam dylemat jak go karmic... Bo chcialam zrezygnowac z nocnego, dzis np. wypil tylko 70ml, rano tez nie chcial wiecej niz 150ml, wiec teoretycznie w nocy nie byl glodny.
Ale jak zrezygnuje z tego nocnego karmienia, to bedzie jadl tylko 4x180ml i to nie zawsze, a to chyba troszke za malo...
Niby podaja, ze w 3 miesiacu dziecko powinno jesc 4-5 razy po 180ml (to na moim mleku). A jego tak zapycha, ze 180ml czasem nie wtrabi, a gdzie dodatkowe jedzenie?? A w 4 pisza 4x210ml.
Ionka Ty kiedys pisalas jak karmisz Olcie, nie moge tego znalezc, napiszesz jeszcze raz?
mój od tygodnia już się nie budzi na nocne karmienie ale jak rano podaję mu takiego cyca napęczniałego, zje z półtora cyca i mi wymiotuje z przejedzenia...
wydaje mi się że to co na opakowaniu napisane to wcale nie trzeba się do tego stosować... 180ml może to max na ten wiek - ale w końcu dziecko samo wie ile potrzebuje...
Jak mi pediatra przepisywała Nutramigen to na recepcie pisała 6X130ml a później dodała "piszę aby coś napisać";-)
wydaje mi się że to co na opakowaniu napisane to wcale nie trzeba się do tego stosować... 180ml może to max na ten wiek - ale w końcu dziecko samo wie ile potrzebuje...
Jak mi pediatra przepisywała Nutramigen to na recepcie pisała 6X130ml a później dodała "piszę aby coś napisać";-)
asia2702
Fanka BB :)
Tabasia, oprócz 4 mlecznych posiłków podasz obiadek i deser, najmniejszy słoiczek to 125 g. Moje dziecię robi się po słoiczku szybciej głodne niż po mleku, wyrabiamy się ze wszystkim w ciągu dnia. Myślę, że jakby budził się w nocy, to dałabym 5 posiłek mleczny.
ionka
Tabasia, to przeciez orientacyjnie ja zaczełam po 4tym miesiacu i tez nie trzymam sie restrykcyjnie tego, po prostu nie patrze na inne schematy, bo juz całkiem bym zwariowała. na osesku napisane, że tylko jabłko z owoców, a ja juz dałam gruszke i śliwke suszoną. po prostu staram sie zachowac zdrowy rozsądek i wiadomo, ze nie podam Olci tosta z miodem
u nas jest tak:
9- butla ~100ml
12- obiadek ~100ml (czyli prawie cały mały słoik) + picie ile chce
15- butla ~150ml
17- podwieczorek (nie wiem, ile, bo sama robię) + picie ile chce
19-20- butla ~180ml
2-3- butla ~180ml (chociaż dziś zjadła tylko 90)
czyli nie wychodzi nam 4x180ml butla, no ale na siłę nie wepchnę.
na śniadanie w ogóle prawie nie chce jeść, muszę wmuszac, żeby te 100wypiła, po tylu godzinach przerwy.
jak juz wrócimy z Pl, to zacznę z kaszkami na śniadanie też, może to bedzie jadła.
u nas jest tak:
9- butla ~100ml
12- obiadek ~100ml (czyli prawie cały mały słoik) + picie ile chce
15- butla ~150ml
17- podwieczorek (nie wiem, ile, bo sama robię) + picie ile chce
19-20- butla ~180ml
2-3- butla ~180ml (chociaż dziś zjadła tylko 90)
czyli nie wychodzi nam 4x180ml butla, no ale na siłę nie wepchnę.
na śniadanie w ogóle prawie nie chce jeść, muszę wmuszac, żeby te 100wypiła, po tylu godzinach przerwy.
jak juz wrócimy z Pl, to zacznę z kaszkami na śniadanie też, może to bedzie jadła.
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Tak sie dopytuje, bo mamy teraz super godziny karmien i zastanawiam sie jak to wszystko sklecic do kupy ;-) Boje sie, ze jak mu zaczne podawac obiadki, to za malo mleka bedzie pil, bo jak tak na to patrze, to nie wiem czy bedzie glodny...
Ionka a to picie to soczek jakis podajesz?
Ja dzis kupilam marchewke z Hippa, okazalo sie, ze jest bio i jabluszka z Gerbera. Patrzylam na lagodna marchewke z Bobovity i okazalo sie, ze jest z dodatkiem ryzu. Dobrze, ze ktoras pisala, zeby czytac zawartosc...
Ionka a to picie to soczek jakis podajesz?
Ja dzis kupilam marchewke z Hippa, okazalo sie, ze jest bio i jabluszka z Gerbera. Patrzylam na lagodna marchewke z Bobovity i okazalo sie, ze jest z dodatkiem ryzu. Dobrze, ze ktoras pisala, zeby czytac zawartosc...
No właśnie też mnie to dziwi... Chyba faktycznie zrobię te testy, jedno ukłucie jakoś przeżyje. Na pewno robią takie testy, bo pani alergolog to mówiła.O kurcze :-( to dziwne, a przeciez Wy juz troche na pepti jestescie...
Nie powinno to ustapic??
reklama
Młoda mamuśka:)
U nas godziny karmień też różnie wypadają,zależy od dnia.Dzisiaj na przykład Daga nie chciała obiadku gerbera(szpinak) bo jej nie smakował(wcześniej jadła hippa),więc zjadła:
5-mleko 130ml
8-mleko z łyżeczką kleiku 130ml
10:30-3łyżeczki deserku+mleko z kleikiem 130ml
13-mleko 130ml
16-mleko z kaszką 130ml
18-mleko z kleikiem 130ml.
Po 22(przez sen praktycznie) zawsze daje jej jeszcze mleko z kleikiem i śpi już do rana.Więc widzicie,że wyjdzie 7karmień a zazwyczaj jest 5-6.Tylko praktycznie wypija 130ml dzięki kleikowi.Tak pewnie więcej by wychodziło.
5-mleko 130ml
8-mleko z łyżeczką kleiku 130ml
10:30-3łyżeczki deserku+mleko z kleikiem 130ml
13-mleko 130ml
16-mleko z kaszką 130ml
18-mleko z kleikiem 130ml.
Po 22(przez sen praktycznie) zawsze daje jej jeszcze mleko z kleikiem i śpi już do rana.Więc widzicie,że wyjdzie 7karmień a zazwyczaj jest 5-6.Tylko praktycznie wypija 130ml dzięki kleikowi.Tak pewnie więcej by wychodziło.
Podziel się: